ΑΡΧΙΚΗ Tech News Διακοπή καπνίσματος με Application!

Διακοπή καπνίσματος με Application!

4 second read
0
3,816

Πόσο εύκολη είναι η διακοπή καπνίσματος με την βοήθεια ενός Application;

Όλοι γνωρίζουμε τις συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία μας. Το κάπνισμα αποτελεί αναμφισβήτητα μια βλαβερή συνήθεια, που πολλοί από εμάς έχουμε υιοθετήσει. Η διακοπή καπνίσματος είναι μία δύσκολη διαδικασία για τον καθένα.

Αν λοιπόν είστε καπνιστής και θέλετε να το κόψετε οι παρακάτω εφαρμογές σε συνδυασμό με τις συμβουλές του γιατρού σας, μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την κακή συνήθεια του καπνίσματος.

Σίγουρα η διακοπή καπνίσματος απαιτεί θέληση και υπομονή. Καμία εφαρμογή δεν θα μας σταματήσει από το να ανάψουμε άλλο ένα τσιγάρο. Όμως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθειά μας, δίνοντάς μας κίνητρο για να συνεχίσουμε, και να μας βοηθησει στην διακοπή καπνίσματος.

QuitNow!

Η εφαρμογή QuitNow καταγράφει πόσες μέρες έχετε να καπνίσετε, πόσα χρήματα έχετε εξοικονομήσει και, κυρίως σας υποδεικνύει το θετικό αντίκτυπο στην υγεία σας από την απόφαση σας να σταματήσετε τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος. Επιπλέον, με το πέρασμα του χρόνου ξεκλειδώνετε και τα ανάλογα κατορθώματα, κάτι που καθιστά την όλη διαδικασία διασκεδαστική.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει achievements, chat με άλλους χρήστες, και ενδιαφέροντα στατιστικά. Ακόμα και όταν σας έρχεται η επιθυμία να καπνίσετε η εφαρμογή φροντίζει να σας απασχολήση με το κινητό σας ώστε να ξεχαστείτε. Σε βοηθάει επίσης να μιλήσεις με ανθρώπους απο όλο τον κόσμο που την ίδια χρονική περίοδο προσπαθούν να το κόψουν κι εκείνοι (κάτι σαν group therapy δηλαδή, σε μορφή forum), σε σοκάρει με φωτογραφίες που δείχνουν τα αποτελέσματα του καπνίσματος στον άνθρωπο, σου υπενθυμίζει πόσα τσιγάρα θα είχες κάνει απο τη στιγμή που το έχεις κόψει, τα χρήματα που έχεις κερδίσει μέχρι τώρα και σου θυμίζει φυσικά την ημερομηνία (αυτή την ιερή ημερομηνία) που έκοψες μια και καλή το τσιγάρο.

Για κάθε δύσκολη “στροφή” που κάνεις στον δρόμο για την δόξα (όπως για παράδειγμα 100 μέρες χωρίς τσιγάρο ή 100 τσιγάρα κερδισμένα) το QuitNow! ξεκλειδώνει κάποια Achivements.

Διακοπή καπνίσματος

Εκτός από τα achievements, μπορούμε να δούμε τα οφέλη και τις αλλαγές στον οργανισμό μας από την ημέρα της διακοπής. Μάλιστα, υπάρχει και countdown για τις ώρες που απομένουν για την ολοκλήρωση του achievement.

Smoke Free

Το Smoke Free διαθέτει σχεδόν τις ίδιες λειτουργίες με τo QuitNow και τις συνδυάζει με επιπλέον χαρακτηριστικά που κάνουν τη διακοπή του καπνίσματος ευκολότερη.

Και εδώ θα δούμε διάφορες μετρήσεις για τα χρήματα που γλιτώνουμε, και πόσες μέρες πέρασαν από το τελευταίο μας τσιγάρο. Επιπλέον θα βρούμε πληροφορίες για τα οφέλη στην υγεία μας, όπως η βελτίωση των επιπέδων του οξυγόνου, ή τη μείωση της πιθανότητας καρδιακής προσβολής.

Όμως αυτό που κάνει το Smoke Free να ξεχωρίζει από τις άλλες εφαρμογές, είναι η δυνατότητα να καταγράφουμε και να αναλύουμε καθημερινά τα cravings (λαχτάρες/επιθυμίες) μας για τσιγάρο. Κάθε φορά που μας έρχεται η επιθυμία να καπνίσουμε, το σημειώνουμε στην εφαρμογή. Μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιήσουμε και το Google maps για να καταγράψουμε το μέρος στο οποίο βρισκόμασταν τη συγκεκριμένη στιγμή.  Στη συνέχεια, μπορούμε να αναλύσουμε τα δεδομένα και να βρούμε τις ώρες αλλά και τα μέρη στα οποία η επιθυμία μας για τσιγάρο ήταν πιο έντονη. Μπορούμε ακόμα και να δούμε συγκριτικά γραφήματα, τα οποία θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα.

Μια ακόμα δυνατότητα που μπορεί να μας φανεί χρήσιμη είναι οι καθημερινές αποστολές. Κάθε πρωί μας δίνεται από την εφαρμογή μια αποστολή για να επικεντρωθούμε κατά την διάρκεια της ημέρας.

Για παράδειγμα, μια από τις αποστολές μας ζητάει να κάνουμε μια λίστα, όπου θα γράφουμε τους λόγους που θέλουμε να σταματήσουμε το κάπνισμα.

Άλλη αποστολή μας παρακινεί να αφιερώσουμε δέκα λεπτά για να ψάξουμε τις εναλλακτικές του καπνίσματος στο Google, όπως για παράδειγμα οι τσίχλες ή τα επιθέματα νικοτίνης.

Εκτός από τις αποστολές, έχουμε και τα εμβλήματα (badges) που μας δίνουν κίνητρο και μας βοηθούν να συνεχίσουμε. Φυσικά μπορούμε να τα μοιραστούμε στα social media, για να δείξουμε στους φίλους μας τη μέχρι τώρα πρόοδό μας.

Get Rich or Die Smoking

Οι περισσότεροι καπνιστές για να καπνίζουν δεν νιάζονται και τόσο για την υγεία τους. Οι περισσότεροι όμως, αν όχι όλοι, νοιάζονται για τα χρήματα που ξοδεύουν. Το Get Rich or Die Smoking μας δίνει οικονομικά κίνητρα για να διακόψουμε το κάπνισμα.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες αντίστοιχες εφαρμογές, δεν ασχολείται καθόλου με το να μας πείσει για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία μας. Αντ’ αυτού μας παρακινεί να διακόψουμε το κάπνισμα για να αγοράσουμε τον υπολογιστή, το κινητό, ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν θέλουμε.

Αρχικά συμπληρώνουμε την τιμή των τσιγάρων που αγοράζουμε, καθώς και το πόσα τσιγάρα καπνίζαμε κάθε μέρα. Έπειτα, προσθέτουμε προϊόντα στο wishlist μας. Μπορούμε να συμπεριλάβουμε και φωτογραφία του προϊόντος, καθώς και την τιμή του.

Αφού έχουμε προσθέσει τα προϊόντα, η εφαρμογή μας δείχνει σε πόσες μέρες θα έχουμε εξοικονομήσει χρήματα για να το αποκτήσουμε αν διακόψουμε το κάπνισμα. Επίσης μας λέει και σε πόσα τσιγάρα αντιστοιχεί το κάθε αντικείμενο.

Στην αρχική οθόνη βλέπουμε και την πρόοδο που έχουμε κάνει, όπως επίσης και πόσα χρήματα έχουμε γλιτώσει μέχρι τώρα. Εμφανίζονται οι μέρες που μας απομένουν, καθώς και σε πόσα ακόμα τσιγάρα πρέπει να πούμε όχι.

Ταυτόχρονα, το Get Rich or Die Smoking διαθέτει και forum όπου οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους. Μπορούμε να μοιραστούμε την πρόοδό μας, καθώς και να ζητήσουμε συμβουλές ή να διαβάσουμε τις ιστορίες των άλλων χρηστών.

‘Όλες τις παραπάνω εφαρμογές θα τις βρείτε δωρεάν για Android και iOS στα αντίστοιχα app stores.

Καλή επιτυχία λοιπόν όσοι το επιδιώξετε…..

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Tech News

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Ο πρώτος υπερυπολογιστής που προσομοιώνει τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Ο DeepSouth θα είναι ο πρώτος υπερυπολογιστής στον κόσμο που σχεδιάστηκε για να προσομοιών…