Οι καλύτερες μηχανές αναζήτησης για ακαδημαϊκή έρευνα, δεν είναι μόνο το google.
Δεν μπορείτε να αγνοήσετε το γεγονός ότι όταν σκέφτεστε να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο για τις εργασίες και τα έργα σας, το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό σας είναι το Google. Ωστόσο, όταν πρόκειται για ακαδημαϊκή έρευνα η μηχανή αναζήτησης της Google δεν εξυπηρετεί τον σκοπό όπως κάνει στις περισσότερες περιπτώσεις. Τα αποτελέσματα αναζήτησής του μερικές φορές δεν είναι αυτά που ψάχνετε για ειδικές συγκεκριμένες ακαδημαϊκές γνώσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να ψάξει να συλλέξει ακαδημαϊκά δεδομένα στο διαδίκτυο. Εκτός από την Google υπάρχει μια σειρά από μηχανές αναζήτησης που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για σκοπούς ακαδημαϊκής έρευνας. Μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε σχετικές πληροφορίες χωρίς να χάσετε χρόνο περνώντας μέσα από άσχετες ή χαμηλής ποιότητας σελίδες.
Παρακάτω δίνεται μια λίστα με μερικές από τις καλύτερες ακαδημαϊκές μηχανές αναζήτησης που θα σας βοηθήσουν να βρείτε το ερευνητικό υλικό που θέλετε, γρήγορα και εύκολα και χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα και την αξιοπιστία του.
Ενότητες άρθρου
Ακαδημαϊκές Πληροφορίες
Το Academic Info περιέχει έναν τεράστιο κατάλογο με τους πιο χρήσιμους συνδέσμους και πόρους για κάθε συγκεκριμένη επιστημονική θεματική ενότητα. Μπορείτε να περιηγηθείτε σε αυτόν τον ιστότοπο για να λάβετε λίστες με χρήσιμους ακαδημαϊκούς ιστότοπους για έρευνα. Αυτός ο ιστότοπος προσφέρει επίσης διαδικτυακά πτυχία, διαδικτυακά μαθήματα και πληροφορίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από μια επιλογή διαδικτυακών διαπιστευμένων σχολείων.
Worldwidescience αναζήτηση στην έρευνα
Το worldwidescience είναι μια παγκόσμια επιστημονική πύλη-μηχανή αναζήτησης που αποτελείται από εθνικές και διεθνείς επιστημονικές βάσεις δεδομένων. Το WorldWideScience.org παρέχει μια ενιαία αναζήτηση βάσεων δεδομένων από όλο τον κόσμο. Επίσης παρέχει αναζήτηση και μετάφραση σε πραγματικό χρόνο πολυγλωσσικής επιστημονικής βιβλιογραφίας διεσπαρμένης παγκοσμίως. Είναι εύκολα μια από τις καλύτερες και ευρέως χρησιμοποιούμενες μηχανές αναζήτησης για ακαδημαϊκή έρευνα στο διαδίκτυο. Έχει σχεδιαστεί ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τους μαθητές, τους δασκάλους και τους μελετητές. Αυτή η μηχανή αναζήτησης εμφανίζει μόνο αξιόπιστα και σχετικά αποτελέσματα που τελικά εξοικονομούν χρόνο και σας δίνουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας γρήγορα.
H ομοσπονδιακή επιστημονική μηχανή αναζήτησης των ΗΠΑ
Το science.gov είναι μια μηχανή αναζήτησης για επιστημονικές πληροφορίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Η πύλη προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε αποτελέσματα έρευνας και ανάπτυξης (Ε&Α) και επιστημονικές και τεχνικές πληροφορίες από επιστημονικούς οργανισμούς.
Το Science.gov δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αναζητούν περισσότερες από 60 βάσεις δεδομένων, πάνω από 2.200 ιστότοπους και περισσότερες από 200 εκατομμύρια σελίδες έγκυρων ομοσπονδιακών επιστημονικών πληροφοριών σε πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων πλήρους κειμένου, παραπομπών, επιστημονικών δεδομένων.
Ακαδημαϊκές πληροφορίες για όλους
Το RefSeek είναι μια μηχανή αναζήτησης για φοιτητές και ερευνητές που στοχεύει να κάνει τις ακαδημαϊκές πληροφορίες εύκολα προσβάσιμες σε όλους. Το RefSeek αναζητά περισσότερα από πέντε δισεκατομμύρια έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων ιστοσελίδων, βιβλίων, εγκυκλοπαίδειες, περιοδικών και εφημερίδων.
Η μοναδική προσέγγιση του RefSeek προσφέρει στους σπουδαστές ολοκληρωμένη κάλυψη θεμάτων χωρίς την υπερφόρτωση πληροφοριών μιας γενικής μηχανής αναζήτησης—αυξάνοντας την ορατότητα των ακαδημαϊκών πληροφοριών και των συναρπαστικών ιδεών που συχνά χάνονται σε ένα σωρό συνδέσμων χορηγίας και εμπορικών αποτελεσμάτων.
Η πρόταση της Google στην επιστημονική αναζήτηση
Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Google Scholar (μελετητής) είναι μια ακαδημαϊκή μηχανή αναζήτησης από την Google. Ειδικά σχεδιασμένο για αναζήτηση επιστημονικής βιβλιογραφίας σας βοηθά να βρείτε σχετικές πληροφορίες από τον κόσμο της επιστημονικής έρευνας. Με το Google Scholar, μπορείτε να εξερευνήσετε πολλές πηγές, όπως βιβλία, διατριβές, άρθρα και περιλήψεις από διάφορους ακαδημαϊκούς εκδότες, επαγγελματικές εταιρείες, πανεπιστήμια και άλλους ιστότοπους. Τον Μάιο του 2014, τρίτοι ερευνητές υπολόγισαν ότι η βάση δεδομένων του Μελετητή Google περιέχει περίπου 160 εκατομμύρια έγγραφα.
Ακόμα, η Google διαθέτει και το books.google.gr Η Google Books (παλαιότερα γνωστή ως Google Book Search και Google Print) είναι υπηρεσία της Google με αναζήτηση πλήρους κειμένου βιβλίων και περιοδικών που έχει σαρώσει η Google με τη χρήση οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων (OCR) και έχουν αποθηκευτεί στην ψηφιακή της βάση δεδομένων. Τα βιβλία παρέχονται είτε από τους εκδότες και συγγραφείς, μέσω του Προγράμματος Συνεργατών της Google Books, είτε από τους εταίρους της βιβλιοθήκης της Google
Κέντρο Πληροφόρησης Εκπαιδευτικών Πόρων ERIC
Το ERIC είναι μια περιεκτική, εύχρηστη, με δυνατότητα αναζήτησης, βασισμένη στο Διαδίκτυο βιβλιογραφική και πλήρης βάση δεδομένων, έρευνας και πληροφοριών στον τομέα της εκπαίδευσης. Ο ιστότοπος ERIC προσφέρεται δωρεάν για δημόσια χρήση από το Ινστιτούτο Επιστημών της Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας των ΗΠΑ και δεν απαιτείται συνδρομή.
Εάν λοιπόν χεριάζετε και εσείς να συλλέξετε ακαδημαϊκές πληροφορίες για κάποια εργασίας σας, να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και μηχανές αναζήτησης και βιβλιοθήκες με εξειδικευμένες ακαδημαϊκές πληροφορίες.
Διαβάστε επίσης : Πώς να δημιουργήσετε μία εικονική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Μηχανικός Πληροφορικής – Web Content Publisher
Ονομάζομαι Θέμης Βασιλόπουλος και μέσα από το blog thinktech.gr επικεντρώνομαι σε θέματα τεχνολογίας με σκοπό να είναι κατανοητή από όλους.
Ακολουθήστε με στα Social και εγγραφτείτε στο newsletter για να ενημερώνεσθε όποτε δημοσιεύω καινούριο άρθρο.
“Η Τεχνολογία με απλά λόγια”