ΑΡΧΙΚΗ Gadgets Οι καλύτερες εφαρμογές κηπουρικής για Android και iOS

Οι καλύτερες εφαρμογές κηπουρικής για Android και iOS

0 second read
0
434
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Είτε ασχολείστε με την κηπουρική επαγγελματικά είτε σαν χόμπι για να ομορφαίνετε τον κήπο σας και τους χώρους που ζείτε σίγουρα έχετε ψάξει κάποια στιγμή σχετικές συμβουλές και πληροφορίες.

Πότε είναι η κατάλληλη εποχή για να φυτέψω τα λουλούδια που θέλω; γιατί έχουν κιτρινίσει τα φύλλα του δέντρου της αυλής μου; ‘Η ακόμα, τι φυτό είναι αυτό που φωτογραφίζω με το κινητό μου αυτή τη στιγμή; Ακόμα και ημερολόγιο κηπουρικής για τον κήπο σας μπορείτε να έχετε στο κινητό σας τηλέφωνο.

Όλες οι παραπάνω απαντήσεις βρίσκονται συγκεντρωμένες σε ειδικές εφαρμογές κηπουρικής και δεν χρειάζεστε να τις ψάχνετε εδώ και εκεί και να χάνετε τον χρόνο σας.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες εφαρμογές κηπουρικής που μπορείτε να βρείτε στο App και στο Play store. Διαβάστε ποια είναι αυτή που ταιριάζει καλύτερα με τις δικές σας ανάγκες και προτιμήσεις και κατεβάστε την στο κινητό σας.

1.Garden Tags

Garden Tags

Το Garden Tags είναι αρκετά δημοφιλής εφαρμογή για κηπουρική. Μπορείτε να κρατάτε ημερολόγιο φυτών, δέντρων κ.τ.λ. με δική τους φωτογραφία για κάθε στάδιο ανάπτυξης. Διαθέτη συμβουλές και πληροφορίες για πολλά είδη φυτών, περισσότερα από 18.000 φυτά καταγράφονται και είναι διαθέσιμα. Σας παρέχη πληροφώρηση για διμιουργεία κηπου, τρόπος καλιέργιας και πολλά άλλα.

Λειτουργικό σύστημα: Andoid & iOS

2.LeafSnap

LeafSnap

Τι είναι αυτό το φυτό ; Την απάντηση θα σας την δώσει η εφαρμογή LeafSnap. Αρκεί να στοχεύσετε το φυτό με το κινητό σας και να τραβήξετε φωτογραφία, αμέσως στην οθόνη σας θα έχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το φυτό που μόλις φωτογραφίσατε. Είναι μια εξαιρετική εφαρμογή αναγνώρισης φυτών που σας βοηθά να εντοπίσετε ασυνήθιστα φυτά ή αγριολούλουδα. Διαθέτει μια τεράστια βιβλιοθήκη φυτών, μπορείτε να αναγνωρίσετε χιλιάδες φυτά, φρούτα και λουλούδια.

Το LeafSnap δεν ονομάζει μόνο το λουλούδι ή τους θάμνους, αλλά παρέχει επίσης μια περιεκτική περιγραφή. Αφού προσδιορίσετε κάθε φυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε μια συλλογή και να την αποθηκεύσετε στο smartphone σας. Το να μάθετε περισσότερα για τα φυτά δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολο.

Λειτουργικό σύστημα: Andoid & iOS

3.SmartPlant

SmartPlant

Αν ψάχνετε για μια εφαρμογή κηπουρικής που εξυπηρετεί περισσότερα από την αναγνώριση φυτών, το SmartPlant είναι ένα τέτοιο εργαλείο για να το εγκαταστήσετε. Αυτή η ευέλικτη εφαρμογή σάς βοηθά να ανακαλύψετε, να αναγνωρίσετε και να φροντίσετε τα φυτά σας. Διαθέτει μια τεράστια βιβλιοθήκη που περιέχει χιλιάδες φυτά, επιτρέποντάς σας να μάθετε περισσότερα για διαφορετικά φυτά από όλο τον κόσμο.

Λειτουργικό σύστημα: Andoid & iOS

4.Gardenize

Gardenize

Αυτή είναι μια ωραία εφαρμογή για κάθε ”κηπουρό” που θέλει να δημιουργήσει ένα ημερολόγιο κήπου. Το Gardenize λειτουργεί σαν μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα προφίλ και να σας βρουν άλλοι ”κηπουροί”. Απλώς αποθηκεύστε τις φωτογραφίες σας και προσθέστε σημειώσεις για να τεκμηριώσετε τον κήπο σας ψηφιακά. Για να το κάνετε πιο διασκεδαστικό, το Gardenize σάς επιτρέπει να συνδεθείτε με άλλους κηπουρούς και να εξερευνήσετε τους κήπους τους. 

Λειτουργικό σύστημα: Andoid & iOS

5.Moon & Garden

Moon & Garden

Δεδομένου ότι τα φυτά εξαρτώνται από τις σεληνιακές φάσεις, οι κηπουροί πρέπει να γνωρίζουν πότε να κάνουν ποιες δραστηριότητες όπως η σπορά, η μεταφύτευση ή η συγκομιδή. Το Moon & Garden σάς βοηθά να κατανοήσετε την επιρροή του φεγγαριού για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον κήπο σας. Με αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε να ελέγξετε τις σεληνιακές φάσεις καθώς και να τραβήξετε φωτογραφίες από τον βιολογικό σας κήπο. Σας επιτρέπει επίσης να μοιράζεστε φωτογραφίες με την κοινότητα του Moon & Garden και να διαχειρίζεστε τον κήπο. Για να μην αναφέρουμε ότι συνοδεύεται από μια λειτουργία υπενθύμισης που θα σας υπενθυμίζει τις καθημερινές σας εργασίες κηπουρικής.

Επίσης, μπορείτε να επωφεληθείτε από την πρόγνωση του καιρού που προσφέρει ακριβείς πληροφορίες, ώστε να μπορείτε να κάνετε κήπο με καλό καιρό. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, έρχεται με τη δυνατότητα Forum που σας βοηθά να βελτιώσετε τις γνώσεις σας για την κηπουρική.

Λειτουργικό σύστημα: Andoid & iOS

6. Sowing Calendar

Sowing Calendar

Το Sowing Calendar είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον κήπο σας. Δεν είναι δυνατή η σπορά και η φύτευση όλων των λαχανικών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επομένως είναι απαραίτητο να επιλέξετε την καλύτερη εποχή. Αυτή η εφαρμογή κηπουρικής παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να καλλιεργήσετε λαχανικά με βάση το ημερολόγιο. Για αρχάριους, αυτή η εφαρμογή μπορεί να είναι ένα ιδανικό εργαλείο για να μας βοηθήσει με την κηπουρική.

Ως μία από τις πιο συνιστάμενες εφαρμογές κηπουρικής, το Ημερολόγιο σποράς είναι γεμάτο με λειτουργίες. Με την ενότητα My Garden, σας δίνει τη δυνατότητα να κρατάτε καθημερινό ημερολόγιο, στατιστικά στοιχεία, φωτογραφίες και την πρόοδο των δενδρυλλίων. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από την ενότητα Παράσιτα και Ασθένειες που σας βοηθά να διαχειριστείτε και να εντοπίσετε διάφορα προβλήματα φυτών, συμπεριλαμβανομένων των παρασίτων και των ασθενειών.

Ένα άλλο πράγμα που αγαπάτε στο Ημερολόγιο σποράς είναι οι εβδομαδιαίες ειδοποιήσεις που σας παρέχουν σημαντικές συμβουλές για τα φυτά. Διαθέτει επίσης καιρικές προβλέψεις που σας επιτρέπουν να μάθετε τον επερχόμενο καιρό, επιτρέποντάς σας να προετοιμαστείτε για ακραίες καιρικές συνθήκες.

Λειτουργικό σύστημα: iOS

7.Urban Veggie Garden

Urban Veggie Garden

Το Urban Veggie Garden μπορεί να είναι η καλύτερη εφαρμογή κηπουρικής για αστικούς ανθρώπους. Αυτό το χρήσιμο εργαλείο προσφέρει εμπνευσμένες ιδέες για να μετατρέψετε τον μικρό χώρο σε έναν λειτουργικό κήπο όπου μπορείτε να έχετε φρέσκες καλλιέργειες. Χρησιμοποιώντας αυτήν την εφαρμογή, θα μάθετε πώς να κάνετε κηπουρική με δοχεία και άλλες μεθόδους για να καλλιεργείτε φυτά στο μικρό σας αστικό σπίτι.

Η φιλική προς τον χρήστη εφαρμογή έχει πολλές πληροφωρίες για τη βελτίωση της εμπειρίας σας στην αστική κηπουρική. Με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο φυτό που θα καλλιεργηθεί την κατάλληλη στιγμή. Επίσης, θα απολαύσετε την ενότητα βίντεο που είναι φορτωμένη με χρήσιμα και εμπνευσμένα βίντεο. Μια ποικιλία από βίντεο αστικής κηπουρικής είναι έτοιμα να μεταμορφώσουν το μπαλκόνι, τη βεράντα ή τη μικρή αυλή σας σε λαχανόκηπο.

Λειτουργικό σύστημα: Andoid

8.Planting Calendar

Planting Calendar

Το planting calendar είναι παρόμοιο με το Sowing Calendar, αλλά έχει αναπτυχθεί ειδικά για χρήστες iOS. Αυτή η εφαρμογή κηπουρικής είναι ένα εύκολο εργαλείο για να βρείτε την καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε φρούτα, λαχανικά, λουλούδια και πολλά άλλα. Έχοντας ένα καύχημα με περισσότερους από 6.500 μετεωρολογικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο, αυτή η εφαρμογή παρέχει πιο ακριβή υπολογισμό των καλύτερων χρόνων φύτευσης.

Εκτός από τις ακριβείς ημερομηνίες φύτευσης αυτή η εφαρμογή κηπουρικής προσφέρει πλήρεις πληροφορίες ανάπτυξης για περισσότερα από 120 λαχανικά, φρούτα, βότανα και λουλούδια. Τα κύρια χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν επίσης το έδαφος, τη θέση του φυτού και την απόσταση των σειρών για την καλύτερη ανάπτυξη.

Λειτουργικό σύστημα: iOS

9.Plantix

Plantix

Με αυτήν την εφαρμογή, όχι μόνο θα μάθετε για το φυτό σας, αλλά θα μπορείτε επίσης να προσδιορίσετε την ασθένεια με την οποία προσβάλλεται. Προσδιορίζει τις ασθένειες με βάση το μοτίβο που αφήνει πίσω της συγκεκριμένη ασθένεια.

Η εφαρμογή αναγνωρίζει αυτό το μοτίβο και δίνει τη λύση ανάλογα. Η κοινότητα των χρηστών και διεθνών εμπειρογνωμόνων μοιράζονται τις γνώσεις και τις θεραπείες τους σε αυτήν την εφαρμογή.

Λειτουργικό σύστημα: Android

10.Garden Answers Plant Identification

Garden Answers Plant Identification

Το Garden Answers είναι άλλη μία εφαρμογή αναγνώρισης φυτών που εντοπίζει αμέσως πάνω από 20.000 φυτά και σας δίνει ακριβείς λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με αυτά. Προσδιορίζει επίσης παράσιτα και ασθένειες και παρέχει συμβουλές από ειδικούς για ερωτήσεις που κάνετε σχετικά με τα φυτά σας.

Λειτουργικό σύστημα: Andoid & iOS

Δοκιμάστε από το κινητό σας τηλέφωνο ή το tablet σας να κατεβάσετε και να δοκιμάσετε όποια από τις παραπάνω εφαρμογές διαβάσετε και πιστεύεται ότι θα εξυπηρετήσει τις δικές σας ανάγκες.

Καλή επιτυχία στην κηπουρική σας!

Διαβάστε επίσης : Οι 6 καλύτερες μηχανές αναζήτησης για ακαδημαϊκή έρευνα

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Gadgets

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Το Jetson One είναι το drone που θα το οδηγείτε και θα πετάτε

H Jetset Aero, εταιρεία από την Σουηδία, φαίνεται πως σκέφτηκε μία διαφορετική χρήση του d…