ΑΡΧΙΚΗ Οδηγοί Τεχνολογίας Πώς να ενεργοποιήσετε τον Γονικό έλεγχο στο Fortnite.

Πώς να ενεργοποιήσετε τον Γονικό έλεγχο στο Fortnite.

0 second read
0
553
Γονικό έλεγχο-Parental Control στο Fortnite
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Κάντε το δημοφιλές παιχνίδι Fortnite ασφαλές για παιδιά. Ενεργοποιήστε τον Γονικό έλεγχο Fortnite.

Καταρχάς για αυτούς που δε γνωρίζουν, το Fortnite είναι ένα διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι που κυκλοφόρησε το 2017 και σχεδιάστηκε από την Epic Games.

Το Fortnite είναι αυτή τη στιγμή το δημοφιλέστερο παιχνίδι στον κόσμο, όλα τα παιδιά (και όχι μόνο) αγόρια και κορίτσια κάθε ηλικίας επιθυμούν να το παίξουν και πολλά από αυτά αν ξεκινήσουν το παιχνίδι δύσκολα το σταματούν.

Έχει χαρακτηριστεί ένα από τα πιο εθιστικά παιχνίδια που έχουν γίνει ποτέ. Αυτό που το χαρακτηρίζει είναι η ελευθερία του παίχτη στον εικονικό κόσμο του παιχνιδιού, η επικοινωνία με άγνωστους παίχτες που γίνονται συμπαίχτες, καθώς και το Game Play όπως λέγεται στη γλώσσα του Gamer, δηλαδή ο τρόπος παιξίματος του παιχνιδιού. Οι γονείς βλέποντας τα παιδιά τους να είναι τόσο αφοσιωμένα και “πιστά” σε αυτό το βιντεοπαιχνίδι μόνο ανησυχία μπορούν να έχουν για το ποιες συνέπειες θα μπορέσει να έχει αυτή η εξάρτηση.

Ενεργοποιήστε τον γονικό έλεγχο στο Fortnite

Όπως έχουμε γράψει και πάλι στο παρελθόν για τη σχέση ηλεκτρονικών υπολογιστών και παιδιών πρέπει πάντα να συζητάμε τους προβληματισμούς μας μαζί τους και να τους ενημερώνουμε ότι για την ασφάλειά τους και την προστασία τους είναι απαραίτητες οι ρυθμίσεις γονικού ελέγχου σε συσκευές (κινητά, laptop, tablet) και παιχνίδια. Άλλωστε δεν ξεχνάμε ποτέ και το μεταφέρουμε και στα παιδιά μας ότι το Internet είναι όπως και η κοινωνία που ζούμε, υπάρχουν κίνδυνοι και κακόβουλοι άνθρωποι που θέλουν το κακό μας και για αυτό θα πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα προστασίας.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν εξηγούμε πώς να χρησιμοποιούμε τους γονικούς ελέγχους-parental control στο Fortnite για να κρατάτε το παιδί σας ασφαλές και μακριά από ακατάλληλο περιεχόμενο, συνομιλίες ή επαφές. Με αυτό τον τρόπο το παιχνίδι θα είναι ασφαλέστερο για το παιδί και εκείνο θα χαίρεται με ασφάλεια το παιχνίδι.

Οι γονικοί έλεγχοι Fortnite πρέπει να ρυθμίζονται μέσα από το παιχνίδι, επομένως θα πρέπει εσείς να προβείτε στις παρακάτω ενέργειες στις συσκευές που παίζει το παιδί αφού ανοίξετε το παιχνίδι. Εάν το παιδί σας παίζει σε πολλές πλατφόρμες, όπως PC και Nintendo Switch, μπορείτε να ρυθμίσετε τους γονικούς ελέγχους σε μία πλατφόρμα και θα λειτουργούν σε κάθε άλλη πλατφόρμα.

  1. Εκκινήστε το Fortnite και μπείτε στο lobby-αναμονή παίχτη για το παιχνίδι και πρώτη οθόνη.
  2. Μόλις μπείτε σε ένα lobby, ανοίξτε το Κύριο μενού επάνω αριστερά της οθόνης σας στις τρεις παράλληλες γραμμές.
Πώς να ενεργοποιήσετε τον Γονικό έλεγχο-Parental Control στο Fortnite
αρχική οθόνη αναμονής παίχτη η λεγόμενη lobby

3.Στη συνέχεια από την οθόνη που σας ανοίγει επιλέγετε από το εικονίδιο με το γρανάζι ρυθμίσεις και Parental Controls-Γονικοί έλεγχοι.

Πώς να ενεργοποιήσετε τον Γονικό έλεγχο-Parental Control στο Fortnite

4.Στη συνέχεια επιλέγετε Set up Parental control-Ρύθμιση γονικού ελέγχου.

Πώς να ενεργοποιήσετε τον Γονικό έλεγχο-Parental Control στο Fortnite

5.Στο επόμενο βήμα θα χρειαστεί να δηλώσετε ένα email για να σας σταλεί ένας εξαψήφιο κωδικός που θα χρειαστεί να τον γράψετε ώστε να προχωρήσετε στις ρυθμίσεις του γονικού ελέγχου.

Σημαντικό: Εάν το παιδί σας έχει ρυθμίσει το Fortnite χρησιμοποιώντας τη δική του διεύθυνση email, επιλέξτε CHANGE EMAIL σε αυτό το βήμα, και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να συνδέσετε το δικό σας email και μετά επιστρέψτε σε αυτό το βήμα.

6.Πώς να ενεργοποιήσετε τον Γονικό έλεγχο-Parental Control στο Fortnite

7.Εισαγάγετε τον εξαψήφιο προσωπικό αριθμό αναγνώρισης (PIN) που σας εστάλη μέσω email, επιβεβαιώστε τον και, στη συνέχεια, επιλέξτε ΕΠΟΜΕΝΟ.

8.Σας ανοίγει μία οθόνη με προεπιλεγμένες επιλογές για ρύθμιση, όπως το αν επιτρέπει το Fortnite τις προσκλήσεις για παιχνίδι από αγνώστους, αν θα είναι εμφανές δημόσια σε όλους τους παίκτες το προφίλ παιδιού και άλλες. Παρακάτω αναλύονται όλες οι ρυθμίσεις. Εσείς ανάλογα τις επιλογές σας ανοίγετε το κουμπί διακόπτη δίπλα από κάθε επιλογή σε on/off.

9.Ρυθμίστε τους γονικούς ελέγχους σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και στη συνέχεια, επιλέξτε ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ .

Εάν επιλέξετε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣMORE SETTINGS, θα ανοίξει ένας ιστότοπος της Epic Games με τους γονικούς ελέγχους για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα για κονσόλες όπως το Nintendo Switch και το Playstation 4 όπου δε σχετίζονται συγκεκριμένα με το Fortnite.

Μπορείτε να κάνετε αλλαγές στις ρυθμίσεις γονικού ελέγχου ανά πάσα στιγμή, μπαίνοντας σε ένα lobby, μεταβαίνοντας στο Μενού(Menu)>Setting>Parental control-Γονικοί έλεγχοι και εισάγοντας το PIN σας.

Τι μπορεί να κάνει το Fortnite Parental Controls;

Το Fortnite είναι ένα παιχνίδι για πολλούς παίκτες, που σημαίνει ότι τα παιδιά σας μπορεί να καταλήξουν να παίζουν με εντελώς αγνώστους εκτός από τους φίλους τους. Μερικοί από αυτούς τους ξένους είναι άλλα παιδιά και άλλοι είναι ενήλικες. Εάν δε θέλετε τα παιδιά σας να αλληλοεπιδρούν με αγνώστους στο Fortnite, οι γονικοί έλεγχοι σας επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε τόσο τη φωνητική συνομιλία όσο και τη συνομιλία κειμένου. Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε την ενήλικη γλώσσα και ακόμη και να αποτρέψετε τα μέλη που δεν είναι μέλη της ομάδας να βλέπουν το όνομα του παιδιού σας στο παιχνίδι.

Εκτός από τα στοιχεία ελέγχου που έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν το παιδί σας να αλληλοεπιδρά με αγνώστους, υπάρχει επίσης ένας γονικός έλεγχος που σας επιτρέπει να προβάλλετε αναφορές χρόνου παιχνιδιού σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση για να παρακολουθείτε πόσο χρόνο το παιδί σας “βυθίζεται” στο παιχνίδι.

Τι κάνουν οι ατομικοί γονικοί έλεγχοι του Fortnite;

Κάθε μία από τις επιμέρους επιλογές γονικού ελέγχου του Fortnite διαθέτει διακόπτη εναλλαγής που σας επιτρέπει να την ενεργοποιείτε και να την απενεργοποιείτε. Εάν δεν είστε ακριβώς σίγουροι τι θα κάνει η εναλλαγή κάθε μίας επιλογής, διαβάστε τη λεπτομερή εξήγηση που ακολουθεί για κάθε επιλογή γονικού ελέγχου στο Fortnite:

Filter Mature Language : Το Fortnite περιλαμβάνει μια λειτουργία συνομιλίας κειμένου που επιτρέπει στους παίκτες να επικοινωνούν πληκτρολογώντας τη συνομιλία. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη στη λειτουργία Battle Royale στο lobby, όπου τα παιδιά σας θα μπορούν να πληκτρολογούν μηνύματα στους φίλους τους. Είναι επίσης διαθέσιμο στη λειτουργία Co-op Save the World (στιλ παιχνιδιού), όπου θα μπορούν να συνομιλούν μέσω γραπτών μηνυμάτων τόσο με φίλους όσο και με αγνώστους.
Ενεργοποιήστε αυτή τη ρύθμιση σε ON για να λογοκρίνετε τη γλώσσα στο κείμενο συνομιλίας ή απενεργοποιήστε αυτή τη ρύθμιση σε OFF για να επιτραπεί ελεύθερα η γλώσσα (ανεξαρτήτως ανάρμοστου/βίαιου περιεχομένου).

Hide Your Name From Non-Squad Members : Όταν το παιδί σας προβάλλεται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, το όνομά του στο παιχνίδι είναι συνήθως ορατό σε άλλους παίκτες. Αυτή η ρύθμιση σας επιτρέπει να εμποδίσετε τα μέλη που δεν είναι φίλοι του να δουν το όνομα του παιδιού σας. Τα άτομα στην ομάδα του παιδιού σας θα εξακολουθούν να βλέπουν το όνομά του, ακόμη και οι άγνωστοι αν το παιδί σας έχει επιλέξει να γεμίσει την ομάδα του με τυχαίους παίκτες. Ενεργοποιήστε αυτή τη ρύθμιση σε ON για να αντικαταστήσει το όνομα του παιδιού σας με το «Player» για όσους δεν είναι φίλοι του. Απενεργοποιήστε αυτή τη ρύθμιση σε OFF για να επιτρέψει σε όλους να δουν το όνομά του.

Hide Non-Squad Member Names : Αυτό λειτουργεί ακριβώς όπως η προηγούμενη ρύθμιση, αλλά εμποδίζει το παιδί σας να δει τα ονόματα άλλων παικτών. Αν ανησυχείτε μήπως το παιδί σας βλέπει ακατάλληλα ονόματα ή προσπαθεί να επικοινωνήσει με αγνώστους εκτός του παιχνιδιού, ενεργοποιήστε το. Ενεργοποιήστε αυτή τη ρύθμιση σε ON για να αντικαταστήσει τα ονόματα των άλλων παικτών με «παίκτη» στο παιχνίδι του παιδιού σας. Απενεργοποιήστε αυτή τη ρύθμιση σε OFF για να επιτρέψετε στο παιδί σας να δει τα ονόματα των άλλων παικτών.

Turn Voice Chat On and Off : Το Fortnite περιλαμβάνει ενσωματωμένη φωνητική συνομιλία. Όταν το παιδί σας παίζει σε ένα πάρτι με τους φίλους του ή γεμίζει την ομάδα του με αγνώστους, η φωνητική συνομιλία γίνεται διαθέσιμη. Η φωνητική συνομιλία μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να μιλήσουν το παιδί σας και οι φίλοι του, αλλά τους επιτρέπει να μιλήσουν σε αγνώστους εάν επιλέξουν να ομαδοποιηθούν με αγνώστους. Ενεργοποιήστε αυτή τη ρύθμιση σε ON για να επιτρέψετε στο παιδί σας να μιλήσετε με άλλους παίκτες με voice chat. Απενεργοποιήστε αυτή τη λειτουργία σε OFF για να αποτρέψει το παιδί σας από τη χρήση voice chat.

Enable and Disable Text Chat : Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως η συνομιλία κειμένου είναι διαθέσιμη στο Fortnite σε μερικά διαφορετικά επίπεδα παιχνιδιού. Εάν θέλετε να αποκλείσετε το παιδί σας από τη χρήση συνομιλίας με κείμενο, αντί να λογοκρίνετε απλώς περιεχόμενο για ενηλίκους, τότε αυτή είναι η δυνατότητα που αναζητάτε. Ενεργοποιήστε αυτή τη ρύθμιση σε ON για να αποτρέψει το παιδί σας από τη χρήση κειμένου συνομιλίας. Απενεργοποιήστε αυτή τη ρύθμιση σε OFF, εάν θέλετε το παιδί σας να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει το κείμενο συνομιλίας στο Fortnite.

Receive Weekly Playtime Reports : Λάβετε εβδομαδιαίες ειδοποιήσεις με το χρόνο που παίζει το παιδί Fortnite. Αυτή η ρύθμιση είναι διαφορετική επειδή δεν επηρεάζει την εμπειρία του παιδιού σας στο παιχνίδι. Αντίθετα, αυτή η δυνατότητα σας επιτρέπει να λαμβάνετε αναφορές χρόνου παιχνιδιού από την Epic που περιγράφουν πόσο χρόνο έχει αφιερώσει το παιδί σας παίζοντας Fortnite. Εάν θέλετε να παρακολουθείτε την ώρα του παιχνιδιού τους, τότε αυτή είναι η επιλογή που αναζητάτε.
Ρυθμίστε το σε ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ για εβδομαδιαίες αναφορές, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για ημερήσιες αναφορές ή ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ εάν δε θέλετε να λαμβάνετε αναφορές χρόνου αναπαραγωγής Fortnite.

Διαβάστε επίσης : Google Family Link: Τι είναι και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε επίσης : Γονικός έλεγχος πως να τον χρησιμοποιήσετε στο PS4.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Θέμης Βασιλόπουλος
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Οδηγοί Τεχνολογίας

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Σύμβολα στο πληκτρολόγιο και συντομεύσεις

70 συντομεύσεις και σύμβολα στο πληκτρολόγιο για να μας βοηθήσουν να είμαστε γρήγοροι και …