ΑΡΧΙΚΗ Απόψεις Πώς προστατεύω το τηλέφωνό μου από πτώσεις και γρατσουνιές

Πώς προστατεύω το τηλέφωνό μου από πτώσεις και γρατσουνιές

52 second read
0
161
Πώς προστατεύω το τηλέφωνό μου από πτώσεις και γρατσουνιές

Οι συσκευές κινητών τηλεφώνων σήμερα κατασκευάζονται από τις εταιρείες χρησιμοποιώντας υλικά όπως, αλουμίνιο, γυαλί και χάλυβα που οι επιφάνειές τους είναι ευαίσθητες σε χτυπήματα, γρατζουνιές και πτώσεις. Δεν χρειάζεται να είναι τηλέφωνο ακριβής κατηγορίας, σχεδόν όλα τα κινητά που κυκλοφορούν σήμερα έχουν τουλάχιστον δύο από τα παραπάνω υλικά στο κυρίως σώμα και στην οθόνη τους.

Δεδομένου λοιπόν ότι τα περισσότερα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν τέτοια υλικά στο μπροστινό αλλά και το πίσω μέρος του κυρίως σώματος θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν το έχουμε στα χέρια μας για να αποφύγουμε τις γρατσουνιές και ακόμη χειρότερα πτώσεις και σπάσιμο της οθόνης. Παρακάτω, θα μοιραστώ μαζί σας για το τι κάνω για να προστατεύσω το τηλέφωνό μου από πτώσεις και γρατσουνιές.

Ακολουθώντας τους παρακάτω κανόνες προστασίας και φροντίδας διατηρώ πάντα τις συσκευές κινητών που αγοράζω για πολλά χρόνια σε εξαιρετική κατάσταση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορώ να αλλάζω συσκευή κάθε 4 χρόνια πουλώντας την προηγούμενη συσκευή και εξοικονομώντας τα μισά χρήματα για την αγορά του νέου μου κινητού.

Σας προτείνω να το κάνετε και εσείς…..

Μια μαλακή θήκη για την προστασία του σώματος της συσκευής

καλύτερη προστασία με μία μαλακή θήκη τηλεφώνου

Μια μαλακή θήκη τηλεφώνου είναι ένα από τα πρώτα αξεσουάρ που επιλέγω για την προστασία του καινούργιου μου τηλεφώνου προστατεύοντάς το από γρατσουνιές. Χρησιμοποιώ πάντα μαλακή θήκη (όχι σκληρή) γιατί απορροφά τους κραδασμούς πολύ καλύτερα προσφέροντας έτσι καλύτερη προστασία από τις πτώσεις, είτε από χαμηλό ύψος είτε από ψηλό.
Μια μαλακή θήκη μειώνει επίσης τις πιθανότητες να γλιστρήσει και να πέσει η συσκευή μας, προσφέροντας καλύτερο κράτημα στο χέρι από μία σκληρή θήκη.

Προτείνω να επιλέξετε μία θήκη που να είναι από υλικό TPU (μαλακό πλαστικό-θερμοπλαστική πολυουρεθάνη), η από δέρμα συνθετικό τύπου Wallet ή σιλικόνη χρωματισμένη, ανάλογα της ανάγκες.

Προστατευτικό από Tempered Glass για την οθόνη

για την σωστή προστασία της οθόνης Tempered Glass

Η μαλακή θήκη τηλεφώνου βοηθά κυρίως στην προστασία του πίσω μέρους της συσκευής από γρατσουνιές αλλά και της περιμετρικής κορνίζας. Επιπλέον αυτής, χρησιμοποιώ προστατευτικό οθόνης από Tempered Glass (σκληρυμένο γυαλί) για την προστασία του γυαλιού της οθόνης μου. Οι δύο βασικότεροι λόγοι για τους οποίους χρησιμοποιώ προστατευτικό οθόνης είναι ότι παρέχει προστασία από πτώση και πρόσκρουση λειτουργώντας ως ασπίδα και ταυτόχρονα προστατεύει την οθόνη από γρατσουνιές.

Το προστατευτικό οθόνης από Tempered Glass (σκληρυμένο γυαλί) προσφέρει καλύτερη αντίσταση στις γρατσουνιές και τις κρούσεις σε σχέση με ζελατίνες και άλλες πλαστικές εναλλακτικές προφυλάξεις. Επιπλέον με την συγκεκριμένη τεχνολογία προστασίας οθόνης αισθάνομαι ότι αγγίζω την πραγματική οθόνη του τηλεφώνου μου αντί για κάποια επίστρωση πάνω από την οθόνη.

Προστατευτικό φακού για την κάμερα

Η θήκη του κινητού προστατεύει το πίσω μέρος της συσκευής αλλά αφήνει εκτεθειμένους τους φακούς τις κάμερας στις πτώσεις. Για αυτό η χρήση ενός προστατευτικού φακού κάμερας είναι απαραίτητο αξεσουάρ για την προστασία του κινητού, παρότι δεν είναι κάτι που σκέφτονται πολλοί. Ωστόσο, άλλοι προτιμούν να έχουν καλυμμένες όλες τις επιφάνειες του τηλεφώνου που είναι ευαίσθητες στις γρατσουνιές και στις πτώσεις. Στην αγορά θα βρείτε προστατευτικά φακών κάμερας για όλες τις συσκευές κινητών. Είναι λεπτά διαφανή καλύμματα που μπορείτε να τα τοποθετήσετε στον φακό της κάμερας του τηλεφώνου σας. Όπως και στο προστατευτικό οθόνης, προτιμώ να χρησιμοποιώ προστατευτικό φακών από Tempered Glass το οποίο είναι εξαιρετικά λεπτό προστατευτικό και δεν επηρεάζει και την άνετη εφαρμογή της θήκης του τηλεφώνου.

Τακτικός καθαρισμός συσκευής για την αποφυγή μικρογρατσουνιών και σκόνης

καθαρίζουμε το κινητό μας με ένα πανάκι μαλακό εμποτισμένο με νερό

Με την πάροδο του χρόνου σωματίδια σκόνης και άλλα υπολείμματα μπορούν να μπουν ανάμεσα στο τηλέφωνο και τη θήκη, και καθώς συσσωρεύονται μπορούν να προκαλέσουν μικρο-γρατσουνιές στο πλαίσιο του κινητού και το πίσω μέρος του. Στην οθόνη επίσης, κολλάει το λίπος των χεριών μας από την χρήση μαζί με σκόνη και σωματίδια χαράζοντας την οθόνη ή το προστατευτικό τζάμι του κινητού μας. Ο σίγουρος τρόπος μου για να αποτρέψω όλα τα παραπάνω είναι να καθαρίζω τακτικά το τηλέφωνο και τη θήκη μου.
Χρησιμοποιώ ένα μαλακό πανί από μικροΐνες με ​​νερό, για να καθαρίσω την οθόνη του τηλεφώνου, το πλαίσιο περιμετρικά και το πίσω μέρος του. Ποτέ δεν χρησιμοποιώ καθαριστικά με βάση το αλκοόλ που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο αλλά προτιμώ πάντα να χρησιμοποιώ μόνο νερό. Το πρόβλημα με τα καθαριστικά με βάση το αλκοόλ και όχι μόνο, είναι ότι μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στις κόλλες του τηλεφώνου καθώς και να βλάψουν την επίστρωση της οθόνης προκαλώντας γρατσουνιές.

Καθαρίζω επίσης τις θύρες της συσκευής μου χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα με βαμβάκι με νερό τυλιγμένο στο μπροστινό μέρος της. Τέλος, χρησιμοποιώ ένα βουρτσάκι με μαλακές τρίχες για να καθαρίσω τις γρίλιες του ηχείου και του μικροφώνου του τηλεφώνου.

Και μία θήκη με λαβή ή κορδόνι μπορεί να αποτρέψει το κακό….

Η μαλακή θήκη παρέχει πολύ καλύτερο κράτημα στο χέρι από μία σκληρή θήκη. Αν όμως θέλει κάποιος κρατώντας το κινητό του να νιώθει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια υπάρχουν και οι θήκες που στο πίσω μέρος τους έχουν λαβή για αυτό το λόγο. Αυτές οι θήκες, αν και περιορισμένες σε ποικιλία προσφέρουν βελτιωμένο κράτημα στο χέρι αλλά υστερούν στον χειρισμό του κινητού μιας και κάνουν τη θήκη λίγο άβολη. Εκτός από θήκη με λαβή στην αγορά κυκλοφορούν και λαβές οι οποίες κολλάνε στο πίσω μέρος του κινητού σαν επιπλέον αξεσουάρ βοηθώντας μας σε πιο σταθερό κράτημα του κινητό όσο το χρησιμοποιούμε.

Ακόμα και η θήκη με κορδόνι για το λαιμό που κυκλοφορούν πολύ τελευταία είναι ακόμα ένα επιπλέον μέτρο προστασίας από πτώσεις όταν κρατάμε το κινητό μας τηλέφωνο. Οι θήκες με το κορδόνι επιπλέον εξυπηρετούν στο να είναι το κινητό μας κρεμασμένο μπροστά μας έχοντας τα χέρια μας ελεύθερα και χωρίς να το κουβαλάμε σε κάποια τσέπη αλλά ταυτόχρονα με τα παραπάνω να το έχουμε άμεσα διαθέσιμο.

Το σίγουρο είναι ότι οι συγκεκριμένες θήκες προσφέρουν ασφαλέστερο κράτημα στο χέρι και στην χρήση με μόνο τίμημα να μεγαλώνουν λίγο τον όγκο του κινητού.

Χειρισμός του τηλεφώνου μου με επιπλέον προφυλάξεις σε επικίνδυνες καταστάσεις

Εκτός από όλα τα παραπάνω μέτρα προστασίας που παίρνω για το κινητό μου, χειρίζομαι το τηλέφωνό μου με προσοχή, ειδικά σε επικίνδυνες καταστάσεις για να αποφύγω πτώσεις και γρατσουνιές. Ενώ η προσθήκη θήκης και προστατευτικού οθόνης λειτουργούν ως ασπίδα για την προστασία από γρατσουνιές και πτώσεις, ο τακτικός καθαρισμός και η φροντίδα διατηρεί πάντα το κινητό τηλέφωνο σα να είναι καινούργιο. Εκτός λοιπόν από τα παραπάνω ακολουθώ και τις εξής συνήθειες για να προστατεύσω το τηλέφωνό μου από πτώσεις αλλά και να το διατηρώ σε εξαιρετική κατάσταση,:

  • Ποτέ δεν κουβαλάω το τηλέφωνό μου με κάτι άλλο στο ίδιο χέρι
  • Δεν χρησιμοποιώ τη συσκευή μου όταν κάνω υπαίθριες εργασίες όπως γυμναστική η κηπουρική
  • Ποτέ δεν τοποθετώ τη συσκευή μου κοντά στις άκρες οποιασδήποτε επιφάνειας
  • Δεν αναμιγνύω-πετάω το κινητό μου τηλέφωνό με άλλα αιχμηρά αντικείμενα (όπως κλειδιά) που μπορεί να προκαλέσουν γρατσουνιές σε μια τσέπη ή τσάντα
  • Δεν βάζω ποτέ το κινητό μου σε πίσω τσέπες στο παντελόνι
  • Αποφεύγω να το αφήνω στον ήλιο ή σε ζεστές επιφάνειες

Αν και αυτές οι συμβουλές δεν είναι αλάνθαστες, με έχουν βοηθήσει να αποφύγω τις δυσάρεστες “εκπλήξεις” με το κινητό μου στα περισσότερα σενάρια πτώσεων που είχα με αυτό. Εφαρμόζοντας όπως εγώ όλα τα παραπάνω αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το τηλέφωνό σας σε άψογη κατάσταση για χρόνια αργότερα. Μερικές από αυτές τις συμβουλές απαιτούν λίγη επένδυση από την πλευρά σας για να αποκτήσετε το σωστό αξεσουάρ.

Ευτυχώς, μπορείτε να βρείτε όλα τα παραπάνω αξεσουάρ κινητού με λιγότερο από 30 euro σε εξαιρετική ποιότητα υλικών και άμεση εξυπηρέτηση όπου βρίσκεστε άμεσα στο κατάστημα UniqueShop κάντε της αγορές σας σε μοναδικές τιμές. Κάνοντας κλικ εδώ θα δείτε μεγάλη ποικιλία από αξεσουάρ και τιμές για όλα τα κινητά τηλέφωνα.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Θέμης Βασιλόπουλος
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Απόψεις

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές του 2024 για τηλεφωνικές κλήσεις μέσω Διαδικτύου

Το Google Meet, το Signal, το WhatsApp και το Voice είναι μερικές από τις κορυφαίες εφαρμο…