ΑΡΧΙΚΗ Tech News Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την ανάπτυξη του 5G στην Ελλάδα.

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την ανάπτυξη του 5G στην Ελλάδα.

911
Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την ανάπτυξη του 5G στην Ελλάδα
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Δημοσιεύθηκε εχθές από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) το τεύχος προκήρυξης που αναφέρετε στην δημοπρασία για την χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες 700 MHz, 2GHz, 3400-3800 MHz και 26 GHz όπου ξεκίνησε επίσημα η διαδικασία για την ανάπτυξη δικτύων 5ης γενιάς (5G).

Οι ενδιαφερόμενοι, όπου φυσικά είναι οι τρεις πάροχοι Cosmote, Vodafone, Wind, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, θα χρειαστεί να καταβάλουν για τις άδειες 5G 367,319 εκατ. ευρώ (βάση τις τιμές εκκίνησης της δημοπρασίας).

Το επόμενο βήμα της διαδικασίας είναι η κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής που έχει οριστεί για την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020.

Οι πάροχοι που θα αδειοδοτηθούν μεταξύ άλλων υποχρεούνται εντός 3 ημερών από την έναρξη ισχύος του δικαιώματος να πετύχουν για τις υπηρεσίες φωνής και δεδομένων κάλυψη τουλάχιστον του 99% του πληθυσμού σε όλη την επικράτεια, και το 95% του πληθυσμού κάθε περιφέρειας. Επίσης δεσμεύονται να καλύψουν το 95% της συνολικής χερσαίας έκτασης της χώρας, του θαλάσσιου χώρου και των αυτοκινητόδρομων.

Τα δίκτυα 5G θα είναι εμπορικά διαθέσιμα σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης τους πρώτους μήνες του 2021. Η Cosmote έχει επιλέξει για το νέο δίκτυο τεχνολογίες της Ericsson και NOKIA. Η Vodafone και Wind έχουν επιλέξει Huawei.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In Tech News

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί να αγοράσω τα έξυπνα γυαλιά του Facebook;

Ομολογώ ότι ήμουν ένας από αυτούς τους ανθρώπους που θα ήθελαν να αγοράσουν τα έξυπνα γυαλ…