ΑΡΧΙΚΗ Tech News Επιβατικά drones απογειώνονται στο Dubai.

Επιβατικά drones απογειώνονται στο Dubai.

1,092
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Επιβατικά drones

Η Κινέζικη εταιρεία ehang  μία από της εταιρείες που εξειδικεύονται και κατασκευάζουν drones συσκευές και η πρώτη που βγάζει στην αγορά επιβατικό drone. Ένα οικολογικό όπως το πλασάρει ή εταιρεία επιβατικό drone κατασκευασμένο από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον όπου για εξοικονόμηση ενέργειας στο περιβάλλον είναι με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

To Ehang 184 όπως είναι το όνομα του μοντέλου έχει βάρος 240 κιλά και από τα οκτώ του πτερύγια καταναλώνει 152kw σε ενέργεια. To ωφέλιμο φορτίο του Ehang 184 είναι τα 100kg με μέγιστη ταχύτητα τα 60 km/h όπου θα σας ταξιδέψει για 3500 μέτρα απόσταση. Ό έλεγχος του επιβατικού drone γίνετε από μία οθόνη tablet που βρίσκετε μπροστά από το κάθισμα του μοναδικού φυσικά επιβάτη όπου μέσα από την εφαρμογή τον βοηθά να κατευθύνει το Ehang 184.

Η όλη διαδικασία απογείωσης και προσγείωσης του είναι αρκετά απλή. Μέσα από έναν χάρτη της Πόλις που εμφανίζετε στο tablet, αφού αναγνωριστεί το σημείο εκκίνησης του drone μέσω GPS επιλέγουμε στον χάρτη της οθόνης το σημείο που θέλουμε να προσγειωθεί το drone με τον επιβάτη του. Και το drone αναλαμβάνει να σας πάει με ασφάλεια στον προορισμό σας. Μάλιστα διαθέτει σύστημα όπου σε περίπτωση που κάτι απρόοπτο συμβεί ενώ είναι στον αέρα αυτόματα να προσγειωθεί στο πιο άμεσο κοντινότερο σημείο. 

Το Ehang 184 είναι εξοπλισμένο με συστήματα επικοινωνίας και μάλιστα κρυπτογραφημένα για να είναι πάντα δικτυωμένοι ο επιβάτης και το drone.

Ehang-184 Το πρώτο επιβατικό drone

Το Ehang 184 είχε παρουσιαστεί στην έκθεση τεχνολογίας CES 2016 όπου είχε δείξει ενδιαφέρον η Mattar al-Tayer αρμόδια αρχή για τις συγκοινωνίες στην πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε ότι θα αγοραστούν κάποια επιβατικά drones για να κάνουν τις πρώτες πτύσεις στην Πόλη του Dubai (που αλλού). Θα είναι διαθέσιμα στην Πόλη είτε να αγοραστούν για ιδιωτική χρήση ή ακόμα και για ενοικίαση αλλά και ως υπηρεσία για εναέρια TAXI προς εξυπηρέτηση τον πολιτών της Πόλης του Dubai.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In Tech News

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως να βάλετε το Green Tech στο δικό σας σπίτι.

Τα μικρά βήματα μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλα βήματα για τον πλανήτη. Θέλετε να βοηθήσετε…