ΑΡΧΙΚΗ Οδηγοί Τεχνολογίας Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές του 2024 για τηλεφωνικές κλήσεις μέσω Διαδικτύου

Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές του 2024 για τηλεφωνικές κλήσεις μέσω Διαδικτύου

4 min read
0
113

Το Google Meet, το Signal, το WhatsApp και το Voice είναι μερικές από τις κορυφαίες εφαρμογές που πραγματοποιούν δωρεάν κλήσεις μέσω διαδικτύου σε όλο τον κόσμο.

Mπορούμε κανονικά να κάνουμε δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις από το κινητό μας χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο. Οι εφαρμογές που θα αναφέρουμε παρακάτω διατίθενται σε δύο τύπους: Ορισμένες λειτουργούν μόνο εάν το άλλο άτομο έχει την ίδια εφαρμογή, ενώ άλλες μας επιτρέπουν να καλέσουμε οποιονδήποτε αριθμό, ακόμη και κινητά ή σταθερά τηλέφωνα.

Image by storyset on Freepik

Οι κλήσεις μέσω διαδικτύου είναι σήμερα πιο εύκολες από ποτέ μιας και χιλιάδες εφαρμογές διατίθενται στα apps stores για αυτό τον λόγο. Χρησιμοποιώ κάποιες από αυτές στο κινητό μου όταν δεν μπορώ να έχω καλό σήμα κινητού, ή θέλω να επικοινωνήσω με εξωτερικό.

Προσοχή: Μία δωρεάν κλήση μέσω Wi-Fi δεν μπορεί να πραγματοποιήσει κλήση έκτακτης ανάγκης όπως αστυνομία 100 ή κάποιον άλλον αριθμός βοήθειας.

Google Meet

Τι μας άρεσεΤι δεν μας άρεσε
Κλήσεις με έως και 100 άτομαΛειτουργεί μόνο με παραλήπτες που χρησιμοποιούν επίσης την εφαρμογή
Ενσωματωμένη εξουδετέρωση θορύβου
Περιλαμβάνει φίλτρα, μάσκες επαυξημένης πραγματικότητας και άλλες λειτουργίες διασκέδασης.
Παρουσιάστε έγγραφα και μοιραστείτε άλλα στοιχεία κατά τη διάρκεια κλήσεων

Το Google Meet είναι μια υπηρεσία κλήσεων από εφαρμογή σε εφαρμογή που λειτουργεί σε πλατφόρμες υπολογιστών και κινητών. Υποστηρίζονται ηχητικές κλήσεις και μπορούμε να δημιουργήσουμε μαζικές ομαδικές κλήσεις με έως και 100 άτομα ταυτόχρονα. Όλες οι βιντεοσυσκέψεις είναι κρυπτογραφημένες.

Ένα πράγμα που μου αρέσει σε αυτήν την εφαρμογή είναι ότι εμφανίζει έξυπνες λεζάντες σε πραγματικό χρόνο καθώς μιλάει το άλλο άτομο.

Μπορείτε να καλέσετε τις επαφές σας και να συμμετάσχετε σε συσκέψεις μέσω κωδικού σύσκεψης ή συνδέσμου-link. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Meet σε ένα πρόγραμμα περιήγησης χωρίς εγκατάσταση καθώς και την εφαρμογή για κινητά για Android και iOS.

Signal

Τι μας άρεσεΤι δεν μας άρεσε
Χρησιμοποιεί κρυπτογράφησηΟ άλλος καλών πρέπει επίσης να έχει την εφαρμογή
Υποστηρίζει επίσης συνομιλία κειμένου και βιντεοκλήσειςΠρέπει επίσης να έχετε έναν πραγματικό αριθμό τηλεφώνου (δεν μπορείτε να εγγραφείτε με email)
Υποστηρίζει κοινή χρήση μεγάλων αρχείων
Η εγγραφή είναι εύκολη με τον αριθμό και το PIN σας

Το Signal μάς επιτρέπει να στέλνουμε και να λαμβάνουμε μηνύματα κειμένου, να πραγματοποιούμε φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις (συμπεριλαμβανομένων ομαδικών κλήσεων) και να μοιραζόμαστε την τοποθεσία και τα αρχεία μας. Αναπτύχθηκε με έμφαση στην ιδιωτικότητα και την ασφάλεια. Χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για την προστασία των μηνυμάτων και των κλήσεων μας ώστε μόνο εμείς και ο παραλήπτης να μπορούμε να δούμε ή να ακούσουμε την συνομιλία.

Αρέσουν ιδιαίτερα όλες οι επιπλέον δυνατότητες, όπως πληρωμές, ιστορίες και αυτοκαταστροφικά μηνύματα τα οποία χρησιμοποιούν χρονοδιακόπτη για αυτόματη διαγραφή μηνυμάτων μετά από καθορισμένο χρόνο.
Το Signal είναι διαθέσιμο σε πολλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των iOS, Android και υπολογιστών.

WhatsApp

Τι μας άρεσεΤι δεν μας άρεσε
Οι κλήσεις λειτουργούν με οποιονδήποτε χρήστη, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεταιΑπαιτεί πραγματικό αριθμό τηλεφώνου για να εγγραφείτε.
Μας βοηθά να βρούμε χρήστες από τις υπάρχουσες επαφές του τηλεφώνου μας.Δεν είναι δυνατή η κλήση μη χρηστών, όπως σταθερά τηλέφωνα.
Λειτουργεί σε μια μεγάλη ποικιλία συσκευών, συμπεριλαμβανομένου απευθείας σε browser

Το WhatsApp που ανήκει στη Meta είναι μια δημοφιλής εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων και όχι μόνο με εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες. Mπορούμε επίσης να καλέσουμε φίλους μας από το Facebook στο WhatsApp απευθείας από την εφαρμογή χρησιμοποιώντας μόνο τη σύνδεσή μας στο διαδίκτυο.

Απλά πρέπει επιβεβαιώσουμε τον αριθμό τηλεφώνου μας για να ξεκινήσουμε. Μόλις χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή μπορούμε να ξεκινήσουμε μια νέα συνομιλία για να δούμε καθαρά ποιες από τις επαφές μας χρησιμοποιούν επίσης το WhatsApp και στη συνέχεια μπορούμε να τις καλέσουμε δωρεάν ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στον κόσμο.

Οι ομάδες μπορούν να χωρέσουν έως και 1024 άτομα, αλλά οι ομαδικές κλήσεις περιορίζονται σε 256 άτομα ταυτόχρονα.

Το WhatsApp μάς επιτρέπει επίσης να στέλνουμε βίντεο, φωτογραφίες, την τοποθεσία και τις επαφές μας σε άλλους χρήστες. Όπως το Signal, η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο υποστηρίζεται για όλη την επικοινωνία εντός της εφαρμογής.

Το WhatsApp δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να πραγματοποιήσουμε δωρεάν κλήσεις σε τηλέφωνα που δεν έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή ούτε σε σταθερά τηλέφωνα. Ωστόσο επειδή η εφαρμογή έχει μεγάλη απήχηση σε όλο τον κόσμο με εκατομμύρια χρήστες πολλές από τις επαφές του τηλεφώνου σας θα έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή.

Μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις με το WhatsApp χρησιμοποιώντας Android, iPhone, iPad, Windows ή Mac.

Google Voice

Τι μας άρεσεΤι δεν μας άρεσε
Τρέχει σε υπολογιστές και κινητές συσκευέςΑπαιτείται ένας υπάρχων αριθμός τηλεφώνου για την κλήση σταθερών και άλλων αριθμών
Μπορεί να προωθήσει όλες τις κλήσεις στο υπάρχον τηλέφωνό σαςΠεριορίζει το χρόνο κλήσης
Περιλαμβάνει τηλεφωνητή
Συνδέεται εύκολα με τις υπάρχουσες επαφές του τηλεφώνου σας

Το Google Voice είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πραγματοποιήσουμε μια κλήση μέσω του διαδικτύου. Λαμβάνουμε έναν πραγματικό αριθμό τηλεφώνου ώστε να μπορούμε να πραγματοποιούμε δωρεάν κλήσεις σε έναν πραγματικό αριθμό τηλεφώνου.

Το Google Voice προσφέρει πολλές δυνατότητες εξαιτίας του αριθμού που διαθέτει, μπορεί να δρομολογήσει έξυπνα τις εισερχόμενες φωνητικές κλήσεις σε οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο έχουμε ή να τις στείλει απευθείας στον τηλεφωνητή μας. Μπορούμε επίσης να προβάλουμε κλήσεις και να δημιουργήσουμε προσαρμοσμένα μηνύματα “Εκτός” για συγκεκριμένες επαφές, καθώς και να ορίσουμε ομάδες εντός της λίστας επαφών μας για την εφαρμογή κανόνων όπως για προσαρμοσμένη προώθηση κλήσεων.

Άλλες δυνατότητες περιλαμβάνουν δωρεάν SMS, δωρεάν κλήσεις συνδιάσκεψης και δωρεάν υπηρεσίες φωνητικού ταχυδρομείου.

Οι δωρεάν κλήσεις που πραγματοποιούμε με το Voice είναι αποκλειστικά σε αριθμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Καναδά (σύντομα και σε άλλες χώρες) και περιορίζονται σε τρεις ώρες κλήσης.

To Google Voice λειτουργεί και από πρόγραμμα περιήγησης υπολογιστή καθώς και μέσω iPhone, iPad και Android.

Facebook Messenger

Τι μας άρεσεΤι δεν μας άρεσε
Δωρεάν για κλήση οποιουδήποτε χρήστη σε όλο τον κόσμο.Δεν είναι δυνατή η κλήση σταθερών και άλλων “πραγματικών” αριθμών τηλεφώνου.
Πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν ήδη.
Λειτουργεί τόσο σε υπολογιστές όσο και σε τηλέφωνα.
Υποστηρίζει επίσης βιντεοκλήσεις.

Το Messenger είναι υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων του Facebook. Υποστηρίζει μηνύματα κειμένου, κλήσεις ήχου και βίντεο μεταξύ χρηστών.

Είναι αρκετά δημοφιλές και πολλές από τις επαφές μας πιθανότατα το χρησιμοποιούν καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για κλήσεις Wi-Fi. Μου αρέσει επίσης ότι μπορώ να το χρησιμοποιήσω για να παίξω παιχνίδια με το άλλο άτομο, να στείλω χρήματα και να μοιραστώ την τοποθεσία μου.

Λειτουργεί από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης internet (chrome, edge, opera), καθώς και σε Windows 11/10 ή Mac και της εφαρμογής για κινητά για Android, iPhone και iPad.

Textfree

Τι μας άρεσεΤι δεν μας άρεσε
Παίρνετε έναν πραγματικό αριθμό τηλεφώνου.Οι αριθμοί λήγουν εάν είναι ανενεργοί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Υποστηρίζει τηλεφωνητή.Τα λεπτά κλήσεων με μη χρήστες είναι περιορισμένα.
Η κλήση είναι δωρεάν για οποιονδήποτε άλλο χρήστη.
Τα γραπτά μηνύματα λειτουργούν με οποιονδήποτε αριθμό τηλεφώνου, ακόμη και με μη χρήστες.

Το Textfree είναι μια δωρεάν εφαρμογή που μας δίνει τον δικό μας αριθμό τηλεφώνου για να κάνουμε κλήσεις μέσω της εφαρμογής, μηνύματα κειμένου και μπορούμε ακόμη και να προσαρμόσουμε το μήνυμα του αυτόματου τηλεφωνητή μας.

Η δυνατότητα γραπτών μηνυμάτων SMS μπορεί πραγματικά να χρησιμοποιηθεί και σε τηλέφωνα που δεν έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε το Textfree ως έναν άλλο τρόπο για να στείλουμε μηνύματα σε όλους μέσω του Διαδικτύου, κάτι πολύ χρήσιμο που δεν το βρίσκεις σε άλλες εφαρμογές.

Κάθε χρήστης ξεκινά με περιορισμένο αριθμό λεπτών για δωρεάν κλήσεις σε τηλέφωνα που δεν χρησιμοποιούν την εφαρμογή, όπως σταθερά τηλέφωνα. Υπάρχουν τρόποι για να λάβετε περισσότερα δωρεάν λεπτά, όπως η παρακολούθηση διαφημίσεων βίντεο και η ολοκλήρωση δωρεάν προσφορών.

Εάν δεν χρησιμοποιήσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας Textfree για 30 ημέρες επιστρέφει στην “ομάδα” αριθμών για νέους χρήστες και έτσι καθίσταται ανενεργός. Μπορείτε πάντα να λάβετε ένα άλλο εάν λήξει ο τρέχων αριθμός σας.

Εκτός από τον ιστό, αυτή η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω Android, iPhone και iPad.

Viber

Τι μας άρεσεΤι δεν μας άρεσε
Όλες οι κλήσεις και τα μηνύματα είναι δωρεάν με άλλους χρήστες.Ένας πραγματικός αριθμός τηλεφώνου δεν είναι δωρεάν.
Η εφαρμογή βοηθά στην εύρεση υπαρχόντων χρηστών από τη λίστα επαφών σας.Δωρεάν κλήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο μεταξύ χρηστών (απαιτείται η εφαρμογή).
Λειτουργεί σε επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητές συσκευές.

To Viber από της πλέον ευρύτερα γνωστές εφαρμογές κλήσεων/μηνυμάτων και πολλών ακόμα δυνατοτήτων έχει εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον πλανήτη. Εμένα προσωπικά σχεδόν όλες οι επαφές μου κάνουν χρήση του Viber.

Οι δωρεάν χωρίς χρέωση τηλεφωνικές κλήσεις από κινητή συσκευή σε κινητή συσκευή μέσω της εφαρμογής και από υπολογιστή σε υπολογιστή είναι ότι ότι καλύτερο για το viber καθώς έχει γνωρίσει μεγάλη ανταπόκριση σε όλο τον κόσμο.

Ανιχνεύει τη λίστα επαφών μας μετά την εγκατάσταση στο κινητό μας για να βρει άλλους χρήστες που διαθέτουν την εφαρμογή, διαδικασία απλή για να γνωρίζουμε ποιον μπορούμε να καλέσουμε χωρίς χρεώσεις.

Τα μηνύματα και τα βίντεο μπορούν επίσης να σταλούν και να μοιραστούν σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή που διαθέτει την εφαρμογή είτε πρόκειται για έκδοση για κινητά είτε για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Κάνοντας εγκατάσταση του Viber στο κινητό μας γίνεται ταυτοποίηση και επιβεβαίωση του κινητού μας αριθμού και μέσω αυτού μπορούμε να επικοινωνούμε μέσω της εφαρμογής.

Η εφαρμογή εκτελείται σε υπολογιστές με Windows, Linux και Mac, καθώς και σε κινητές συσκευές Android και iOS (iPhone, iPad και Apple Watch).

TextNow

Τι μας άρεσεΤι δεν μας άρεσε
Πάρτε έναν πραγματικό αριθμό.Οι κλήσεις δεν είναι δωρεάν εάν θέλετε να μιλήσετε με έναν μη χρήστη (κάποιον που δεν χρησιμοποιεί την εφαρμογή).
Περιλαμβάνει θυρίδα αυτόματου τηλεφωνητή.
Υποστηρίζει πολλές προσαρμογές.
Σας επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα κειμένου σε οποιοδήποτε τηλέφωνο, ακόμη και σε μη χρήστες.
Μπορείτε να αγοράσετε μονάδες για να πραγματοποιήσετε κλήσεις σε οποιονδήποτε αριθμό τηλεφώνου.
Τρέχει στο διαδίκτυο και σε διάφορες κινητές συσκευές.

Το TextNow είναι άλλη μια εφαρμογή για κινητά που μπορεί να κάνει και να λάβει δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις από άλλους χρήστες. Μπορείτε επίσης να στείλετε μήνυμα κειμένου σε οποιοδήποτε τηλέφωνο, αφού σας δίνεται ένας πραγματικός αριθμός για χρήση. Για να πραγματοποιήσετε τηλεφωνικές κλήσεις σε μη χρήστες, όπως σταθερά τηλέφωνα, πρέπει να αγοράσετε ή να κερδίσετε μονάδες με δυνατότητα εξαργύρωσης.

Η διεπαφή είναι πολύ απλή. Παρακολουθεί το ιστορικό κλήσεων απευθείας στο κέντρο μηνυμάτων, είναι γρήγορο και εύκολο να ξεκινήσετε μια τηλεφωνική κλήση και μπορείτε ακόμη και να στείλετε μηνύματα ενώ βρίσκεστε ενεργά σε μια κλήση.

Εκτός από την αποστολή μηνυμάτων κειμένου, το TextNow σάς επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες, σχέδια, emoticons και την τοποθεσία σας. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τον χαιρετισμό αυτόματου τηλεφωνητή, να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μέσω email όταν λαμβάνετε μηνύματα, να αλλάξετε το φόντο της οθόνης μηνυμάτων, να χρησιμοποιήσετε διαφορετική ειδοποίηση για διαφορετικές επαφές, να προσαρμόσετε το συνολικό θέμα και να χρησιμοποιήσετε μια υπογραφή με όλα τα μηνύματά σας.

Μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας TextNow σε διαφορετική συσκευή και όλα τα αποθηκευμένα μηνύματα και οι αριθμοί τηλεφώνου σας παραμένουν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως.

Δεδομένου ότι χρειάζεστε μόνο μια διεύθυνση email για να ρυθμίσετε τον λογαριασμό σας, λειτουργεί με συσκευές που ενδέχεται να μην έχουν αριθμό τηλεφώνου, όπως iPad, iPod touch και Kindle. Εάν χρησιμοποιείτε το TextNow σε Windows ή Mac ή από τον ιστό, μπορείτε να καλέσετε και να στείλετε μήνυμα κειμένου από τον υπολογιστή σας.

Skype

Τι μας άρεσεΤι δεν μας άρεσε
Υποστηρίζει δωρεάν κλήσεις προς οποιονδήποτε άλλο χρήστη του Skype.Δεν λαμβάνετε έναν πραγματικό αριθμό τηλεφώνου δωρεάν.
Πραγματοποιεί κλήσεις ήχου και βίντεο, ενώ υποστηρίζει γραπτά μηνύματα.Οι κλήσεις που πραγματοποιούνται σε μη χρήστες δεν είναι δωρεάν.
Τρέχει cross platform, σε πολλές συσκευές.Ενδέχεται να περιορίσει τη διάρκεια των ομαδικών κλήσεων.
Μπορείτε να πληρώσετε για να καλέσετε πραγματικά τηλέφωνα.
Οι κλήσεις μπορούν να έχουν έως και 100 άτομα ταυτόχρονα.

Το Skype είναι μια δημοφιλής υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια για να πραγματοποιώ δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις με άλλους χρήστες του Skype. Λειτουργεί σε υπολογιστές και κινητές πλατφόρμες.

Για τη δημιουργία επαφών απαιτείται οι παραλήπτες να έχουν ήδη λογαριασμό. είναι εύκολο να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Skype στα Windows και σε άλλες πλατφόρμες. Μπορείτε να βρείτε έναν χρήστη στον δημόσιο κατάλογο από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τον αριθμό τηλεφώνου του και μπορείτε να προσθέσετε επαφές απευθείας εάν γνωρίζετε το όνομα χρήστη του.

Δεν υποστηρίζονται μόνο κλήσεις μέσω διαδικτύου, αλλά και βιντεοκλήσεις και μηνύματα κειμένου σε οποιονδήποτε άλλο χρήστη. Είναι μια εύχρηστη εφαρμογή που έχει αποδειχθεί άξια όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχει.

Ορισμένες συσκευές έχουν προεγκατεστημένη την εφαρμογή. Διαφορετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Skype στο πρόγραμμα περιήγησής σας και σε συσκευές Android, iPhone, iPad, Mac, Linux, Windows, Xbox One, Alexa και άλλα.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Θέμης Βασιλόπουλος
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Οδηγοί Τεχνολογίας

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Πως να διατηρήσετε την μπαταρία του laptop υγιή για μεγάλο χρονικό διάστημα

Όλες οι μπαταρίες των φορητών υπολογιστών ιόντων λιθίου (Li-ion batteries) μετά από κάποιο…