ΑΡΧΙΚΗ Tech News Λευκό Laser ο αντικαταστάτης του Led και όχι μόνο.

Λευκό Laser ο αντικαταστάτης του Led και όχι μόνο.

1,139
λευκό laser - thinktech.gr
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Λευκό laser

Ο όρος laser προέρχεται από το αγγλικό ακρωνύμιο Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation και η απόδοσή του στα Ελληνικά θα μπορούσε να είναι, ενίσχυση φωτός με εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας. Τα laser παράγουν συμφασικό, μονοχρωματικό φως, δηλαδή φως με συγκεκριμένο μήκος κύματος και χρώμα με συνηθέστερο το κόκκινο, το πράσινο ή σπανιότερα το μπλε.

Μία ομάδα ερευνητών από το Arizona State University συνδύασε τα τρία χρώματα μαζί (κόκκινο-πράσινο- και μπλε) και δημιούργησαν το λευκό laser!

Πως μπορεί  να επηρεάσει αυτή η ανακάλυψη του λευκού laser την καθημερινή επαφή μας με την τεχνολογία;

  • Καταρχάς το λευκό laser μπορεί να αποτελέσει πηγή φωτός με λιγότερη ενέργεια και πολύ μεγάλη φωτεινότητα και να αντικαταστήσει τον φωτισμό Led.
  • Ακόμα οθόνες και monitors με την τεχνολογία του λευκού laser θα μπορούν να είναι ποιο φωτεινές με πολύ ποιοτικές εικόνες αλλά και ακριβής στην κίνηση και επιπλέον 70% περισσότερα χρώματα!
  • Ακόμα ανοίγει τον δρόμο για το Li-Fi, την ασύρματη μετάδοση δεδομένων όπως το Wi-Fi αλλά με τη χρήση φωτός αντί ραδιοκυμάτων. To Li-Fi έχει ήδη αναπτυχθεί εργαστηριακά αλλά το λευκό laser μπορεί να παρέχει ακόμα ταχύτερες συνδέσεις δεδομένων.

Η ανακαλύψει και η εξέλιξη που θα έχει το λευκό laser θα σηματοδοτήσει τη νέα τεχνολογία που θα έχουν οι ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά όπως τηλεοράσεις, φορητές συσκευές, κάμερες και πολλές άλλες.

λευκό laser

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In Tech News

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εμπειρία να διανύεις 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα με ένα Tesla Model S!

Μέχρι και στο Guinness Book of Records απευθήνθηκε ο Hansjörg Eberhard von Gemmingen από τ…