ΑΡΧΙΚΗ ΟΔΗΓΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Αγορά οθόνης υπολογιστή – Ότι πρέπει να γνωρίζεται για την επιλογή σωστής οθόνης.

Αγορά οθόνης υπολογιστή – Ότι πρέπει να γνωρίζεται για την επιλογή σωστής οθόνης.

0
4,034
αγορά οθόνης υπολογιστή
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Αγορά οθόνης

Η αγορά οθόνης σήμερα δεν είναι μία απλή υπόθεση, η συγκεκριμένη αγορά έχει κατακλυστεί από πολλά και διαφορετικά panels που χάνεσαι τόσο στις ίντσες, σε χρωματική απόδοση, απόκριση οθόνης, εισόδους σύνδεσης, αλλά και χαρακτηριστικά όπως ενσωματωμένο TV tuner ή ηχεία.

Βασική προϋπόθεση για την αγορά οθόνης είναι βέβαια η ανάγκες μας, αν λοιπών μας ενδιαφέρει το gaming ή η προβολή ταινιών σε πολύ καλή ποιότητα οι επιλογές σας είναι μία γρήγορη οθόνη με απόκριση κάτω των 5ms  που καλό θα είναι να διαθέτη εισόδους HDMI για να συνδέσετε παιχνιδομηχανή ή κάποιο εξωτερικό media player ώστε να παίξετε ή να παρακολουθήσετε τις ταινίες σας ανεξάρτητα από αν η οθόνη είναι συνδεδεμένη με τον υπολογιστή σας.

Βασικό λοιπών χαρακτηριστικό για ταινίες ή gaming στην αγορά οθόνης είναι η απόκριση οθόνης, όσο πιο μικρή σε ms (milliseconds) τόσο καλύτερη ποιότητα στις γρήγορες και εναλλασσόμενες σκηνές δράσης. Κάποιος που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή κυρίως για Internet, κείμενα, υπολογιστικά φύλλα και γενικότερα χρειάζεται μία στοιχειώδης χρήση οθόνης θα είναι ικανοποιημένος και με μία οθόνη με απόκριση μεγαλύτερη των 5ms ακόμα και για παρακολούθηση ταινιών σε απλά καλή ποιότητα, σε αυτή την περίπτωση τα χρήματα που θα γλιτώσετε από τον χρόνο απόκρισης μπορείτε να τα διαθέσετε ενδεχομένως σε μεγαλύτερες ίντσες οθόνης, που μπορεί να μην έχετε την τέλεια ποιότητα εικόνας (λόγω απόκρισης) αλλά θα έχετε μια μεγάλη επιφάνεια εργασίας στην οθόνη σας για να δουλέψετε πολύ πιο άνετα και παραγωγικά.

Τι να προτιμήσω

Προτιμήστε της οθόνες με μεγάλη διαγώνιο (ίντσες) αν σας το επιτρέπουν τα χρήματα που θέλετε να διαθέσετε αλλά και ο διαθέσιμος χώρος που έχετε, μιας και στις μεγάλες οθόνες εργάζεστε πιο άνετα και ξεκούραστα. Εάν θέλετε μία οθόνη για το δωμάτιό σας εξετάστε το ενδεχόμενο να υπάρχει εγκατεστημένο TV tuner που θα σας επιτρέπει να βλέπετε και τηλεόραση, σε αυτή την περίπτωση εξετάστε προσεκτικά την ανάλυση οθόνης και την ανάλυση τηλεόρασης.

Το κατάλληλο βύσμα

Ένας άλλος παράγοντας στην αγορά οθόνης υπολογιστή είναι η συνδέσεις, η ψηφιακή σύνδεση σας απαλλάσσει από προβλήματα συντονισμού που μπορεί να εμφανιστούν σε φθηνά μοντέλα, ωστόσο η βελτίωση ποιότητας που προσφέρει η ψηφιακή σύνδεση είναι πολύ μικρή σε σχέση με την αναλογική. Σήμερα στα μοντέλα που κυκλοφορούν οι επιλογές σύνδεσης είναι πολλές, ενώ κάποτε υπήρχε μόνο η VGA σύνδεση. Παρακάτω βλέπετε έναν πίνακα με όλες τις διαθέσιμες εξόδους.Αγορά οθόνης υπολογιστή

 

Επαγγελματικές οθόνες

Οι επαγγελματικές οθόνες είναι μία τελείως διαφορετική υπόθεση εφόσον αναφερόμαστε σε εργασίες όπως γραφιστική, φωτογραφία, 3d modeling, video editing, εδώ η απόδοση και η ανάλυση είναι πολύ σημαντική. Η αγορά οθόνης σε αυτή την περίπτωση απαιτεί ποιοτικό panel με δυνατότητες calibration αλλά δώστε και προσοχή και στην βάση της οθόνης όπου πρέπει να έχει την δυνατότητα ρυθμίσεις ύψους και γωνίας για να σας βολεύει για πολύωρη χρήση λεπτομερούς εργασίας.

OSD

Οι δυνατότητες ρυθμίσεων στο panel της οθόνης (OSD) είναι εξίσου σημαντικές και προσφέρουν πληθώρα επιλογών δίνοντας μας ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις μας, τέλος τελευταία βλέπουμε και μοντέλα οθονών με τεχνολογίες όπως  Flicker Free και Eye Saver Mode που δίνουν στις οθόνες πιο καθαρή ευκρίνεια.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην αγορά οθόνης εξίσου σημαντική είναι και η εγγύηση του κατασκευαστή που παρότι οι περισσότεροι προσφέρουν αρκετά χρόνια τα ελάχιστα καμένα Pixel για την αντικατάστασή της οθόνης είναι πολύ σημαντικό.

Δείτε απορίες για προβλήματα με οθόνες

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα ΟΔΗΓΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδηγός αγοράς μνήμης laptop

Οι φορητοί υπολογιστές έχουν περιορισμούς στη μνήμη που μπορούν να εγκατασταθούν σε αυτά. …