ΑΡΧΙΚΗ Οδηγοί Τεχνολογίας Προστατέψτε τα δεδομένα σας στα Windows 10.

Προστατέψτε τα δεδομένα σας στα Windows 10.

0 second read
0
3,952
Προστατέψτε τα δεδομένα σας στα Windows 10
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Προστατέψτε τα δεδομένα σας 

Με την έλευση των Windows 10 και η Microsoft υιοθετήσε και εφαρμόζει την ίδια στρατηγική ως αναφορά την ιδιωτικότητα των δεδομένων, με την Google και την Apple. Όπως γνωρίζουμε όταν χρησιμοποιούμε υπηρεσίες της Google (π.χ gmail) αλλά και της Apple τα δεδομένα μας ελέγχονται, όπως είναι το κείμενο ενός email, τα αρχεία μας στο cloud, οι σελίδες που επισκεπτόμαστε στο internet, και όλα αυτά με σκοπό να απολαμβάνουμε ποιο βελτιωμένες υπηρεσίες και ποιο στοχευμένες διαφημίσεις από τους διαφημιζόμενους.

Εάν διαβάσετε τη δήλωση χρήσης προϊόντος της Microsoft για τα προσωπικά δεδομένα θα δείτε ότι πραγματοποιείται συλλογή δεδομένων όταν δημιουργείτε έναν λογαριασμό Microsoft ή όταν κάνετε μία αναζήτηση στο Bing search engine είτε ακόμα όταν ανεβάζετε ένα έγγραφο στο One drive.

Σίγουρα πάντως το να αποφύγουμε την έκθεση των προσωπικών μας δεδομένων στις υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε στο internet είναι δύσκολο αλλά μπορούμε με λίγη προσπάθεια να την περιορίσουμε.

Login στα Windows χωρίς Microsoft ID

Μέσα από τις ρυθμίσεις των Windows 10 και την επιλογή Accounts (λογαριασμοί) μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα local account χρήστη (τοπικός χρήστης) για να κάνουμε login στα Windows, όπου αυτός ο λογαριασμός θα είναι αποθηκευμένος στον υπολογιστή μας και όχι σε κάποιον server της Microsoft. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε ανώνυμη πλοήγηση στο internet ως αναφορά επίπεδο χρήστη καθώς και ανώνυμες αναζητήσεις.

Προστατέψτε τα δεδομένα σας

Ρυθμίστε χειροκίνητα τα Windows 10 όταν κάνετε την εγκατάσταση

Κατά την διάρκεια της αρχικής εγκατάστασης των Windwos 10 να αποφύγετε τα Express settings (γρήγορες ρυθμίσεις), και να επιλέξετε την επιλογή Customize (προσαρμογή) όπου θα μπορείτε να κάνετε τις δικές σας επιλογές στο τι να “βλέπει” η Microsoft και τι όχι. Διαβάστε προσεκτικά τις επιλογές που σας δύνονται και επιλέξτε της κατάλληλες για εσάς ρυθμίσεις.

Προστατέψτε τα δεδομένα σα

Ιδιωτικότητα και μετά την εγκατάσταση 

Εάν έχετε ήδη εγκατεστημένα τα Windows 10 μπορείτε και πάλι μέσα από τις ρυθμίσεις (Settings-Privacy) να καθορίσετε την έκθεση των δεδομένων σας στην Microsoft σε αρκετά λεπτομερές επίπεδο μέσα από μία πλειάδα επιλογών.

Προστατέψτε τα δεδομένα σας στα Windows 10

Διαβάστε για τους όρους χρήσης των Windows 10

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Οδηγοί Τεχνολογίας

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης, που σέβονται την ιδιωτικότητα πλοήγησης

Η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης Google είναι κυρίαρχη σχεδόν σε όλες τις χώρες. Χώρες με…