ΑΡΧΙΚΗ Gadgets Η σειρά της Xiaomi για “έξυπνα” γυαλιά.

Η σειρά της Xiaomi για “έξυπνα” γυαλιά.

1 min read
0
505

Και η Xiaomi ανακοίνωσε τα δικά της γυαλιά μετά τα Ray-Ban Stories από τις Facebook και Luxottica. Σύμφωνα με τη Xiaomi τα συγκεκριμένα έξυπνα γυαλιά δεν αποτελούν απλώς μία δεύτερη οθόνη μετά την οθόνη του κινητού, αλλά μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ανεξάρτητα, όπως να απεικονίζουν τις ειδοποιήσεις που επιθυμεί ο χρήστης, συμπεριλαμβανομένων ειδοποιήσεων από έξυπνους συναγερμούς σπιτιού, μηνύματα από συγκεκριμένες επαφές που έχει υποδείξει και άλλα πολλά, συμπεριλαμβανομένων οδηγιών πλοήγησης σε χάρτη που απεικονίζεται κ.ά.

Με χαρακτηριστικά φακών 5 MP για να τραβούν φωτογραφίες και video και βάρος 51 γραμμαρίων, αρκετά πιο βαριά από τα Ray-Ban Stories ωστόσο μην ξεχνάμε ότι ενσωματώνουν μία ημιδιαφανή μονοχρωματική οθόνη τεχνολογίας MicroLED, στην οποία και απεικονίζονται όλες οι πληροφορίες (για αυτό το λόγο και το συγκεκριμένο βάρος). Στην οθόνη MicroLED εμφανίζονται πληροφορίες πλοήγησης και μεταφράζουν σε πραγματικό χρόνο κείμενο. Και όλα τα παραπάνω, μπροστά στα μάτια του χρήστη τους χρησιμοποιώντας τεχνολογία επαυξημένης ή μικτής πραγματικότητας (Augmented ή Mixed Reality). 

Τα Smart Glasses της Xiaomi ενσωματώνουν τετραπύρηνο επεξεργαστή ARM και τρέχουν Android. Για την οθόνη, η Κινέζικη εταιρεία χρησιμοποίησε τη τεχνολογία MicroLED, η οποία έχει υψηλότερη φωτεινότητα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από την OLED.

Η εταιρεία λέει ότι προτίμησε τη συγκεκριμένη τεχνολογία λόγω της απλούστερης δομής της, που της επίτρεψε να δημιουργήσει μία μικρή οθόνη με εικονοστοιχεία μεγέθους 4μm. Επιπλέον είναι μονοχρωματική, για να περνάει επαρκή ποσότητα φωτός από τις πολύπλοκες οπτικές δομές, χωρίς την χρήση πολλαπλών συστημάτων φακών ή καθρεπτών όπως συμβαίνει με άλλες λύσεις στην αγορά.

Σύμφωνα με τη Xiaomi, τα συγκεκριμένα έξυπνα γυαλιά δεν αποτελούν απλώς μία δεύτερη οθόνη μετά την οθόνη του κινητού, αλλά μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ανεξάρτητα, όπως να απεικονίζουν τις ειδοποιήσεις που επιθυμεί ο χρήστης, συμπεριλαμβανομένων ειδοποιήσεων από έξυπνους συναγερμούς σπιτιού, μηνύματα από συγκεκριμένες επαφές που έχει υποδείξει και άλλα πολλά, συμπεριλαμβανομένων οδηγιών πλοήγησης σε χάρτη που απεικονίζεται κ.ά.Επίσης απεικονίζουν ποιος καλεί στο κινητό, επιτρέποντας στον χρήστη τους να απαντήσει στην κλήση καθώς ενσωματώνουν ηχεία και μικρόφωνο. Μάλιστα, τα γυαλιά μπορούν να μεταφράζουν σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο της εταιρείας με τον «μεταφραστή» να μπορεί να μεταφράζει κείμενο, γραπτό ή από φωτογραφίες που λαμβάνονται μέσω της ενσωματωμένης κάμερας. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το κόστος ή την ημερομηνία λανσαρίσματος των Xiaomi Smart Glasses.

Όπως συμβαίνει και με τα γυαλιά Ray-Ban Stories δίπλα από την κάμερα 5MP που ενσωματώνουν υπάρχει μία φωτεινή ένδειξη που προειδοποιεί όσους βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο για τη λειτουργία της κάμερας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Θέμης Βασιλόπουλος
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Gadgets

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

9 έξυπνες οικιακές συσκευές που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

Έξυπνες οικιακές συσκευές που δεν ήξερες ότι υπάρχουν Ακόμα δεν είμαστε σίγουροι ότι πρέπε…