ΑΡΧΙΚΗ ΟΔΗΓΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Οι 6 καλύτερες εφαρμογές για εξερεύνηση του νυχτερινού ουρανού.

Οι 6 καλύτερες εφαρμογές για εξερεύνηση του νυχτερινού ουρανού.

0
27
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Τι καλύτερο από μια ήσυχη νύχτα στο μπαλκόνι κοιτάζοντας τα αστέρια… Ακόμα καλύτερα όμως από το να ξέρεις ποια αστέρια κοιτάς! Αυτό μπορεί να γίνει με μία εφαρμογή στο κινητό μας, stargazing apps όπως ονομάζονται. Αυτές οι εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας μπορούν να χαρτογραφήσουν ακριβώς ποια αστέρια, αστερισμούς και πλανήτες βλέπουμε από την τοποθεσία την οποία βρισκόμαστε. Έχουμε δηλαδή έναν αναλυτικό χάρτη του ουρανού στο κινητό μας.

Παρουσιάζουμε πέντε εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, stargazing που μπορείτε να εγκαταστήσετε στο κινητό σας τηλέφωνο.

1. SkyView Lite

SkyView Lite

Το SkyView Lite είναι μια απλή στη χρήση εφαρμογή που σας επιτρέπει να κατευθύνετε την κάμερα σας στον ουρανό και να δείτε ποιοι αστερισμοί και πλανήτες υπάρχουν (είτε μπορείτε να τους δείτε είτε όχι). ‘Άλλη μια σημαντική δυνατότητά είναι ότι μπορείτε να δείτε τα αστέρια στην άλλη πλευρά του κόσμου (μπορεί ακόμη και να βρείτε έναν δορυφόρο εδώ και εκεί).

Θα βρείτε επίσης έναν κεντρικό κύκλο που μπορείτε να τον τοποθετήσετε πάνω από ένα άστρο ή πλανήτη για να μάθετε το όνομά του και να δείτε την τροχιά του! Μπορείτε να τραβήξετε και να μοιραστείτε εικόνες μέσα από την εφαρμογή. Άλλη μία σημαντική δυνατότητα είναι ότι οι ημερομηνίας απεικόνισης του ουρανού μπορούν να οριστούν στο παρόν αλλά και στο παρελθόν.

Για συσκευές iOS & Andoid

2. Star Tracker Lite

Star Tracker Lite

To StarTracker Lite διαθέτη μία πολύ καλή οθόνη απεικόνισης του ουρανού. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να κατευθύνετε τη συσκευή σας προς οποιαδήποτε κατεύθυνση στον ουρανό. Δεδομένου ότι το StarTracker Lite δεν χρησιμοποιεί την κάμερα σας, μπορείτε να την κατευθύνετε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση ή σε οποιοδήποτε αντικείμενο για μια σαφή εικόνα του τι περιέχει ο ουρανός προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μπορείτε να δείτε μια λίστα με την ανατολή και τη δύση του ηλίου ή τους χρόνους φεγγαριού, των οποίων μπορείτε να επιλέξετε να ειδοποιηθείτε και μπορείτε εύκολα να αλλάξετε την τοποθεσία σας οπουδήποτε στον κόσμο για να δείτε πώς μπορεί να φαίνεται ο ουρανός σε μια άλλη χώρα.

Για συσκευές iOS.

3. Star Walk 2

Υπάρχουν περισσότερα στον ουρανό από τα αστέρια, όπως πλανήτες, δορυφόρους αστερισμούς και το Star Walk 2 Free θα σας βοηθήσει να τα ανακαλύψετε. Μπορείτε να επιλέξετε την ρύθμιση χρήσης AR για να δείτε τον ουρανό χωρίς την κάμερα και να αναστρέψετε σε αυτό που είναι ορατό απόψε αλλά να δείτε και τους πλανήτες που βρίσκονται στον ουρανό.

Αλλάξτε την τοποθεσία σας και ακόμη και την ημερομηνία και την ώρα για να πάρετε μια σαφή εικόνα του ουρανού ανά πάσα στιγμή στην ιστορία. Το μόνο ενοχλητικό με την εφαρμογή Star Walk 2 είναι οι διαφημίσεις που κάποιες φορές είναι ενοχλητικές.

Για συσκευές iOS & Andoid

4. Night Sky

Night Sky

Το Night Sky δεν είναι δωρεάν εφαρμογή, αλλά έχετε πολλές πρόσθετες λειτουργίες με μηνιαία χρέωση, όπως η δυνατότητα να εξερευνήσετε ένα ουράνιο σώμα και να μάθετε περισσότερα για αυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στο iPhone ή το Apple watch σας, καθώς και σε MacOS.
Η συγκεκριμένη εφαρμογή λειτουργεί και με την κάμερα και χωρίς, στοχεύοντας με το κινητό τον ουρανό βλέπεται ένα χάρτη αστεριών και πλανητών. Ενδείκνυται για όσους θέλουν μία εφαρμογή επί πληρωμή.

Για συσκευές iOS

5. SkySafari

SkySafari

Εάν σας ενδιαφέρει η αστρονομία τότε η εφαρμογή που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στον κινητό σας θα πρέπει να είναι SkySafari. Με μία τεράστια λεπτομερής πληροφόρηση για κάθε πλανήτη, αστέρι, και δορυφόρο που υπάρχει στον ουρανό σας δίνει την δυνατότητα να ανακαλύψετε το διάστημα. Επιλέγοντας κάποιον στοιχείο του ουρανού εκτός από της πληροφορίες μπορείτε να κάνετε zoom και να δείτε εικόνα του.

Για συσκευές iOS μόνο επί πληρωμή & Andoid υπάρχει και η free έκδοση

6. Sky Live

Το Sky Live είναι μία πολύ απλή εφαρμογή, στην ουσία διαθέτη έναν χάρτη με τους πλανήτες και τα αστέρια και ανάλογα την τοποθεσία μπορείτε να “δείτε” τον νυχτερινό ουρανό. Δεν χρειάζεται η κάμερα του κινητού για αυτό το λόγο δεν κάνετε σάρωση με αυτό. Η εφαρμογή ανοίγει στο σήμερα και μετακινώντας προς τα πίσω βλέπετε τα ουράνια σώματα στον ουρανό στο παρελθόν και προς τα μπροστά προς το μέλλον.

Για συσκευές iOS

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα ΟΔΗΓΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάχνεις laptop την Black Friday; Δώσε βάση στα specs!

Πολλοί από εμάς περιμένουμε την Black Friday για να αγοράσουμε την ηλεκτρονική συσκευή που…