ΑΡΧΙΚΗ Οδηγοί Τεχνολογίας Οι 5 καλύτερες εφαρμογές για να βρείτε το παρκαρισμένο αυτοκίνητό σας

Οι 5 καλύτερες εφαρμογές για να βρείτε το παρκαρισμένο αυτοκίνητό σας

7 second read
0
2,834
Οι 5 καλύτερες εφαρμογές για να βρείτε το παρκαρισμένο αυτοκίνητό σας

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ψάχνουμε το αυτοκίνητό μας μετά από μια δύσκολη μέρα και να συνειδητοποιούμε ότι δεν έχουμε ιδέα πού το έχουμε παρκάρει.

Το να βρούμε το παρκαρισμένο όχημά μας μετά από μια κουραστική και αγχωτική μέρα ή νύχτα μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία, ειδικά αν είναι σταθμευμένο ανάμεσα σε πολλά άλλα αυτοκίνητα. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που μπορούν να μας βοηθήσουν να βρούμε το αυτοκίνητό μας με ανώδυνο τρόπο. Ακολουθεί μια συλλογή από τις καλύτερες εφαρμογές για τον εντοπισμό του σταθμευμένου οχήματός μας.

1. Parked Car Locator

Parked Car Locator

Ίσως η καλύτερη εφαρμογή για την ανίχνευση του σταθμευμένου οχήματός μας. Το Parked Car Locator έχει εξαιρετικές κριτικές στο Google Play και έχει πολύ κοινό. Είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση και η λειτουργία καρφιτσώματος της θέσης του σταθμευμένου οχήματός μας οπουδήποτε στην οθόνη είναι πολύ χρήσιμη. Η εφαρμογή ενσωματώνει χάρτες Google όπου μας καθοδηγούν προς το αυτοκίνητό μας με πολύ απλό και λειτουργικό τρόπο. Το μενού είναι πολύ λειτουργικό και απλό στη χρήση του.

Λήψη : Parked Car Locator για Android δωρεάν.

2. Parkify

Parkify

Το Parkify είναι επίσης εύκολο στη χρήση, αν και λειτουργεί με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο από το Parked Car Locator. Η εφαρμογή ενσωματώνεται επίσης Χάρτες Google, κάτι που κάνει την εφαρμογή να είναι εύχρηστη. Το Parkify προσθέτει ένα επίπεδο πολυπλοκότητας σε σύγκριση με το Parked Car Locator, καθώς μας επιτρέπει να συγχρονίσουμε την εφαρμογή με τη συσκευή Bluetooth του οχήματός μας και, στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουμε αυτήν τη μέθοδο επικοινωνίας για να βρούμε το σταθμευμένο όχημά μας. Συνδέετε μέσω Bluetooth με πολλά μοντέλα αυτοκινήτων, πάντως σε κάθε περίπτωση και το όχημά μας να μην διαθέτει Bluetooth το Parkify θα καταφέρει να συνδεθεί και να λειτουργήσει μια χαρά μέσω του GPS χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μπορούμε ακόμη και να ονομάσουμε το όχημά μας και να του εκχωρήσουμε ένα χρώμα για να είναι πιο ευδιάκριτο στην οθόνη μας. Η εφαρμογή διαθέτη απλό μενού, εύκολο να πλοηγηθούμε, καθιστώντας το Parkify μια σταθερή επιλογή εάν έχουμε τηλέφωνο Android.

Λήψη: Parkify για Android (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

3. Google Maps

Google Maps

Οι χάρτες της Google είναι γνωστοί σε όλους μας, εκτός από την βασική τους λειτουργία την πλοήγηση, μπορούν να μας παρέχουν και άλλες ευκολίες. Για να αποθηκεύσουμε τη θέση στάθμευσης μας στους Χάρτες Google, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κάνουμε κλικ στην μπλε κουκκίδα που δείχνει την τοποθεσία μας όταν έχουμε παρκάρει. Μόλις το κάνουμε αυτό, θα εμφανιστεί ένα μενού με την επιλογή αποθήκευσης αυτής της τοποθεσίας ως σημείο στάθμευσης του οχήματός μας. Τόσο απλό, και πρακτικό. Παρότι η εφαρμογή δεν είναι εξοπλισμένη, ακόμα, με ειδικό εργαλείο εύρεσης του αυτοκινήτου μας ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία θα μας οδηγήσει σε αυτό.

Λήψη: Χάρτες Google για Android | iOS (δωρεάν)

4. Find Your Car with AR

Find Your Car with AR

Το Find Your Car with AR είναι μια διασκεδαστική εφαρμογή iPhone που είναι επίσης εκπληκτικά εύκολη στη χρήση. Το Find Your Car with AR προσπαθεί να διαφοροποιηθεί προσθέτοντας κάποια πλεονεκτήματα AR- επαυξημένης πραγματικότητας στην εφαρμογή που κάποια εντυπωσιάζουν. Το AR δίνει μία άλλη διάσταση στο περιβάλλον της εφαρμογής αλλά η συνολική εμπειρία της είναι διασκεδαστική και εύκολη.

Όταν ανοίγουμε για πρώτη φορά την εφαρμογή, βασικά μας “φωνάζει” να αποθηκεύσουμε την τοποθεσία του οχήματός μας με ένα κουμπί με την ένδειξη: PARKED HERE! Αυτό είναι πολύ εύκολο, επειδή πολλές άλλες παρόμοιες εφαρμογές δεν καθιστούν προφανές τον τρόπο αποθήκευσης της τοποθεσίας του οχήματός μας, κάτι που θα ήταν αυτονόητο αφού αυτή είναι η βασική λειτουργεία αυτών των εφαρμογών.

Ένα άλλο ωραίο χαρακτηριστικό είναι μια μικρή ηχητική υπενθύμιση που μας ενημερώνει όταν βρισκόμαστε κοντά στο σταθμευμένο αυτοκίνητό μας. Αυτή είναι μια μικρή λεπτομέρεια, αλλά είναι πολύ χρήσιμη. Άλλες εφαρμογές σε αυτήν τη λίστα δεν μας ενημερώνουν για κάτι τόσο απλό, κάτι που είναι χάσιμο χρόνου αν στεκόμαστε κυριολεκτικά δίπλα στο όχημα μας και δεν το βλέπουμε.

Λήψη: Βρείτε το αυτοκίνητό σας με AR για iOS (Δωρεάν, premium έκδοση διαθέσιμη)

5. Apple Maps

Apple Maps

Οι Χάρτες της Apple είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο πλοήγησης γεμάτο με πλήθος συναρπαστικών χαρακτηριστικών λειτουργιών, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Apple έχει δώσει στην εφαρμογή πλοήγησής της τη δυνατότητα να αποθηκεύει τη θέση στάθμευσης ενός οχήματος.
Ένα πολύ ωραίο χαρακτηριστικό που προσφέρουν οι Χάρτες της Apple είναι η δυνατότητα αποθήκευσης μιας εικόνας του σταθμευμένου αυτοκινήτου μας, μαζί με την τοποθεσία του. Τα προαναφερθέντα δεδομένα καταγραφής μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα σε πολυσύχναστους χώρους στάθμευσης. Περιττό να πούμε ότι αφού αποθηκεύσουμε την τοποθεσία του οχήματός μας, είναι εύκολο να πλοηγηθούμε στην εφαρμογή και να βρούμε το δρόμο για την επιστροφή στο αυτοκίνητό μας.
Λήψη: Apple Maps για iOS (Δωρεάν)

Το να ξεχάσουμε πού παρκάραμε το αυτοκίνητό μας ανήκει πλέον στο παρελθόν

Η λήψη οποιασδήποτε από τις παραπάνω εφαρμογές θα σημαίνει ότι δεν θα ξεχάσετε ποτέ ξανά την τοποθεσία του σταθμευμένου αυτοκινήτου σας. Σε οποιαδήποτε σωματική κατάσταση και αν είμαστε και θα πρέπει να βρούμε που παρκάραμε το αυτοκίνητό μας μία από τις εφαρμογές είναι μια καλή επιλογή να μας οδηγήσει σε αυτό, χωρίς ταλαιπωρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Οδηγοί Τεχνολογίας

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Κάθε πότε πρέπει να αγοράζω καινούργια συσκευή κινητού android;

Το πότε χρειάζεται να προχωρήσουμε σε αγορά νέου τηλεφώνου android κάποιες φορές είναι λίγ…