ΑΡΧΙΚΗ Video Δείτε τον παγκόσμιο χάρτη υποβρύχιας καλωδίωσης.

Δείτε τον παγκόσμιο χάρτη υποβρύχιας καλωδίωσης.

1,327
υποβρυχια_καλωδιωση
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Ενσύρματος Κόσμος 35 Χρόνια Υποβρυχίων Καλωδίων σε Ένα Χάρτη.

Ο νεαρός φυσικός Narinder Singh Kapany το 1956 ήταν ο άνθρωπος όπου σχεδίασε και ανέπτυξε τις σύγχρονες οπτικές ίνες, το αμέσως επόμενο βήμα έγινε την δεκαετία του 80 που ανέλαβαν οι μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί πάρoχοι την χρήση των οπτικών ινών ως μέσω επικοινωνίας και εν συνεχεία το πρώτο διηπειρωτικό καλώδιο οπτικών ινών βυθίστηκε στο βάθος του Ατλαντικού Ωκεανού το 1988, γνωστό ως TAT-8 * οπου είχαν συμμετοχή τρεις εταιρείες η AT & T, η France Télécom και η British Telecom.

Το καλώδιο ήταν σε θέση να μεταφέρει το ισοδύναμο των 40.000 τηλεφωνικών καναλιών, μια δεκαπλάσια αύξηση σε σχέση με τον γαλβανικό προκάτοχο του TAT-7 όπου ήταν στα 4,000 κανάλια.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, πολλά άλλα καλώδια κατέληξαν στον βυθό του ωκεανού και κάθε κατοικημένη ήπειρος στη Γη συνδέθηκε με καλώδια οπτικών ινών. Το φυσικό δίκτυο του Διαδικτύου άρχισε να διαμορφώνεται.
Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 παρατηρήθηκε μια έκρηξη στην υποθαλάσσια ανάπτυξη καλωδίων, αντανακλώντας την ανοδική τάση της χρήσης του Διαδικτύου σε όλο τον πλανήτη. Μόνο το 2001, οκτώ νέα καλώδια συνδέουν τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Υποβρύχια καλωδίωση ανα τον Κόσμο

Από το 2016 έως το 2020, τοποθετήθηκαν πάνω από 100 νέα καλώδια με εκτιμώμενη αξία 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων . Τώρα, ακόμη και τα πιο απομακρυσμένα νησιά της Πολυνησίας έχουν πρόσβαση σε υψηλής ταχύτητας διαδίκτυο χάρη στα υποθαλάσσια καλώδια.

Η Amazon, η Microsoft και η Google κατέχουν σχεδόν το 65% μερίδιο αγοράς στην αποθήκευση δεδομένων cloud, οπότε είναι κατανοητό να θέλουν να ελέγξουν τα φυσικά μέσα μεταφοράς αυτών των δεδομένων.

Ότι αφορά την μεσόγειο και ειδικά για την Ελλάδα μπορείτε να παρατηρήσετε στον submarinecablemap τον γνωστό σε εμάς του τεχνικούς MedNautilus Submarine System όπου στα κεντρικά του τερματίζουν πολλά Data.

Δείτε σε αυτό το πολύ εντυπωσιακό site www.submarinecablemap.com έναν παγκόσμιο χάρτη με αναλυτικά στοιχεία για την κάθε καλωδίωση υποβρύχια που υπάρχει, επιλέγοντας δεξιά από την λίστα βλέπετε πληροφορίες για το κάθε καλώδιο.

Δείτε την τηλεπικοινωνιακή καλωδίωση όπως έχει διαμορφωθεί από το 1993 έως 2023 στο παρακάτω video.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In Video

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

10 Τεχνολογικές εφευρέσεις που μπαίνουν σύντομα στη ζωή μας.

Μέσα από ένα video βλέπουμε 10 τεχνολογικές εφευρέσεις που σίγουρα θα αλλάξουν την ζωή και…