ΑΡΧΙΚΗ Video Ιάπωνας καθηγητής δημιουργεί οθόνη με γεύσεις.

Ιάπωνας καθηγητής δημιουργεί οθόνη με γεύσεις.

0 second read
0
23
καθηγητής δημιουργεί γευστική οθόνη
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Γευστική οθόνη! Ιάπωνας καθηγητής δημιουργεί γευστική οθόνη.

ΤΟΚΙΟ, 23 Δεκεμβρίου (Reuters) – Ένας Ιάπωνας καθηγητής έχει αναπτύξει μια πρωτότυπη οθόνη τηλεόρασης που μπορεί να την γλείψει κάποιος και να μπορεί να μιμηθεί τις γεύσεις των φαγητών, ένα ακόμη βήμα προς τη δημιουργία μιας πολυαισθητηριακής εμπειρίας θέασης.

Η συσκευή που ονομάζεται Taste the TV (TTTV), χρησιμοποιεί ένα καρουζέλ με 10 δοχεία γεύσης που ψεκάζουν σε διάφορους συνδυασμούς για να δημιουργήσουν τη γεύση ενός συγκεκριμένου φαγητού. Στη συνέχεια, το δείγμα γεύσης κυλά σε φιλμ υγιεινής πάνω από μια επίπεδη οθόνη τηλεόρασης για να το δοκιμάσει ο θεατής.

Στην εποχή του COVID-19 αυτού του είδους η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται και αλληλεπιδρούν με τον έξω κόσμο, δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Meiji, Homei Miyashita.

«Ο στόχος είναι να καταστήσουμε δυνατό για τους ανθρώπους να έχουν την εμπειρία κάτι σαν να τρώνε σε ένα εστιατόριο στην άλλη άκρη του κόσμου, ακόμη και όταν μένουν στο σπίτι», είπε.

Ο Miyashita συνεργάζεται με μια ομάδα περίπου 30 μαθητών που έχει δημιουργήσει μια ποικιλία συσκευών που σχετίζονται με τη γεύση, συμπεριλαμβανομένου ενός πιρουνιού που κάνει το φαγητό πιο πλούσιο στη γεύση. Είπε ότι κατασκεύασε μόνος του το πρωτότυπο TTTV τον περασμένο χρόνο και ότι μια εμπορική έκδοση θα κόστιζε περίπου 100.000 γιεν (875 $).

Οι πιθανές εφαρμογές περιλαμβάνουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για σομελιέ και μάγειρες, καθώς και παιχνίδια γευσιγνωσίας και κουίζ, είπε.

Ο Miyashita έχει επίσης συνομιλίες με εταιρείες σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας του ψεκασμού για εφαρμογές όπως μια συσκευή που μπορεί να εφαρμόσει γεύση πίτσας ή σοκολάτας σε μια φέτα φρυγανισμένου ψωμιού.

Ελπίζει επίσης να δημιουργήσει μια πλατφόρμα όπου οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν γεύσεις από όλο τον κόσμο και να τις απολαύσουν, όπως είναι τώρα η μουσική.

Μια φοιτήτρια του Meiji έδειξε το TTTV στους δημοσιογράφους, λέγοντας στην οθόνη ότι ήθελε να δοκιμάσει γλυκιά σοκολάτα. Μετά από μερικές προσπάθειες, μια αυτοματοποιημένη φωνή επανέλαβε την παραγγελία και οι πίδακες γεύσης ψέκασαν ένα δείγμα γεύσης πάνω σε ένα πλαστικό φύλλο.

«Είναι κάτι σαν σοκολάτα γάλακτος», είπε. «Είναι γλυκό σαν σάλτσα σοκολάτας».

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Video

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Video-Ο χημικός υπολογιστής θα μπορούσε βοηθήσει στο να κατανοήσουμε καλύτερα πως λειτουργεί ο εγκέφαλος μας

Οι παραδοσιακοί υπολογιστές κατασκευάζονται από μικρά εξαρτήματα, όπως αντιστάσεις, πλακέτ…