ΑΡΧΙΚΗ Internet Πώς να δημιουργήσετε μία εικονική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πώς να δημιουργήσετε μία εικονική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

2 min read
1
1,791

Εικονική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο-email όπως το αποκαλούμε είναι άλλη μία τεχνολογία που μας έχει διευκολύνει την καθημερινότητά μας στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένας τύπος ταυτοποίησης με τον οποίο ένας παραλήπτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσδιορίζει το άτομο που του στέλνει την αλληλογραφία. Γι’ αυτό το λόγο όταν δημιουργούμε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πρέπει να δηλώσουμε τα στοιχεία μας που πρέπει να είναι έγκυρα.

Τι γίνεται ωστόσο σε περιπτώσεις που θέλουμε να στείλουμε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα ανώνυμα ή για κάποιο λόγο δε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το πραγματικό μας email ή ακόμα να χρησιμοποιήσουμε μία ηλεκτρονική διεύθυνση ταχυδρομείου προσωρινή που δε θα την ξαναχρειαστούμε;

Υπάρχει τρόπος που μπορείτε να δημιουργήσετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν απαιτεί επικύρωση προσωπικών στοιχείων και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαγράφεται οριστικά μετά την ολοκλήρωση της εργασίας σας.

Υπάρχουν πλατφόρμες και site που σας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε εικονικά και προσωρινά emails που θα διαγραφούν αυτόματα μετά από δέκα λεπτά. Διαβάστε παρακάτω τα καλύτερα site ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μιας χρήσης.

Σημείωση: Η μέθοδος που αναφέρουμε είναι μόνο για εκπαιδευτικό σκοπό και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για άλλου είδους σκοπούς.

Λάβετε υπόψη ότι ίσως χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό για να λάβετε μια διεύθυνση μιας χρήσης σε ορισμένους ιστότοπους. Έχουμε παραθέσει τους καλύτερους ιστότοπους στην παρακάτω λίστα.

GueriMail

GueriMail

Είναι ένα από τα πιο φιλικά προς το χρήστη Temporary E-mail site όπως λέγονται. Μέσα από το GueriMail μπορείτε εύκολα να λάβετε ένα αναγνωριστικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μιας χρήσης. Πρέπει να εισαγάγετε τα στοιχεία όπως το όνομα και το domain name και θα δημιουργηθεί ένα εικονικό-ψεύτικο αναγνωριστικό email. Επιπλέον αυτό σας επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με συνημμένα αρχεία έως 150MB. Τέλος, θα σας δοθεί μια προσωρινή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επαληθεύσετε ορισμένους ιστότοπους που απαιτούν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Mailinator

Mailinator

To Mailinator είναι ένας άλλος δωρεάν πάροχος διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μιας χρήσης, όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε εισερχόμενο email θέλετε.

Θα σας δοθεί μια διεύθυνση Mailinator την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε π.χ. σε ένα ιστότοπο που θα σας ζητήσει μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα δημόσια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα λάβετε θα διαγραφούν αυτόματα μετά από λίγες ώρες από τη λήψη τους.

MailDrop

MailDrop

Εάν θέλετε να εγγραφείτε σε έναν ιστότοπο, αλλά πιστεύετε ότι ενδέχεται να μοιραστούν τη διεύθυνσή σας με τους διαφημιζόμενους, τότε το MailDrop είναι η καλύτερη λύση για εσάς.

Το MailDrop τροφοδοτείται από ορισμένα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που δημιουργήθηκαν από την Heluna, τα οποία χρησιμοποιούνται για να αποκλείσουν σχεδόν όλες τις προσπάθειες ανεπιθύμητης αλληλογραφίας πριν ακόμη φτάσουν στα εισερχόμενά σας στο MailDrop.

Αυτό λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως το Mailinator, στο οποίο θα σας δοθεί μια προσωρινή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την επαλήθευση ιστότοπων κ.λ.π.

Dispostable

Dispostable

Πρέπει να επιλέξετε μια τυχαία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτόν τον ιστότοπο και είστε έτοιμοι να λάβετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το email σας τελειώνει με το @dispostable.com. Ο ιστότοπος διαθέτει πεντακάθαρο περιβάλλον χρήστη. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό μιας χρήσης με αυτόν τον ιστότοπο. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσετε ότι ο ιστότοπος διαγράφει αυτόματα μη αναγνωσμένα μηνύματα παλαιότερα των τριών ημερών.

Mail Catch

Mail Catch

Είναι μια από τις καλύτερες προσωρινές υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (εικονική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε προσωρινά γραμματοκιβώτια μίας χρήσης με έναν εντελώς ανώνυμο τρόπο.

Όταν σας ζητηθεί ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μια ιστοσελίδα και δε θέλετε να δώσετε το όνομά σας (για το φόβο της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας), μπορείτε να δώσετε ό,τι όνομα γραμματοκιβωτίου θέλετε στην περιοχή mailcatch.com (όπως whatever@mailcatch.com).

Nada

Nada

Κατά την εγγραφή σας στην υπηρεσία Nada, θα σας δοθεί μια προσωρινή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για εγγραφή σε κάποιους μη αξιόπιστους ιστότοπους.

Τα εισερχόμενα του Nada φαίνονται καθαρά και εντυπωσιακά, αυτή είναι μια πραγματική υπηρεσία Anonymous και το καλύτερο είναι ότι η Nada είναι 100% δωρεάν.

My Temp Mail

My Temp Mail

Αυτός είναι ένας άλλος καλύτερος ιστότοπος από όπου μπορείτε να λάβετε μια προσωρινή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για επαλήθευση. Λοιπόν, η διεπαφή της υπηρεσίας που βασίζεται στον ιστό είναι εξαιρετικά εύκολη, οι χρήστες πρέπει να κάνουν κλικ στο κουμπί «Νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου» και θα λάβουν τυχαία δημιουργημένους λογαριασμούς email.

Το μήνυμα θα είναι ενεργό για 24 ώρες από την τελευταία επίσκεψη. Εάν θέλετε να διατηρήσετε ζωντανή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, τότε πρέπει να επισκεφθείτε ξανά τη διεύθυνση URL.

Fake Mail Generator

Fake Mail Generator

Άλλο ένα site απλό και εύκολο στην χρήση είναι το Fake Mail Generator, ένας ιστότοπος χωρίς διαφημίσεις που δημιουργεί αυτόματα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για εσάς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διεύθυνση email για διάφορες υπηρεσίες και συνδέσεις που δεν θέλετε να δώσετε το προσωπικό σας email για να σας “βομβαρδίσουν” με διαφημίσεις.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Θέμης Βασιλόπουλος
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Internet

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Κανόνες προστασίας στο διαδίκτυο…..και τι δεν πρέπει να κάνουμε….

Η ασφάλεια στο διαδίκτυο και η προστασία των προσωπικών μας δεδομένων είναι πολύ σημαντική…