ΑΡΧΙΚΗ ΟΔΗΓΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Διαγράψτε με ασφάλεια για πάντα όλα τα δεδομένα ενός δίσκου.

Διαγράψτε με ασφάλεια για πάντα όλα τα δεδομένα ενός δίσκου.

1,730
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Διαγράψτε με ασφάλεια τα δεδομένα σε ένα αποθηκευτικό μέσο

‘Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν διαγράφουμε δεδομένα από έναν σκληρό δίσκο η όταν κάνουμε format τα αρχεία δεν διαγράφονται στην πραγματικότητα και υπό μερικές συνθήκες μπορούν αν ανακτηθούν. Υπάρχουν πολλά προγράμματα που κάνουν διαγραφή δεδομένων αλλά είναι δωρεάν και αλλά πρέπει να αγοραστούν. Ένα πρόγραμμα που και στην δωρεάν έκδοσή του κάνει εξαιρετική δουλειά στην οριστική διαγραφή δεδομένων είναι το Active@Kill Disk. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διαγράφει οριστικά δεδομένα από σκληρούς δίσκους, μνήμες SD καθώς και από usb sticks.

Το πρόγραμμα μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ και η εγκατάσταση του είναι πολύ απλή ακολουθώντας της οδηγίες στην οθόνη. Στη συνέχεια αφού έχουμε συνδέσει στον υπολογιστή που έχουμε κάνει την εγκατάσταση του προγράμματος τον σκληρό δίσκο ή usb stick ή την κάρτα μνήμης, ανοίγουμε το πρόγραμμα Active@Kill Disk. 

διαγράψτε με ασφάλεια τα δεδομένα από ένα μέσο

Στην αριστερά μεριά της οθόνη του προγράμματος βλέπετε τους δίσκου που είναι συνδεδεμένοι στο σύστημά σας. Αφού επιλέξετε τον δίσκο που θέλετε να διαγράψετε τα δεδομένα πατάτε το κουμπί Scan από το επάνω μενού. Το πρόγραμμα σκανάρει τόσο το τμήμα με τα εμφανή δεδομένα όσο και εκείνο το σημείο του δίσκου που φαίνεται άδειο χωρίς δεδομένα. Ανάλογα την ταχύτητα του υπολογιστή και του δίσκου σας θα διαρκέσει η όλοι διαδικασία. ‘Οταν τελειώσει η ανάγνωση του δίσκου μπορείτε να επιλέξετε αν θα διαγράψετε όλα τα δεδομένα του δίσκου ή μόνο το άδειο τμήμα του.

Στη συνέχεια κάνετε κλικ στο Kill και το πρόγραμμα κάνει ένα πέρασμα τον δίσκο και διαγράφει όλα τα δεδομένα. Υπάρχει και η πλήρης έκδοση του προγράμματος Active@Kill Disk που κάνει περισσότερα περάσματα στον δίσκο και καταστρέφει τα δεδομένα.

Μεγάλη προσοχή στο τι διαγράφετε διότι μετά είναι αδύνατο να επαναφέρετε τα αρχεία σας.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In ΟΔΗΓΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι καλύτεροι (και οι χειρότεροι) browsers για ιδιωτικότητα το 2021

Ποια προγράμματα περιήγησης ιστού είναι τα καλύτερα για την προστασία των προσωπικών δεδομ…