ΑΡΧΙΚΗ Οδηγοί Τεχνολογίας Οι καλύτερες εφαρμογές για να χάσεις ή να πάρεις κιλά

Οι καλύτερες εφαρμογές για να χάσεις ή να πάρεις κιλά

2 min read
0
454

Τι κάνεις για να χάσεις ή να πάρεις κιλά ;

Θέλεις να βελτιώσεις την διατροφή σου διατηρώντας ταυτόχρονα το σωστό βάρος αλλά και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής σου; ‘Έλεγξε τι τρως και πόσες θερμίδες έχει αυτό που τρως για να μπορέσεις να ελέγξεις και το βάρος σου.

Αν όχι όλοι αλλά οι περισσότεροι κάποια στιγμή έχουμε μπει στη διαδικασία να ακολουθήσουμε μία δίαιτα, είτε να χάσουμε κιλά είτε να πάρουμε, μία διαδικασία δύσκολη για όλους.

Μπορεί κάποια εφαρμογή από τόσες που υπάρχουν να μας βοηθήσει ώστε να πετύχουμε τους διατροφικούς μας στόχους; Να μπορούμε να ελέγχουμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε, να μαθαίνουμε τις διατροφικές αξίες των τροφών μας να βρίσκουμε διαιτητικά προγράμματα που να μπορούμε να ακολουθήσουμε και πολλά άλλα που θα μας κάνουν να βελτιώσουμε την διατροφή μας, αλλά και την υγεία μας γενικότερα.

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε σε εφαρμογές που μπορούν να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους διατροφικούς μας στόχους, είτε προτείνοντάς μας προγράμματα διατροφής είτε σωματικές ασκήσεις, συμβουλές από ειδικούς, διαιτητικές συνταγές, μέτρηση θερμίδων και ότι είναι αυτό που θα μας διευκολύνει στο να έχουμε μία καλύτερη διατροφική ζωή.

1.YAZIO

yazio app

To Yazio είναι μία εφαρμογή με μοντέρνο σχεδιασμό απλό στην χρήση με εργαλεία που μπορείς να παρακολουθείς τις θερμίδες που καταναλώνεις είτε να χάσεις κιλά είτε να πάρεις. Επίσης διαθέτει μία μεγάλη βάση δεδομένων με συνταγές για φαγητά τις οποίες μπορείτε να συμβουλεύεστε αλλά και να δημιουργείτε το προσωπικό σας διατροφικό σας πρόγραμμα.

Στην εφαρμογή υπάρχει η δυνατότητα χρήσης barcode για να σκανάρεις τα προϊόντα που αγοράζεις και να ελέγχεις τις θερμίδες που καταναλώνεις. Μέσα από την συγκεκριμένη εφαρμογή μπορείτε να ελέγχετε μέσω του “water tracker” και το πόσο νερό πίνετε μέτρηση που είναι απαραίτητη για τον διαιτολογικό σας προγραμματισμό.

Το Yazio είναι μία εφαρμογή που χρησιμοποιείται από πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και είναι από της δημοφιλέστερες του είδους, διαβάστε τα reviews (αξιολογήσεις) της εφαρμογής και κατεβάστε την είτε από Play store είτε από App store.

Κατεβάστε το YAZIO για Android ή iOS..

2.MyFitnessPal

MyFitnessPal app

To MyFitnessPall θα το χαρακτηρίζαμε σαν μία εφαρμογή για την σωματική μας υγεία και διατροφή που μας βοηθάει στο να βελτιώσουμε και να παρακολουθούμε τις διατροφικές μας συνήθειες προτείνοντάς μας τις καλύτερες πρακτικές για για το δικό μας σώμα και συνήθειες.

Με το MyFitnessPall μπορούμε επίσης να προγραμματίζουμε προπονήσεις και βήματα και να δημιουργούμε το δικό μας πρόγραμμα φυσικής κατάστασης το οποίο ελέγχουμε την πρόοδό που κάνουμε ώστε αν χρειάζετε να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις.

Είναι μία εφαρμογή με μοντέρνο περιβάλλον για τον χρήστη σύγχρονη για Andoid και iOS που που με βάση τις αξιολογήσεις έχει μεγάλη απήχηση.

Κατέβασε το MyFitnessPall για Android ή iOS.

3.Lose It!

Lose It app

To Lose It! είναι μία εφαρμογή που μετρά θερμίδες, ένα ημερολόγιο διατροφής όπου καταγράφετε σε αυτό η δίαιτα που ακολουθούμε για την απώλεια κιλών. Στην εφαρμογή καταγράφεται η υγιεινή διατροφή που κάνουμε ώστε να παρακολουθούμε την πρόοδό της σε θερμίδες, υδατάνθρακες και σε θρεπτικές αξίες.

Με την εφαρμογή Lose It! έχετε την δυνατότητα να αναζητήσετε και να βρείτε διατροφικές δίαιτες και γεύματα μέσα από μία τεράστια συλλογή που μπορείτε να ταιριάξετε στις δικές σας προτιμήσεις, ακόμα και για αυτούς που ακολουθούν vegan διατροφή.

Μέσα από ένα απλό περιβάλλον ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει την δική του δίαιτα με προσωποποιημένα τρόφιμα και γεύματα ώστε να έχετε τα καλύτερα διατροφικά αποτελέσματα.

Κατέβασε το Lose It! για Android ή για iOS.

4.Cronometer

Calorie Counter by Cronometer

Η εφαρμογή Cronometer είναι μία διατροφική εφαρμογή που μας βοηθά στο να παρακολουθούμε το βάρος του σώματός μας βάση της διατροφικής μας συνήθειας αλλά και τις σωματικής άσκησης που κάνουμε. Η εφαρμογή καταγράφει και αναλύει το σωματικό μας βάρος μέσα από έναν αλγόριθμο που μας παρέχει προτάσεις και αποτελέσματα για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει.

Διαθέτη και αυτή η εφαρμογή μεγάλη βάση δεδομένων από τρόφιμα και έτοιμες συνταγές με ανάλυση των διατροφικών θερμίδων και βιταμινών που προσφέρουν όπου μπορούμε να επιλέξουμε σύμφωνα με τα δικά μας γούστα.

Το Cronometer είναι και ένας μετρητής θερμίδων που εκτός των μετρήσεων διαθέτη και βιβλιοθήκες με αναλυτικές πληροφορίες για τις διατροφικές αξίες των τροφών.

Κατέβασε το Cronometer για Android ή iOS

5.MyNetDiary

MyNetDiary app

Με την εφαρμογή MyNetDiary μπορείτε να βρείτε και να ακολουθήσετε μία δίαιτα από τις προτεινόμενες που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας βάζοντας στόχους για το επιθυμητό πρόγραμμα που θα ακολουθήσετε. Μπορείτε να κάνετε καταμέτρηση θερμίδων, να επιλέξετε τρόφιμα με χαμηλούς υδατάνθρακες ακόμα και δίαιτες Vegan, χορτοφαγικές, Κέτο και πολλές άλλες διατροφές.

Καταγράφοντας τα γεύματα σας και τις σωματικές δραστηριότητες σας έχετε ένα πλήρες πλάνο της διατροφής σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το barcode που διαθέτει η εφαρμογή για να σκανάρετε απευθείας τα τρόφιμα που σας ενδιαφέρουν.

Η εφαρμογή MyNetDiary διαθέτει πολλές επιλογές για να μπορέσετε να πετύχετε τους διατροφικούς σας στόχους παίρνοντας μάλιστα και ενθαρρυντικά σχόλια που σας καθοδηγούν στον στον διατροφικό και όχι μόνο στόχο.

Κατέβασε το MyNetDiary για Android ή iOS

Συνοψίζοντας….

Με τις παραπάνω εφαρμογές στο κινητό μας μπορούμε να ξεκινήσουμε μία νέα διατροφική συνήθεια που θα μπορούμε να καταναλώνουμε καλύτερες και ποιοτικότερες τροφές επιλέγοντας μέσα από πολλές δίαιτες και διατροφικές προτάσεις.

Κάποιες εφαρμογές δίνουν έμφαση στην μέτρηση θερμίδων, άλλες στα διατροφικά συστατικά των τροφίμων και άλλες σε όλα τα παραπάνω και επιπλέον της σωματικής άσκησης. Σίγουρα θα βρείτε μία από αυτές που ταιριάζει στις δικές συνήθειες και στην δική σας καθημερινότητα.

Διαβάστε τα σχόλια για την κάθε μία από της εφαρμογές δοκιμάστε τες και καταλήξτε σε αυτή που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Θέμης Βασιλόπουλος
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Οδηγοί Τεχνολογίας

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Πώς προστατεύω το τηλέφωνό μου από πτώσεις και γρατσουνιές

Οι συσκευές κινητών τηλεφώνων σήμερα κατασκευάζονται από τις εταιρείες χρησιμοποιώντας υλι…