ΑΡΧΙΚΗ Tech News Η εμπειρία να διανύεις 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα με ένα Tesla Model S!

Η εμπειρία να διανύεις 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα με ένα Tesla Model S!

0 second read
0
801
Η εμπειρία να διανύεις 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα με ένα Tesla Model S
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Μέχρι και στο Guinness Book of Records απευθήνθηκε ο Hansjörg Eberhard von Gemmingen από την Γερμανία ιδιοκτήτης ενός Tesla Model S P85+ για να καταγράψει την απίστευτη επίδοση του αυτοκινήτου του. Ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα για ένα αυτοκίνητο και πολλά είναι και σπάνια συμβαίνει στα αυτοκίνητα, πόσο μάλλον αν πρόκειται για ηλεκτρικό μοντέλο και όχι για ένα με συμβατικό κινητήρα βενζίνης ή πετρελαίου.

Η συγκεκριμένη περίπτωση σίγουρα είναι μοναδική για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς τόσα διανυσμένα χιλιόμτετρα δύσκολο να υπάρχουν μέχρι σήμερα στην ηλεκτροκίνηση. Το αυτοκίνητο αποκτήθηκε από το νυν ιδιοκτήτη του ως μεταχειρισμένο το 2014 με μόλις 30.000 χιλιόμετρα και από τότε έχει διανύσει τα υπόλοιπα. Για να φτάσει τα χιλιόμετρα αυτά έχει αλλάξει μέχρι σήμερα συνολικά 4 ηλεκτροκινητήρες με τον τελευταίο να έχει αντέξει 680.000 χιλιόμετρα. Το Tesla Model P85+ είναι πισωκίνητο με ένα κινητήρα στον πίσω άξονά του.

Εκτός από τους ηλεκτροκινητήρες που έχει αλλάξει και η τρέχουσα μπαταρία είναι συνολικά η τρίτη που έχει χρησιμοποιηθεί. Η μπαταρία πρώτης τοποθέτησης είχε αρχίσει να παρουσιάζει θέματα στα 290.000 χιλιόμετρα και για τους έξι μήνες που χρειάστηκαν προκειμένου να αντικατασταθεί η Tesla του είχε παραχωρήσει μια άλλη. Με την οποία διένυσε συνολικά 150.000 χιλιόμετρα και όλα τα υπόλοιπα με την τρέχουσα που δείχνει να αντέχει κι άλλο.

Πάντως πέρα ​​από το μοντέλο S, ο Hansjörg Eberhard von Gemmingen έχει και ένα Tesla Roadster με σχεδόν 634.000 χιλιόμετρα, ενώ στο ερώτημα πότε προλαβαίνει να κάνει όλα αυτά τα χιλιόμετρα, η απάντηση είναι “Λόγω της δουλειάς μου“. Σε ότι αφορά τη μακροζωία των μπαταριών του αυτοκινήτου, “το μυστικό είναι η αργή φόρτιση και η χρήση γρήγορου φορτιστή μόνο στις διαδρομές”.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Tech News

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Βιομετρική αναγνώριση μέσω της ανάσας μας

Ερευνητές αναπτύσσουν έναν οσφρητικό αισθητήρα για βιομετρική αναγνώριση ταυτότητας χρησιμ…