ΑΡΧΙΚΗ ΟΔΗΓΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Γονικός έλεγχος πως να τον χρησιμοποιήσετε στο PS4.

Γονικός έλεγχος πως να τον χρησιμοποιήσετε στο PS4.

1,631
Γονικός έλεγχος πως να τον χρησιμοποιήσετε στο PS4
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Γονείς και παιδιά έχουν χρησιμοποιήσει το PlayStation 4 για ώρες ψυχαγωγίας. Ωστόσο, λίγοι είναι εκείνοι που ξέρουν και χρησιμοποιούν την ρύθμιση Parental Controls (Γονικός Έλεγχος). Μία ρύθμιση του PlayStation 4 για να αποτρέπουν τα παιδιά από το να μπορούν να παρακολουθούν ή να παίζουν βίαια παιχνίδια ή παιχνίδια με σεξουαλικό περιεχόμενο ή υπονοούμενα.

Παρότι όλα τα παιχνίδια του PlayStation αναγράφουν της επιτρεπόμενες ηλικίες για όλα τα παιχνίδια, πολλοί γονείς δεν το γνωρίζουν καν ή και να το γνωρίζουν, προκειμένου να μην χαλάσουν χατήρι στο παιδί τους αδιαφορούν. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προσεχτικοί με τι ηλεκτρονικά παιχνίδια και με τι περιεχόμενο παίζουν τα παιδιά μας. Επίσης όλες πλέον οι κονσόλες είναι μόνιμα συνδεδεμένες στο Internet πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει απεριόριστη πρόσβαση σε κατάλληλο αλλά και ακατάλληλο περιεχόμενο. Έτσι λοιπόν με βάση όλα τα παραπάνω είναι σημαντικό να προβούμε σε κάποιες ενέργειες.

Ας δούμε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την ρύθμιση Parental Control (Γονικά στοιχεία ελέγχου) του PS4.

Ποιοι είναι οι γονικοί έλεγχοι του PS4 και πώς λειτουργούν;

Για να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες του γονικού ελέγχου (parental control) του PS4 θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν οικογενειακό λογαριασμό (από ενήλικα) και να τον ορίσετε ως διαχειριστή οικογένειας. Αυτός ο λογαριασμός επιτρέπει να δημιουργεί λογαριασμούς για τα παιδιά του και να ορίζει δικαιώματα που να υπαγορεύουν αλλά και να προσαρμόζουν την πρόσβαση σε περιεχόμενο και παιχνίδια βάση της ηλικίας του παιδιού.

Δεδομένου ότι το PS4 προσφέρει πρόσβαση σε δυνητικά ακατάλληλα παιχνίδια και βίντεο, είναι σημαντικό να ορίσετε περιορισμούς κατάλληλους για την ηλικία του παιδιού. Με την δυνατότητα του PS4 να χρησιμοποιεί προγράμματα πλοήγησης στο διαδίκτυο ο κίνδυνος πρόσβασης σε ακατάλληλο περιεχόμενο είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Ο γονικός έλεγχος του PS4 επιτρέπει στους γονείς και τους κηδεμόνες να περιορίζουν το ακατάλληλο περιεχόμενο, να απενεργοποιούν τη λειτουργία συνομιλίας-chat, να εμποδίζουν τις αγορές μέσω του playstation store και γενικότερα από το διαδίκτυο. Μπορεί επίσης να περιοριστεί ή να καταργηθεί εντελώς η πρόσβαση στο διαδίκτυο η ακόμα και να βάλουμε φίλτρα κατάλληλα για την ηλικία του παιδιού ώστε να ελέγχουμε την προβολή περιεχομένου του PlayStation Store. Τέλος μας δίνεται η δυνατότητα να περιορίσουμε και το χρόνο δραστηριότητας-παιχνιδιού στην κονσόλα.

Πώς να δημιουργήσετε ένα Προφίλ Οικογενειακής Διαχείρισης στο PS4

Για να χρησιμοποιήσετε τους γονικούς ελέγχους (parantal control) του PS4, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό PSN (Play Station Network-δικτύο του playstation) που θα λειτουργεί ως διαχειριστικός λογαριασμός για να μπορεί να θέσει τους περιορισμούς σε άλλους λογαριασμούς. Για να γίνει αυτό.

Ανοίγοντας το PlayStation 4 μας προτρέπει να δημιουργήσουμε νέο χρήστη ID User, εκεί επιλέγουμε ο χρήστης να είναι PSN User (Play Station Network) δίνοντας το email και δημιουργώντας ένα password o διαχειριστικός λογαριασμός είναι έτοιμος.

Στη συνέχεια:

επιλέξτε Ρυθμίσεις > Γονικός έλεγχος / Διαχείριση οικογένειας

Επιλέξτε Διαχείριση της οικογένειας

Συνδεθείτε με τα διαπιστευτήριά σας PSN ID για να ορίσετε το λογαριασμό σας ως Family Manager

Πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το γονικό έλεγχο PS4

Δεν υπάρχει κανένα κουμπί που να επιτρέπει στους διαχειριστές της οικογένειας να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν τον γονικό έλεγχο αυτόματα. Με τους γονικούς ελέγχους μπορείτε να εμποδίσετε τα παιδιά σας να συνδεθούν ως διαχειριστές στην συσκευή ή να δημιουργήσουν νέους λογαριασμούς χρηστών, να ενεργοποιήσουμε τα playstation φίλτρα ιστού για να αποκλείστουν ιστότοποι με ακατάλληλο για την ηλικία περιεχόμενο, να ορίσετε επίπεδα ηλικίας για βιντεοπαιχνίδια και δίσκους DVD/Blu-ray ακόμα και να τους εμποδίσουν να χρησιμοποιήσουν το PlayStation VR ή την περιήγηση στο Internet χρησιμοποιώντας το PS4. Όλα τα παραπάνω τα κάνετε κάνοντας τα εξής:

  • Επιλέξτε Ρυθμίσεις > Γονικός έλεγχος / Διαχείριση οικογένειας
  • Επιλέξτε PS4 Family Restrictions
  • Εισαγάγετε τον τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης (εάν ρυθμίζετε για πρώτη φορά ο προεπιλεγμένος κωδικός είναι 0000)
  • Από εδώ, μπορείτε να χειριστείτε τις ρυθμίσεις που περιγράφονται παραπάνω και να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας, αν χρειαστεί. Επιλέξτε κάθε επιλογή για να τροποποιήσετε το γονικό σας στοιχείο ελέγχου ή για να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε.

Πώς να απενεργοποιήσετε τους γονικούς ελέγχους στο PS4 χωρίς τον κωδικό πρόσβασης

Σε περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή εάν το παιδί σας συμβεί να το αλλάξει χωρίς την άδειά σας, υπάρχει μια μέθοδος που θα σας επιτρέψει να καταργήσετε τον Γονικό Έλεγχο. Δυστυχώς, αυτό θα απαιτήσει την επαναφορά του PS4 σας πίσω στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

  • Επιλέξτε Ρυθμίσεις > Διαχείριση λογαριασμού
  • Επιλέξτε Ενεργοποίηση ως πρωτεύον PS4 > Απενεργοποίηση
  • Συνδεθείτε ξανά με τον λογαριασμό PSN μετά την επαναφορά του συστήματος
  • Επιλέξτε Αρχικοποίηση > Επαναφορά προεπιλεγμένων ρυθμίσεων
  • Ο κωδικός γονικού ελέγχου θα επανέλθει σε 0000 μόλις ολοκληρωθεί η επαναφορά του συστήματος

Προσοχή: Βεβαιωθείτε ότι δεν επιλέξατε το Initialize PS4 ή ότι ο σκληρός δίσκος του συστήματος θα διαγραφεί εντελώς.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Load More By webmedia
Load More In ΟΔΗΓΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς να αποκρύψω τη διεύθυνση IP μου;

Η διεύθυνση IP θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ο τηλεφωνικός μας αριθμός στο Διαδίκτυο. Κ…