ΑΡΧΙΚΗ Tech News Η Νορβηγία η πρώτη Χώρα που αποχαιρετά για πάντα τα FM.

Η Νορβηγία η πρώτη Χώρα που αποχαιρετά για πάντα τα FM.

967
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Ψηφιακό πρωτόκολλο εκπομπής DAB (Digital Audio Broadcasting)

Δεν θα μπορούσε η τεχνολογία να μην διεισδύσει και στις ραδιοσυχνότητες των FM που σιγά σιγά θα δώσουν τη θέσης τους στο ψηφιακό σήμα. Η Νορβηγία λοιπόν θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα διακόψει την εκπομπή της μπάντας των FM από το ραδιόφωνο αντικαθιστώντας το με το ψηφιακό πρωτόκολλο εκπομπής DAB (Digital Audio Broadcasting).

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας αποφάσισε παρότι υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις στην χώρα  να αποσύρει το αναλογικό σύστημα εφαρμόζοντας σταδιακά την κατάργηση και αντικατάστασή του. Εδώ να πούμε ότι η Νορβηγία εφάρμοζε  σε κάποιες περιοχές της ήδη παράλληλο σύστημα εκπομπής FM και DAB από το 1995.

Φυσικά επειδή δεν μπορεί να μείνει πίσω κανείς στις τάσεις των νέων τεχνολογιών θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες στην εισαγωγή στο ψηφιακό σήμα, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία.

To ψηφιακό πρωτόκολλο εκπομπής DAB εκτός από καλύτερης ποιότητας εκπομπής και λήψης προσφέρει και σε πραγματικό χρόνο χρηστικές πληροφορίες, κίνηση στους δρόμους, αναλυτικό πρόγραμμα σταθμών και άλλα.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In Tech News

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι το Bluetooth και πως λειτουργεί.

Tο Bluetooth είναι μια τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας μικρής εμβέλειας που επιτρέπει σε…