ΑΡΧΙΚΗ Tech News Το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο είναι έτοιμο στην Κίνα.

Το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο είναι έτοιμο στην Κίνα.

1,970
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή στις 25 Σεπτεμβρίου του μεγαλύτερου ραδιοτηλεσκοπίου στον κόσμο στην επαρχία της Κίνας, Guizhou. Πέντε χρόνια χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί το όλο εγχείρημα με το κόστος να ανέρχεται στα $180 εκατ.το οποίο χρηματοδότησε η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης της Κίνας.

%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf-%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%bf%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80

Το όλο project έχει την ονομασία FAST από το Five hunred-meter Aperure Spherica Telescope. To ραδιοτηλεσκόπιο αποτελείτε από έναν τεράστιο ανακλαστήρα-πιάτο που η επιφάνειά του καλύπτετε από 4.450 πάνελ με συνολική έκταση ίση με 30 γήπεδα ποδοσφαίρου. Το συγκεκριμένο ραδιοτηλεσκόπιο είναι πολύ μεγαλύτερο από το ως τώρα το Arecibo που βρίσκετε στο Πουέρτο Ρίκο με διάμετρο 300 μέτρα. Σκοπός του συγκεκριμένου ραδιοτηλεσκοπίου FAST θα είναι μεταξύ άλλων και η έρευνα και η επικοινωνία με εξωγήινη ζωή. 

fast-20131233Τα επόμενα δύο χρόνια θα λειτουργεί δοκιμαστικά ενώ πρόσβαση σε αυτό θα έχουν μόνο επιστήμονες από την Κίνα και στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμο για επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In Tech News

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την ανάπτυξη του 5G στην Ελλάδα.

Δημοσιεύθηκε εχθές από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) το τεύχ…