ΑΡΧΙΚΗ Tech News Ιατρική μελέτη ξεκινά η Google για φορητές συσκευές που θα βελτιώνουν την υγεία μας.

Ιατρική μελέτη ξεκινά η Google για φορητές συσκευές που θα βελτιώνουν την υγεία μας.

1,139
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Το Πρωί της Τρίτης 27 Ιουνίου ένας νεαρός άνδρας μπαίνει σε ένα γραφείο στην βόρεια Καλιφόρνια. Υπόγραψε ένα έντυπο συγκατάθεσης και πήρε δύο συσκευές που θα παρακολουθεί από αυτές τον κτύπο της καρδιάς του, τις συνήθειες ύπνου και μια σειρά από άλλες σωματικές λειτουργίες.

Αυτός είναι ένας από τους πρώτους συμμετέχοντες σε μια προγραμματισμένη 4-ετή μελέτη, που θα λάβουν μέρος  10.000 άτομα. Η συγκεκριμένη μελέτη με το όνομα Project Baseline διοργανώνεται από την εταιρεία Verily Life Sciences, εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Alphabet της Google 

Η μελέτη της Google έχει ως στόχο να μάθουμε το πώς διαβάζοντας τις μετρήσεις από έξυπνες συσκευές (smartwatch, wearables) μπορούν να συνδυαστούν με γενετικές εξετάσεις και άλλα δεδομένα έτσι ώστε να βελτιώσουν τη γενική υγεία μας αλλά και να προβλέψουν πότε κάποιος θα μπορούσε να υποστεί μια επείγουσα ιατρική κατάσταση, όπως ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ή μία σωματική κατάσχεση.

Στην μελέτη αυτή οι εθελοντές θα φορούν το έξυπνο ρολόι Study Watch και οι μετρήσεις του ρυθμού και των κινήσεων θα μεταδίδονται σε μία βάση δεδομένων. Ένας άλλος αισθητήρας που θα τοποθετείται κάτω από το στρώμα και θα μετράει τα μοτίβα του ύπνου μας. Επίσης οι συμμετέχοντες θα έχουν συμπληρώση από πριν ένα ερωτηματολόγιο με το ιατρικό τους ιστορικό και θα υποβάλλονται σε γενετικές εξετάσεις αίματος και ούρων καθ’ όλη την διάρκεια της μελέτης.

Study Watch

Η ανάλυση αυτού του μεγάλου όγκου δεδομένων σε βάθος τετραετίας θα μπορούσε να δείξει πώς οι φορητές συσκευές μπορούν να προστατεύσουν την υγεία, να ανιχνεύουν νόσους στα αρχικά στάδια, ή ακόμα και να προβλέψουν επείγουσες καταστάσεις όπως το έμφραγμα ή ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα δεδομένα θα γίνουν τελικά διαθέσιμα και σε άλλες εταιρείες και πανεπιστήμια αφού πρώτα καταστούν ανώνυμα.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In Tech News

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως να βάλετε το Green Tech στο δικό σας σπίτι.

Τα μικρά βήματα μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλα βήματα για τον πλανήτη. Θέλετε να βοηθήσετε…