ΑΡΧΙΚΗ Smartphones Πώς να βαθμονομήσετε τους Χάρτες Google για καλύτερη πλοήγηση.

Πώς να βαθμονομήσετε τους Χάρτες Google για καλύτερη πλοήγηση.

2 min read
0
1,587

Πως μπορούμε να έχουμε καλύτερη πλοήγηση με τους χάρτες στο κινητό μας.

Σε όλους μας έχει συμβεί να βάλουμε έναν προορισμό στο Google map και κάποιες φορές η δρομολόγηση ή ακόμα και ο ίδιος ο προορισμός να έχει αρκετά μεγάλη απόκλιση. Άλλες φορές παρατηρούμε ότι μας καθοδηγεί σε μία διαδρομή από όχι και τον ποιο συντομότερο δρόμο. Όλα τα παραπάνω μπορεί να συμβούν λόγο του ότι δεν έχει γίνει σωστή βαθμονόμηση της συσκευής του τηλεφώνου μας.

Σε αυτό το άρθρο εξηγούμε πως μπορούμε να βαθμονομήσουμε iPhone ή την Android συσκευή μας για να λαμβάνουμε καλύτερα δεδομένα τοποθεσίας και οδηγίες από τους χάρτες Google με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερη πλοήγηση. Αυτές οι συμβουλές θα βελτιώσουν την ακρίβεια των Χαρτών Google που καθορίζουν την τοποθεσία μας και μας οδηγούν εκεί που πρέπει να πάμε.

Υπάρχει τρόπος να κάνουμε το Google map να είναι ποιο ακριβές στον προορισμό του ;

Οι Χάρτες Google χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο GPS του smartphone μας (μεταξύ άλλων λειτουργιών) για να “καταλάβουν” πού βρισκόμαστε και πώς να φτάσουμε στον προορισμό μας ποιο σύντομα. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να βαθμονομήσουμε αυτήν την πυξίδα για να βοηθήσουμε τους Χάρτες Google να λαμβάνουν καλύτερα δεδομένα τοποθεσίας και να υπολογίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις διάφορες τοποθεσίες που θέλουμε να πάμε.

Πώς να βαθμονομήσετε τους Χάρτες Google στο iPhone

Πατήστε: Ρυθμίσεις>Απόρρητο>Υπηρεσίες Τοποθεσίας>Υπηρεσίες Συστήματος
και μετακινήστε το ρυθμιστικό βαθμονόμησης πυξίδας στο ενεργοποιημένο/πράσινο.

βαθμονόμηση για καλυτερη πλοηγηση
Βαθμονόμηση χαρτών Google στο iPhone
  • Ένας άλλος τρόπος για να βαθμονομήσετε την πυξίδα του iPhone σας είναι να μετακινήσετε το iPhone σας σε κίνηση με σχήμα-οκτώ. Όταν το iPhone σας ανιχνεύσει αυτό το είδος κίνησης επαναφέρει και επαναβαθμονομεί την πυξίδα για καλύτερη ακρίβεια.

Πώς να βαθμονομήσετε τους Χάρτες Google στο Android

Πατήστε: Ρυθμίσεις>Τοποθεσία, αφού βεβαιωθείτε ότι η Τοποθεσία σας είναι ενεργή σε ON, εάν δεν είναι μετακινήστε για ενεργοποίηση και πατήστε το Βελτίωση ακρίβειας.

Μετακινήστε τα ρυθμιστικά για σάρωση Wi-Fi και σάρωση Bluetooth σε μπλε/ενεργοποίηση

βαθμονόμηση για καλυτερη πλοηγηση
βελτίωση τοποθεσίας & χαρτών Google στο android

Γιατί η τοποθεσία των Χαρτών Google δεν είναι ακριβής κάποιες φορές;

Σε γενικές γραμμές, η τοποθεσία που καθορίζεται από τους Χάρτες Google είναι αρκετά καλή. Σίγουρα μπορεί να μην “καταλαβαίνει” ακριβώς πού στεκόμαστε αλλά είναι συνήθως ακριβές σε απόσταση λίγων μέτρων. Ωστόσο κάποιες φορές οι δυνατότητες εύρεσης της σωστής τοποθεσίας μας είναι λιγότερο ακριβείς, κάτι που μπορεί να μας μπερδέυει στην προσπάθεια μας να εντοπίσουμε που είμαστε και που πάμε.

Αυτή η μείωση της ακρίβειας συμβαίνει τις περισσότερες φορές όταν η λειτουργία πυξίδας του smartphone μας “παραμορφώνεται”. Δηλαδή δεν είναι ρυθμισμένη με ακρίβεια ώστε να εντοπίζει σωστά την γεωτοποθεσία μας με τις σωστές συνταγμένες. Άλλος λόγος που μπορεί να επηρεάζουν την πυξίδα του smartphone μας είναι η απώλεια λήψης GPS σήματος όπου εκεί πρέπει να είναι ενεργοποιημένα το wifi αλλά και τα δεδομένα κινητού σαν εναλλακτικά κανάλια εύρεσης τοποθεσίας άμεσα, ώστε να υπολογιστούν σωστά τα δεδομένα διαδρομής και τοποθεσίας και προορισμού.

Καλύτερη πλοήγηση: Πώς μπορείτε να βελτιώσετε την ακρίβεια τοποθεσίας σας;

Η βαθμονόμηση της πυξίδας του smartphone σας δεν είναι το μόνο που πρέπει να κάνετε για να βελτιώσετε την ακρίβεια τοποθεσίας σας για καλύτερη πλοήγηση. Θα πρέπει επίσης να έχετε υπόψη τον εξής:

Ενεργοποίηση Wi-Fi (iPhone και Android): Τα smartphone χρησιμοποιούν το Wi-Fi για να τριγωνοποιήσουν την τοποθεσία σας ελέγχοντας με βάσεις δεδομένων γνωστών δικτύων Wi-Fi. Είναι σημαντικός παράγοντας για τον προσδιορισμό της τοποθεσίας μας (μαζί με το GPS), επομένως η τοποθεσία δεν θα είναι τόσο ακριβής εάν το Wi-Fi είναι απενεργοποιημένο.

Να επιτρέπεται η ακριβής τοποθεσία (iPhone): Η προ-φορτωμένη εφαρμογή Compass του iPhone σάς επιτρέπει να επιλέξετε εάν οι εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ακριβή τοποθεσία σας. Η οποία δίνει καλύτερες οδηγίες ή απλώς κατά προσέγγιση τοποθεσία (η οποία παρέχει μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής). Για να χρησιμοποιήσετε την ακριβή τοποθεσία, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Πυξίδα > Τοποθεσία > μετακινήστε την Ακριβή τοποθεσία στο on/green.

Απενεργοποίηση και ενεργοποίηση υπηρεσιών τοποθεσίας (iPhone και Android): Ένας καλός τρόπος για να επαναβαθμονομήσετε τις δυνατότητες τοποθεσίας του τηλεφώνου σας είναι να επαναφέρετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας. Αυτό γίνεται απενεργοποιώντας και επανενεργοποιώντας τις από την λειτουργία GPS. Με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να διαγραφούν τυχόν παλιά, ”κακά” δεδομένα και θα αντικατασταθούν με ακριβή ανάγνωση.

Επανεκκίνηση τηλεφώνου (iPhone και Android): Η επανεκκίνηση του smartphone μας αποτελεί θεραπεία για πολλά, πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των ανακριβών δεδομένων τοποθεσίας. Μια επαναφορά διαγράφει όλες τις παλιές, προσωρινές πληροφορίες σας και παρέχει νέα δεδομένα.

Ενημέρωση λειτουργικού συστήματος (iPhone και Android): Δεδομένου ότι οι νέες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος του τηλεφώνου σας φέρνουν νέες δυνατότητες και διορθώσεις σφαλμάτων. Η εγκατάσταση του πιο πρόσφατου λειτουργικού συστήματος μπορεί επίσης να βελτιώσει την ακρίβεια των δεδομένων τοποθεσίας σας (υποθέτοντας ότι το νέο λειτουργικό σύστημα περιλαμβάνει αυτές τις δυνατότητες).

Διαβάστε επίσης: Οι 10 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές τηλεφωνικών κλήσεων στο Διαδίκτυο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Θέμης Βασιλόπουλος
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Smartphones

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές του 2024 για τηλεφωνικές κλήσεις μέσω Διαδικτύου

Το Google Meet, το Signal, το WhatsApp και το Voice είναι μερικές από τις κορυφαίες εφαρμο…