ΑΡΧΙΚΗ ΟΔΗΓΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Η Καλύτερη δωρεάν σουίτα γραφείου.

Η Καλύτερη δωρεάν σουίτα γραφείου.

2,930
Δωρεάν σουίτα γραφείου
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Η Καλύτερη δωρεάν σουίτα γραφείου

Εάν ψάχνετε την καλύτερη δωρεάν σουίτα γραφείου αντάξια του MS Office της Microsoft, υπάρχει και λέγετε LibreofficeΤο LibreOffice είναι μία περιεκτικότατη επαγγελματικού επιπέδου σουίτα παραγωγικότητας γραφείου, που μπορείτε να κατεβάσετε και να την εγκαταστήσετε δωρεάν.

Δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα στο να ανοίξετε αρχεία Word και Excel που δημιουργήθηκαν στο MS Office αλλά και έγγραφα και λογιστικά φύλλα από παλαιότερες εκδόσεις του MS Office (πχ Office 2003). Ακόμα και για τους Mac χρήστες το Libreoffice είναι το μοναδικό πρόγραμμα που μπορεί να ανοίξει παλιά έγγραφα του Wordperfect.

Πλήρης δωρεάν σουίτα γραφείου

Η σουίτα η οποία είναι πλήρης αποτελείτε από έναν επεξεργαστή κειμένου [Writer] όπως το Word, μία εφαρμογή λογιστικών φύλλων [Calc] τύπου Excel μία εφαρμογή παρουσιάσεων [Impress] όπως το Powerpoint, και ένα πρόγραμμα σχεδίασης το [Draw]. Φυσικά για του χρήστες που ασχολούνται με βάσεις δεδομένων υπάρχει το [Base] το οποίο μπορείτε να το συνδέσετε με άλλες βάσεις δεδομένων MySQL, την PostgreSQL ή την Microsoft Access και πολλές άλλες πηγές δεδομένων ακόμα μπορείτε να δημιουργήσετε ισχυρές βάσεις δεδομένων με φόρμες, αναφορές, views και ερωτήσεις.

Είναι εφικτή η πλήρης εναρμόνιση με την ενσωματωμένη HSQL βάση δεδομένων. Τέλος μέσα στην σουίτα  Libreoffice θα βρείτε και μία εφαρμογή λύσεις μαθηματικών το [Math] ένας απλός editor εξισώσεων που σας επιτρέπει να αναπτύσσετε και να παρουσιάζετε τις μαθηματικές, χημικές, ηλεκτρολογικές ή και επιστημονικές εξισώσεις, με γρήγορο τρόπο και σύμφωνα με τις κλασικές γραπτές προδιαγραφές (standard written annotation).

To πρόγραμμα μπορείτε να το κατεβάσετε από την ενότητα downlods και από το επίσημο Site όπου θα κατεβάσετε και θα εγκαταστήσετε δύο εφαρμογές το ένα είναι το πρόγραμμα και το άλλο είναι οδηγίες χρήσης του προγράμματος [εικόνα 1].

δωρεάν σουίτα γραφείου

εικόνα 1

Αφού κατεβάσετε και τις δύο εφαρμογές πρώτα, η εγκατάσταση είναι απλή και εύκολη έχοντας να επιλέξετε μεταξύ τυπικής και εφαρμοσμένης εγκατάστασης [εικόνα 2] καλύτερα να επιλέξετε τυπική για να εγκατασταθούν όλες οι προεπιλογές, σε διαφορετική περίπτωση επιλέγετε τι ακριβώς από την σουίτα θέλετε να εγκαταστήσετε.

δωρεάν σουίτα γραφείου

εικόνα 2

Η δωρεάν σουίτα γραφείου Libreoffice σας δίνει μία απλή και συγχρόνως ισχυρή διεπαφή (interface) που είναι επί πλέον εύκολα εξατομικεύσιμη – Οι χρήστες του Microsoft Office θα βρουν τη μετάβαση πολύ εύκολη και απροβλημάτιστη με ένα οικείο look και μία γνωστή αίσθηση του περιβάλλοντος του προγράμματος δίχως να χαθείτε.
Είναι συμβατό με τις περισσότερες μορφές αρχείων των μεγαλύτερων ανταγωνιστικών πακέτων. Μπορείτε, λοιπόν να εισαγάγετε εύκολα τα αρχεία τύπου Microsoft Word,Excel και PowerPoint και πολλές άλλες μορφές αρχείων και μπορείτε επίσης να αποθηκεύετε εύκολα τα αρχεία σας, υπό μορφή Microsoft Office καθώς και με τη μορφή πολλών άλλων αρχείων.
Το LibreOffice υποστηρίζεται από μία μεγάλη παγκόσμια κοινότητα: οι εθελοντές βοηθούν τους νεοεισερχόμενους, ενώ οι προχωρημένοι χρήστες μπορούν να συνεργαστούν με τους προγραμματιστές και μαζί σας, για να βρεθούν λύσεις σε σύνθετα προβλήματα. Τέλος το σημαντικότερο είναι ότι πρόκειται για ελεύθερο και δωρεάν λογισμικό – χωρίς ανησυχίες σχετικά με τα κόστη των αδειών! Και μην ξεχνάτε παρέχετε και δωρεάν βοήθεια αν τη χρειαστείτε.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In ΟΔΗΓΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως να αυξήσετε την ασφάλεια στην πλοήγηση σας στο internet.

Εάν δεν έχετε διαθέσει χρόνο ακόμα στο να διαμορφώσετε το απόρρητο και ασφάλεια του προγρά…