ΑΡΧΙΚΗ Tech News Aλγόριθμος που προστατεύει τους αθλητές από τραυματισμούς

Aλγόριθμος που προστατεύει τους αθλητές από τραυματισμούς

32 second read
0
2,279

Πώς ένας αλγόριθμος της Silicon Valley θα μπορούσε να αλλάξει τις επιδόσεις των αθλημάτων; Ένα εργαλείο AI αναλύει δεδομένα απόδοσης για να προβλέψει πότε οι αθλητές πρέπει να ξεκουραστούν για να αποφύγουν τραυματισμούς.

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Zone7 με έδρα την Καλιφόρνια δημιούργησε έναν αλγόριθμο που μπορεί να προβλέψει αθλητικούς τραυματισμούς. Χρησιμοποιείται από πολλές ομάδες στο NBA, NFL, MLS και Premier League ως τρόπος ανίχνευσης κινδύνου τραυματισμού.
Η Liverpool FC το υιοθέτησε με εξαιρετικό αποτέλεσμα αυτή τη σεζόν στην προσπάθειά της να πετύχει την εξαιρετική της φετινή πορεία στις εγχώριες αλλά και διεθνείς διοργανώσεις.

Η Λίβερπουλ από της πρώτες ομάδες που κάνουν χρήση του συστήματος

Ο αλγόριθμος αυτός που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) είναι σχεδιασμένος στο να αναλύει μια σειρά από δεδομένα για κάθε αθλητή μιας ομάδας και να εξάγει συμπέρασμα για την καταπόνηση που έχει το σώμα και ο οργανισμός του γενικότερα. Ο αλγόριθμος του συστήματος κάνοντας τις σχετικές αναλύσεις ενημερώνει τους προπονητές της ομάδας πότε πρέπει ένας παίκτης να προστατευτεί, να μην αγωνιστεί δηλαδή, γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο υπάρχει άμεσος κίνδυνος μυϊκών ή άλλων τραυματισμών. Το σύστημα αναλύει ένα πολύ μεγάλο αριθμό παραγόντων από μηχανήματα καταγραφής δεδομένων που φορούν οι παίκτες στην προπόνηση, όταν ξεκουράζονται ή όταν κοιμούνται. Ο αλγόριθμος εξετάζει επίσης δεδομένα της απόδοσης των παικτών την ώρα των αγώνων (π.χ. πόσα και τι είδους σπριντ έκαναν) αλλά και δεδομένα από διάφορους βιοδείκτες του παίκτη.

Το σύστημα του Zone7 χρησιμοποιεί χιλιάδες παραμέτρους από φορητές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων γιλέκων GPS, καθώς και στατιστικών σπριντ εντός του παιχνιδιού, μετρήσεις ύπνου και βιοδείκτες για την πρόβλεψη του κινδύνου τραυματισμού.

Περισσότεροι από 50 αθλητικοί σύλλογοι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν πλέον το πρόγραμμα AI της Zone7, αν και πολλοί επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν οποιοδήποτε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μπορεί να τους παρέχει ο συγκεκριμένος αλγόριθμος.

Διαβάστε επίσης : 10 κορυφαίοι κανόνες ασφαλείας για την προστασία μας στο διαδίκτυο, και τι δεν πρέπει να κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Θέμης Βασιλόπουλος
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Tech News

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Τα ηλεκτρικά αεροπορικά ταξί είναι καθ’ οδόν, επιβάτες ενδέχεται να πετούν μέχρι το 2025

Φανταστείτε στο πολύ κοντινό μέλλον, σχεδόν αθόρυβα αεροταξί να πετούν πάνω από την πόλη σ…