ΑΡΧΙΚΗ ΟΔΗΓΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Κάντε Ταχύτερη την σύνδεση του Internet στο σπίτι σας.

Κάντε Ταχύτερη την σύνδεση του Internet στο σπίτι σας.

1,475
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Κάθε χρήστης του internet θα ήθελε ταχύτερη σύνδεση στο διαδίκτυο είτε ασχολείται με το gaming είτε το downloading ακόμα και την απλή πλοήγηση. Πολλές φορές παρατηρούμε ότι “φρενάρει” η σύνδεσή μας ή ακόμα παρατηρούμε ότι αργεί χαρακτηριστικά όταν ζητάμε δεδομένα. Πολλές φορές υπάρχουν περιθώρια βελτίωση της ταχύτητας του intenet ρυθμίζοντας παραμέτρους σε επίπεδο υπολογιστή. Υπάρχουν διάφορα προγράμματα στο internet όπου βελτιώνουν την σύνδεση μας ρυθμίζοντας κυρίως εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο και εμείς δεν τις  αντιλαμβανόμαστε  αλλά καταλαμβάνουν bandwith από την πλοήγησή μας με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση. Εάν λοιπόν πιστεύετε ότι μπορείτε να πάρετε και εσείς περισσότερη ταχύτητα από το Internet στο σπίτι σας θα σας προτείναμε να δοκιμάσετε το πρόγραμμα SG TCP Oprimizer που υπόσχεται ακριβώς αυτό. Το SG TCP Oprimizer είναι μία δωρεάν απλή εφαρμογή για περιβάλλον windwos που θα σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε την ταχύτητα του internet.

Πως λειτουργεί ;

Το SG TCP Oprimizer είναι σχεδιασμένο για να βελτιώνει τυχόν ατέλειες των ρυθμίσεων στο μηχάνημα που γίνετε η εγκατάσταση της εφαρμογής (και όχι της σύνδεσης γενικότερα) και να ρυθμίζει καλύτερα μέσω αλγορίθμων τα πακέτα που διακινούνται στον υπολογιστή σας, όπως TCP/IP πρωτόκολλο, υπολογισμός και ρύθμιση σωστού MTU και RWIN. Ακριβώς  επειδή το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για να βελτιστοποιεί ατελής ρυθμίσεις. Υπολογιστές που είναι ήδη ρυθμισμένοι σωστά δεν θα υπάρχει αισθητή διαφορά στην ταχύτητα μετά την εγκατάσταση του SG TCP Oprimizer.  Υπολογιστές με windows 7 ή παλαιότερα λειτουργικά συστήματα η διαφορά στην ταχύτητα του internet θα είναι αρκετά πιο αισθητή.

Εγκατάσταση  SG TCP Oprimizer

To SG TCP Oprimizer μπορείτε να το κατεβάσετε από το www.speedguide.net. Δεν είναι απαραίτητη η εγκατάσταση του προγράμματος αρκεί να το εγκαταστήσετε σαν Διαχειριστής (Administrator) του υπολογιστή, (Δεξί κλικ>Run As administrator). Όταν ανοίξει το παράθυρο του προγράμματος εμφανίζει τις τρέχουσες ρυθμίσεις που έχει την συγκεκριμένη στιγμή το σύστημα του υπολογιστή σας.

Γνωρίζοντας το SG TCP Oprimizer

Tο SG TCP Oprimizer πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή ζητά επιβεβαίωση αλλαγών, επίσης υπάρχει και η δυνατότητα backup των τρεχουσών ρυθμίσεων σας όπου σε περίπτωση που κάτι δεν σας ικανοποιήσει να μπορέσετε να επαναφέρετε προηγούμενες ρυθμίσεις (προτείνετε η επιλογή τσεκ, auto backup). Κάθε φορά που επιλέγετε ένα σετ ρυθμίσεων πρέπει να τοποθετείτε τον slider της ταχύτητας σύνδεσης στη σωστή θέση που είναι η ονομαστική ταχύτητα της γραμμής που έχετε δηλαδή π.χ 24Mbs και όχι η πραγματική ταχύτητα που βλέπετε από μετρήσεις. Η πρώτη αλλαγή που πρέπει να κάνετε είναι να φορτώσετε τις default ρυθμίσεις των windows 10, επιλέγοντας settings>windows default και πατώντας του κουμπί Aplly. Το πρόγραμμα έχει αρκετές επιλογές και ρυθμίσεις που μπορούμε να αλλάξουμε, εμείς θα επισημάνουμε τις σημαντικότερες. Εάν έχετε σύνδεση PPPoE τότε είναι πολύ σημαντικό να κάνετε check το PPPoE ckeck box για να τεθεί αυτόματα η MTU τιμή (είναι το ακρωνύμιο για το Maximum Transmission Unit και μετράται σε bytes. Είναι το μέγιστο μέγεθος ενός πακέτου δεδομένων που μπορεί να μεταδοθεί μέσω ενός φυσικού μέσου διασύνδεσης.) που είναι πολύ σημαντική για την αποστολή και λήψη πακέτων από το διαδίκτυο. Την επιλογή TCP auto tuning πρέπει να την ορίζετε στο normal στις περισσότερες περιπτώσεις για τις συνδέσεις που έχουμε σπίτι μας, ενώ το highly restricted το ορίζουμε για συνδέσεις με ταχύτητα μικρότερης του 1Mbps και το experimental αν η σύνδεσή μας είναι κοντά στα 100Mbps. Την επιλογή R.Segment Coalescing (RSC) την ενεργοποιείται για μέγιστο throughput. Επίσης η επιλογή Windows Scaling Heuristics πρέπει να είναι απενεργοποιημένη διαφορετικά τα windows δεν θα διαχειρίζονται σωστά το TCP Receive WIndow ανάλογα τις συνθήκες που ανιχνεύονται στο δίκτυο.  Η καρτέλα advance settings προορίζεται για τους gamers όπου αυτό που κυρίως θα τους απασχολήσει είναι το ο υπολογισμός του MTU. Σε κάθε περίπτωση το site της εφαρμογής που θα την κατεβάσετε έχει αναλυτικό οδηγό (documantation) με όλες τις παραμέτρους και ρυθμίσεις που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ταχύτητα σύνδεσή σας στο internet.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In ΟΔΗΓΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι το Bluetooth και πως λειτουργεί.

Tο Bluetooth είναι μια τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας μικρής εμβέλειας που επιτρέπει σε…