ΑΡΧΙΚΗ Οδηγοί Τεχνολογίας Διαχείριση κωδικών πρόσβασης, τα καλύτερα προγράμματα για την ασφάλεια μας

Διαχείριση κωδικών πρόσβασης, τα καλύτερα προγράμματα για την ασφάλεια μας

0 second read
0
3,373
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Ας αφαιρέσουμε τις πρόχειρες σημειώσεις με τους κωδικούς πρόσβασης σε χαρτάκια ή στο κινητό μας και να αφήσουμε ήσυχο το μυαλό μας. Ένα πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης είναι μία πολύ καλή προστασία τον προσωπικών μας κωδικών. Δυστυχώς πολλοί από εμάς δεν έχουμε συνειδητοποιήσει όσο θα έπρεπε το πόσο σημαντικοί είναι οι κωδικοί πρόσβασης που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Οι κωδικοί πρόσβασης είναι θα λέγαμε τα “κλειδιά” για πρόσβαση σε πολύτιμες προσωπικές πληροφορίες, κλειδιά που θα πρέπει να τα κρύβουμε σωστά για να έχουμε πρόσβαση μόνο εμείς.

Ένας σωστός, ισχυρός κωδικός πρόσβασης θα πρέπει να περιέχει γράμματα, αριθμούς, πεζά και κεφαλαία, και σημεία στίξης. Πόσους διαφορετικούς κωδικούς με τόσους χαρακτήρες σε διαφορετικές πλατφόρμες μπορούμε να θυμόμαστε? Πολλοί από εμάς έχουμε έναν μόνο έναν κωδικό πρόσβασης παντού τον ίδιο σε κάθε online λογαριασμό μας. Αυτό, όμως, είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη τακτική. Αν χακαριστεί ένα από τα site στα οποία έχουμε τον ίδιο κωδικό οι χάκερς θα αποκτήσουν πρόσβαση στο email και τον κωδικό μας, συνεπώς πρόσβαση σε όλες τις πλατφόρμες με το προσωπικό μας προφίλ. Αυτό θα ήταν καταστροφικό. Οι χάκερ γνωρίζουν ήδη πως πολύς κόσμος έχει έναν μόνο κωδικό πρόσβασης για πολλές υπηρεσίες. Όταν καταφέρνουν λοιπόν να κλέψουν email και κωδικούς από ένα site, δοκιμάζουν τα στοιχεία σε όλα τα μεγάλα email και social media.

Για όλους λοιπόν τους παραπάνω λόγους, και για να είμαστε σίγουροι και ασφαλείς για τα προσωπικά μας δεδομένα, υπάρχουν τα προγράμματα που μας βοηθούν στην διαχείριση κωδικών πρόσβασης.

Ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης είναι ουσιαστικά ένα κρυπτογραφημένο ψηφιακό πρόγραμμα-εφαρμογή, φανταστείτε το σαν θησαυροφυλάκιο, που αποθηκεύει πληροφορίες σύνδεσης κωδικού πρόσβασης που χρησιμοποιούμε, για είσοδο σε εφαρμογές και λογαριασμούς σε ιστότοπους και άλλες υπηρεσίες . Εκτός από τη διατήρηση της ταυτότητάς μας, των διαπιστευτηρίων και των ευαίσθητων δεδομένων μας κάποιοι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης διαθέτουν και μια συσκευή δημιουργίας κωδικών πρόσβασης για τη δημιουργία ισχυρών, μοναδικών κωδικών πρόσβασης. Όλες οι εφαρμογές διαχείρισης κωδικών τις χρησιμοποιείτε είτε από το κινητό σας, υπολογιστή, laptop, tablet.

Οι περισσότερες εφαρμογές για τη διαχείριση κωδικών έχουν κοινά χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Δείτε παρακάτω ποια είναι τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους για να επιλέξετε ποια από αυτέε ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Bitwarden: Καλύτερος δωρεάν διαχειριστής κωδικών πρόσβασης

Bitwarder
 • Ανοιχτού κώδικα, ασφαλές και εύκολο στη χρήση
 • Η δωρεάν έκδοση του μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε απεριόριστες συσκευές και συμφέρει
 • Οι συνδρομές Premium ξεκινούν από 10 € ετησίως
 • Λειτουργεί με: Windows, MacOS, Linux, Android, iPhone και iPad. Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για Chrome, Firefox, Safari, Edge, Opera, Vivaldi, Brave και Tor

Ο Bitwarden είναι πάντα σε τέτοιου είδους λίστες με τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Από τα καλύτερα προγράμματα του είδους και οι λόγοι πολλοί. θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία εργαλεία για αξιόπιστη διαχείριση κωδικών πρόσβασης. Είναι πολύ φιλικός στην χρήση καθώς διαθέτει όλο το περιβάλλον του στα Ελληνικά.
Διατίθεται για όλα σχεδόν τα λειτουργικά, καθώς επίσης και ως επέκταση σε πολλούς browser. Ο Bitwarden επιτρέπει τον δωρεάν συγχρονισμό των ευαίσθητων δεδομένων μας σε όλες τις συσκευές μας χωρίς περιορισμούς. Στην δωρεάν έκδοσή του, η οποία είναι και η καλύτερη σε παροχές από άλλες free εκδόσεις, προσφέρει απεριόριστα passwords, απεριόριστες συσκευές εγκατάστασης ενώ στις επί πλερωμή εκδόσεις οι δυνατότητες είναι περισσότερες. Σίγουρα η καλύτερη εφαρμογή σε free έκδοση. Δείτε αναλυτικά εδώ.

LastPass: Πολύ καλός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης επί πληρωμή

Last Pass
 • Προσφέρει δωρεάν έκδοση, με περιορισμούς
 • Βασική τιμή πέρα ​​από τη δωρεάν: 36 € ανά έτος
 • Λειτουργεί με: Windows, MacOS, Linux, Android, iPhone και iPad. Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Edge και Opera.

Η δωρεάν έκδοση του LastPass το έκανε κάποτε να ξεχωρίζει ως ο καλύτερος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης σε αυτήν την κατηγορία, δίνοντάς τη δυνατότητα να αποθηκεύουμε κωδικούς πρόσβασης, στοιχεία σύνδεσης χρήστη και διαπιστευτήρια και να τα συγχρονίζουμε όλα όπου θέλουμε τόσο στις κινητές συσκευές μας όσο και στα προγράμματα περιήγησής μας σε σταθερούς υπολογιστές. Αυτό όμως στις16 Μαρτίου του 2021 άλλαξε υποχρεώνοντας τους χρήστες αν παραμείνουν στο δωρεάν πλάνο, θα πρέπει να επιλέξουν αν θέλουν να το χρησιμοποιούν μόνο σε υπολογιστές και laptop ή μόνο σε κινητά και tablet. Δεν θα γίνεται να έχουν τον ίδιο δωρεάν λογαριασμό σε όλα τα είδη συσκευών. Εκτός εάν κάνετε αναβάθμιση σε Premium, για 36 € το χρόνο, ή για οικογένειες, για €48 το χρόνο. Δείτε αναλυτικά εδώ.

1Password: Από τους καλύτερος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης επί πληρωμή

1Password
 • Προσφέρει δοκιμαστική έκδοση
 • Βασική τιμή: 36 € ανά έτος
 • Λειτουργεί με: Windows, MacOS, Linux, Chrome OS, Android, iPhone και iPad. Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για Chrome, Firefox, Safari, Edge και Opera

Εάν αναζητάτε μια αξιόπιστη επί πληρωμή εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης για να διατηρείτε τα στοιχεία σύνδεσής σας απόρρητα και ασφαλή, το 1Password είναι ο καλύτερος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για αυτήν την εργασία, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση στους λογαριασμούς και τις υπηρεσίες σας με έναν κύριο κωδικό πρόσβασης. Είναι διαθέσιμο για όλες τις μεγάλες πλατφόρμες συσκευών και δεν είναι στην Ελληνική γλώσσα.
Μία εφαρμογή με απλό λιτό περιβάλλον με απεριόριστες δυνατότητες. Την δωρεάν έκδοση μπορείτε να την δοκιμάσετε για 14 ημέρες και μετά το κόστος είναι 1,90€/ημέρα. Ο βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας που διαθέτει μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση στο θησαυροφυλάκιο κωδικών πρόσβασης σε λειτουργικά συστήματα Mac και iOS, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Touch ID για να ξεκλειδώσετε το 1Password και σε συσκευές iOS μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Face ID. Δείτε αναλυτικά εδώ.

Keeper : Πολύ καλή για δωρεάν έκδοση,

Keeper
 • Προσφέρει περιορισμένη δωρεάν έκδοση (απεριόριστους κωδικούς πρόσβασης σε μία συσκευή)
 • Βασική τιμή πέρα ​​από δωρεάν: 35 €
 • Λειτουργεί με: Windows, MacOS, Linux, Android, iPhone και iPad. Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Edge και Opera.

Το Keeper είναι ένας άλλος ασφαλής διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που μας βοηθά να διαχειριστούμε κωδικούς και στοιχεία σύνδεσης σε συσκευές Windows, MacOS, Android και iOS . Η δωρεάν έκδοση παρέχει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης κωδικών πρόσβασης σε μία συσκευή. Η έκδοση επί πληρωμή κοστίζει 35 € το χρόνο και μας επιτρέπει να συγχρονίζουμε κωδικούς πρόσβασης σε πολλές επιλογές συσκευών. Δείτε αναλυτικά εδώ.

Οι εφαρμογές διαχείρισης κωδικών είναι ο μοναδικός ασφαλής τρόπος για να διατηρούμε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης σε κάθε site που επισκεπτόμαστε αλλά και σε κάθε λογαριασμό που έχουμε στο internet. Και εκτός από την ασφάλεια που μας παρέχουν και είναι πολύ σημαντική, μας διευκολύνουν και στην εύκολη πρόσβαση στις ηλεκτρονικές μας υπηρεσίες χωρίς να θυμόμαστε τόσους κωδικούς και συνθηματικά που ούτε χρειάζεται να τους πληκτρολογούμε.

Διαβάστε επίσης : 10 κορυφαίοι κανόνες ασφαλείας για την προστασία μας στο διαδίκτυο, και τι δεν πρέπει να κάνουμε

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Οδηγοί Τεχνολογίας

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης, που σέβονται την ιδιωτικότητα πλοήγησης

Η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης Google είναι κυρίαρχη σχεδόν σε όλες τις χώρες. Χώρες με…