ΑΡΧΙΚΗ ΟΔΗΓΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Απογειώστε τον Firefox.

Απογειώστε τον Firefox.

3,290
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Σίγουρα ο Mozilla Firefox είναι ένας πολύ καλός και δημοφιλής browser αλλά και αυτός όπως κάθε λογισμικό κάποια στιγμή αρχίζει και αργεί στην ανταπόκριση, ας δούμε μερικά tips που μπορούμε να κάνουμε και να κρατήσουμε τον Mozilla πάντα σε εγρήγορση.

Καθαρίστε την cache

H cache στους browsers επιταχύνει την πλοήγηση μας στο web αποθηκεύοντας ορισμένα αρχεία τοπικά στον υπολογιστή μας ώστε να μην είναι απαραίττητο το κατέβασμά τους κάθε φορά που επισκεπτόμαστε την ίδια ιστοσελίδα. Ωστόσο δεν παύει η cache κάποια στιγμή να γεμίζει από αρχεία που συνέχεα αυξάνονται σε όγκο πληροφοριών με αποτέλεσμα να γίνετε υπερβολικά μεγάλο και να έχουμε καθυστερήσεις.

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, από τον Mozilla επιλέξτε Options από το μενού του Firefox και στην συνέχεια Advanced > Network (για προχωρημένους > δίκτυο). Από εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε το μέγεθος της cache, επιλέγοντας Override automatic cache managment. Εάν έχετε αρκετή μνήμη Ram στον υπολογιστής σας και ελεύθερο χώρο στον δίσκο η αύξηση του ορίου της cache θα βελτιώσει κατά πολύ τις επιδόσεις του Firefox.

Απογειώστε τον Firefox

Απομακρύνετε πρόσθετα που δεν χρειάζεστε

Όσο χρήσιμα είναι τα πρόσθετα καμιά φορά επηρεάζουν αρνητικά την εμπειρία χρήσης στον Firefox. Μπορείτε να αφαιρέσετε όσα δεν χρειάζεστε και σίγουρα ο Firefox θα γίνει και ταχύτερος αλλά και πιο ασφαλείς. Από το κεντρικό μενού επιλέξτε Add-on και από εκεί Επεκτάσεις > Πρόσθετες λειτουργίες και απενεργοποιήστε ότι είναι περιττό. 

Refresh στον Firefox

O Firefox διαθέτει το χαρακτηριστικό refresh που στην ουσία επαναφέρει τον browser σε αρχική κατάσταση χωρίς να επηρεάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα όπως σελιδοδείκτες, passwords και ιστορικό.

Για να κάνετε χρήση του refresh, πληκτρολογήστε στην γραμμή διευθύνσεων about:support και επιλέξτε το Refresh Firefox.

Απογειώστε τον Firefox

Εκτός από τις παραπάνω ρυθμίσεις που μπορείτε να κάνετε υπάρχουν και διάφορα εξειδικευμένα πρόσθετα που μπορείτε να εγκαταστήσετε για καλύτερα performance αποτελέσματα. Ένα από αυτά είναι τo Speed Tweaks όπου παρέχει εύκολη πρόσβαση σε όλες τις κρυμμένες ρυθμίσεις του Firefox οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση του. Προσοχή όμως τι ρυθμίζετε, καλό θα είναι πριν να το κάνετε αναζήτηση στο internet.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In ΟΔΗΓΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς να αποκρύψω τη διεύθυνση IP μου;

Η διεύθυνση IP θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ο τηλεφωνικός μας αριθμός στο Διαδίκτυο. Κ…