ΑΡΧΙΚΗ Οδηγοί Τεχνολογίας Ιδιωτικότητα στην πλοήγηση στο Intenet.

Ιδιωτικότητα στην πλοήγηση στο Intenet.

1 min read
0
2,137
Ιδιωτικότητα στην πλοήγηση στο Intenet.

Η ιδιωτικότητα όταν κάνουμε πλοήγηση στο intenet είναι πολύ σημαντική και πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα αποτροπής στην συλλογή προσωπικών μας στοιχείων. Ειδικά τώρα που οι δυνατότητες των smartphone και των tablets αυξάνονται και κάνουμε και τραπεζικές συναλλαγές από αυτές της συσκευές.

Επειδή κατά την πλοήγηση μας στο interrnet διάφορες εταιρείες marketing ή sites phising ή spammers συλλέγουν προσωπικά μας στοιχεία όπως, τηλεφωνικούς αριθμούς, emails και άλλα προσωπικά δεδομένα εν αγνοία μας φυσικά. Καλό θα είναι να λάβουμε κάποια μέτρα προστασίας.

Εδώ θα μας βοηθήσει το εργαλείο MaskMe. Το συγκεκριμένο εργαλείο είναι πολύ εύχρηστο και απλό και μπορεί να βοηθήσει στην προστασία μας από την πλοήγηση στο internet. Πρόκειται για μία επέκταση (add-on) που μπορείτε να εγκαταστήσετε στον Chrome ή Mozilla Firefox και να σας προστατεύει κατά την πλοήγηση στο internet.

Πως δουλεύει

Ο βασικός ρόλος του εργαλείου MaskMe είναι να σας προστατεύσει εφοδιάζοντας σας με ένα τηλεφωνικό αριθμό, διεύθυνση email, και άλλες προσωπικές πληροφορίες που συχνά ζητούν υπηρεσίες στο internet, και τα οποία συνδέονται με τα πραγματικά σας στοιχεία. Το MaskMe όμως αναλαμβάνει να δίνει ψεύδη στοιχεία αντί τον πραγματικών δεδομένων σας, προστατεύοντας έτσι την ιδωτικότητά σας.

Ιδιωτικότητα στην πλοήγηση στο IntenetΕγκατάσταση add-on

Πηγαίνετε στο αντίστοιχο Web store (Chrome ή Mozilla) και επιλέγετε για εγκατάσταση το MaskMe της εταιρείας Abine. Στην αρχή θα σας ζητηθεί να δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία στα αντίστοιχα πεδία. Μπορείτε να επιλέξετε διάφορα emails που χρησιμοποιείτε καθημερινά και να τα συνδέσετε με έναν λογαριασμό email που χρησιμοποιείτε πιο συχνά π.χ το gmail σας.Ιδιωτικότητα στην πλοήγηση στο IntenetΜία άλλη πολύ χρήσιμη λειτουργία του MaskMe είναι η σωστή διαχείριση των passwords. Δηλαδή αναλαμβάνει να δημιουργεί ισχυρά passwords για εσάς. Φυσικά τα αποθηκεύει έτσι ώστε να μην ανησυχείτε μήπως το ξεχάσετε. Ιδιωτικότητα στην πλοήγηση στο IntenetΤέλος μπορείτε να εγγραφτείτε στην υπηρεσία του MaskMe η οποία θα σας δώσει την δυνατότητα να προστατεύετε τους αριθμούς πιστωτικών καρτών σας με 5 δολάρια το μήνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Θέμης Βασιλόπουλος
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Οδηγοί Τεχνολογίας

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές του 2024 για τηλεφωνικές κλήσεις μέσω Διαδικτύου

Το Google Meet, το Signal, το WhatsApp και το Voice είναι μερικές από τις κορυφαίες εφαρμο…