ΑΡΧΙΚΗ Video Αλλάζοντας τους μύες με καλώδια, πως ένα ρομπότ μαθαίνει να χαμογελάει

Αλλάζοντας τους μύες με καλώδια, πως ένα ρομπότ μαθαίνει να χαμογελάει

0 second read
0
166
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Σε μια προσπάθεια να διερευνήσουν τη σχέση μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια ανέπτυξαν ένα ρομπότ που μπορεί να αντικατοπτρίζει τις εκφράσεις του ανθρώπινου προσώπου.

Το EVA όπως ονομάζετε το συγκεκριμένο ρομπότ έχει ένα τρισδιάστατο τυπωμένο κρανίο και πάνω από 20 «μύες» που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να εμφανίσει βλέμματα θυμού, φόβου, χαράς και λύπης.

Ενώ οι εκφράσεις του προσώπου ενός ανθρώπου παίζουν μεγάλο ρόλο στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην επικοινωνία, τα περισσότερα ρομπότ εξακολουθούν να έχουν το κενό και στατικό βλέμμα ενός επαγγελματία παίκτη πόκερ. Με την αυξανόμενη χρήση ρομπότ σε τοποθεσίες όπου τα ρομπότ και οι άνθρωποι πρέπει να συνεργάζονται στενά, από οίκους ευγηρίας έως αποθήκες και εργοστάσια, η ανάγκη για ένα πιο ανταποκρινόμενο, ρεαλιστικό ρομπότ γίνεται όλο και πιο επιτακτική.

Αυτό έκαναν ερευνητές στο Creative Machines Lab της Columbia Engineering που εργάζονται εδώ και πέντε χρόνια για να δημιουργήσουν το EVA, ένα νέο αυτόνομο ρομπότ με απαλό και εκφραστικό πρόσωπο που ανταποκρίνεται ώστε να ταιριάζει με τις εκφράσεις των κοντινών ανθρώπων.

«Η ιδέα για το EVA διαμορφώθηκε πριν από μερικά χρόνια, όταν οι μαθητές μου και εγώ αρχίσαμε να παρατηρούμε ότι τα ρομπότ στο εργαστήριό μας κοιτούσαν πίσω μας με “παγωμένα” μάτια», είπε ο Hod Lipson και ο James and Sally Scapa Καθηγητές Καινοτομίας (Μηχανολόγος Μηχανικός) και διευθυντής του Creative Machines Lab.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Video

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Το Spotify έρχεται με ηχητικά βιβλία

Η εταιρεία σχεδιάζει να κάνει τα ηχητικά βιβλία τον τρίτο πυλώνα της επιχείρησής της μετά …