ΑΡΧΙΚΗ Google Εργαλείο πρόβλεψης πλημμυρών, Flood Hub της Google

Εργαλείο πρόβλεψης πλημμυρών, Flood Hub της Google

1 second read
0
1,977
Εργαλείο πρόβλεψης πλημμυρών, Flood Hub της Google

Χρησιμοποιώντας δεδομένα πρόβλεψης καιρού και με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης η Google μπορεί να παρέχει προειδοποιήσεις για πλημμύρες έως και μια εβδομάδα νωρίτερα.

Τα τελευταία χρόνια η Google αναπτύσσει εργαλεία με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης που σκοπό έχουν την πρόβλεψη καιρικών φαινομένων αλλά και καταστροφών από τις πυρκαγιές. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχει αναπτύξει ένα σύστημα που να μπορεί να κάνει προβλέψεις στις πλημμύρες.

Εν όψει και της διάσκεψης για το κλίμα COP27 (United Nations Climate Change Conference) που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπό έχει να επεκτείνει αυτά του είδους τα ψηφιακά εργαλεία.

Για τις πλημμύρες έχει κατασκευάσει ένα εργαλείο που το ονομάζει Flood Hub.
Το Flood Hub εμφανίζει προβλέψεις πλημμύρας σε έναν χάρτη και δείχνει πότε και πού μπορεί να συμβούν με χρωματικά κωδικοποιημένες πινέζες. Η εταιρεία ελπίζει ότι το εργαλείο αυτό θα βοηθήσει τους ανθρώπους που κινδυνεύουν άμεσα από τις επιπτώσεις των πλημμυρών και ότι θα παρέχει σε οργανισμούς και κυβερνήσεις πληροφόρηση ώστε να κινητοποιήσουν τις αντιδράσεις τους.

Αρχικά, η Google θα παρέχει προβλέψεις για πλημμύρες σε 18 χώρες: Βραζιλία, Κολομβία, Σρι Λάνκα, Μπουρκίνα Φάσο, Καμερούν, Τσαντ, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα, Γουινέα, Μαλάουι, Νιγηρία, Σιέρα Λεόνε, Αγκόλα, Νότιο Σουδάν, Ναμίμπια, Λιβερία και Νότια Αφρική. Η Google ήδη δώσει προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε χρήστες στην Ινδία και το Μπανγκαλντές.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα πρόβλεψης καιρού, σε συνδυασμό με δεδομένα από μετρητές στάθμης νερού, η πλατφόρμα Flood Hub μπορεί να παρέχει προειδοποιήσεις για πλημμύρες έως και μια εβδομάδα νωρίτερα.

Εικόνα από την πλατφόρμα FloodHub

Όσον αφορά τις πυρκαγιές ο Γιόσο Ματίας αντιπρόεδρος μηχανικής της Google ανέφερε ότι η Google εντοπίζει «τα όρια των πυρκαγιών χρησιμοποιώντας νέα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης με βάση τις δορυφορικές εικόνες και τη θέση τους». Η Google από πέρυσι έχει καταστήσει το εργαλείο εντοπισμού πυρκαγιών διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο. Το συγκεκριμένο εργαλείο χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να βελτιώσει την ανίχνευση και την παρακολούθηση των πυρκαγιών. Αρχικά τα συγκεκριμένα εργαλεία εντοπισμού είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ, το Μεξικό, τον Καναδά και ορισμένες περιοχές της Αυστραλίας. Η εταιρεία χρησιμοποιεί δεδομένα από την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας και από τους δορυφόρους της NASA για τον εντοπισμό πυρκαγιών.

Πηγή άρθρου : EngadgetΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Google

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Οι καλύτεροι τρόποι αναζήτησης στο Google

Χρησιμοποιώντας τους παρακάτω τρόπους αναζήτησης στο google τα αποτελέσματα που θα μας εμφ…