Ενότητες άρθρου
Οι κορυφαίες εφαρμογές που λήφθηκαν το 2022
Είτε παρέχουν υπηρεσίες είτε λειτουργούν ως απλή πηγή ψυχαγωγίας, οι εφαρμογές για κινητά έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής μας. Οι δυνατότητες που μας προσφέρουν πολλές και χρηστικές.
Ποιες όμως εφαρμογές είναι πιο δημοφιλείς στους χρήστες, ποιες έχουν τις περισσότερες λήψεις, σε ποιες χώρες και τι ηλικίες;
Η συγκεκριμένη ανάλυση χρησιμοποιεί δεδομένα από μια πρόσφατη αναφορά του Sensor Tower (την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ και είναι πολύ ενδιαφέρουσα) για να αναδείξει τις 10 εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις σε όλο τον κόσμο το 1ο τρίμηνο του 2022 από το Google Play και το Apple App Store.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι συνολικές λήψεις εφαρμογών έφτασαν τα 36,9 δισεκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του 2022, σημειώνοντας αύξηση 1,4% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2021.
Η πλειοψηφία των κορυφαίων 10 εφαρμογών με τις περισσότερες λήψεις ήταν πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τις εταιρείες Meta και ByteDance να κατέχουν έξι από τις 10 κορυφαίες εφαρμογές.
Οι τέσσερις πλατφόρμες της Meta (Facebook) στη λίστα είναι το Instagram, το Facebook, το WhatsApp και το Messenger, ενώ η ByteDance κατέχει το TikTok και την πλατφόρμα επεξεργασίας βίντεο CapCut.
Ακριβώς έξω από το top 10 είναι το Zoom και το WhatsApp Business (ακόμη μια εφαρμογή που ανήκει στην Meta).
O δρόμος του TikTok προς την κορυφή
Το πρώτο τρίμηνο του 2021, το TikTok ξεπέρασε τα 3,5 δισεκατομμύρια λήψεις όλων των εποχών, και έγινε η πέμπτη εφαρμογή (και η πρώτη μη Meta εφαρμογή) που έφτασε σε αυτό το ορόσημο. Αυτό είναι εντυπωσιακό δεδομένου ότι η εφαρμογή έχει απαγορευτεί στην Ινδία από τον Ιούνιο του 2020. Πριν από την απαγόρευση, η Ινδία αντιπροσώπευε το 30% των λήψεων του TikTok.
Η Ινδία δεν είναι η μόνη χώρα που έχει απαγορεύσει τη χρήση του TikTok. Το Πακιστάν έχει αποκλείσει το TikTok πολλές φορές λόγω ανησυχιών για «ακατάλληλο» περιεχόμενο. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι απαγορεύσεις στο Πακιστάν διήρκεσαν μόνο λίγες μέρες πριν αρθούν και σήμερα οι Πακιστανοί έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα.
Οι 10 εφαρμογές με τις μεγαλύτερες εισπράξεις
Το TikTok δεν είναι απλώς η εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις στον κόσμο – είναι επίσης η εφαρμογή χωρίς παιχνίδια με τα περισσότερα έσοδα, με βάση τα έσοδα του πρώτου τριμήνου του 2022 από το App Store και το Google Play:
Το TikTok δημιούργησε εντυπωσιακά 821 εκατομμύρια δολάρια σε καταναλωτικές δαπάνες το τελευταίο τρίμηνο. Η πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο ήταν η εφαρμογή με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στο App Store και η δεύτερη με τις περισσότερες εισπράξεις στο Google Play, αμέσως μετά το Google One.
Ενώ καμία από τις πλατφόρμες της Meta δεν μπήκε στη λίστα με τις 10 πρώτες θέσεις με τα περισσότερα έσοδα, αυτές οι πλατφόρμες άλλωστε βγάζουν πάρα πολλά χρήματα που δεν ρέουν απαραίτητα μέσω των καταστημάτων εφαρμογών τους. Το 2021, η Meta δημιούργησε περισσότερα από 117,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, με πάνω από το 97% αυτών να προέρχονται από διαφημίσεις.
Η ανάπτυξη είναι μπροστά
Η πανδημία είχε τεράστιο αντίκτυπο στην αγορά εφαρμογών, έδωσε μεγάλη ώθηση στην διάδοση και εξάπλωσή τους σε κοινό που δεν έκαναν καθόλου ή λιγότερη χρήση πριν.
Το 2020, οι δαπάνες εφαρμογών σε όπως συνδρομητικές υπηρεσίες, οι αγορές εντός εφαρμογής και οι συνδρομές αυξήθηκαν κατά 30% από έτος σε έτος, φτάνοντας τα 111 δισεκατομμύρια δολάρια .
Και ενώ οι περιορισμοί του COVID-19 χαλαρώνουν στα περισσότερα μέρη σε όλο τον κόσμο, οι δαπάνες για εφαρμογές δεν είναι πιθανό να μειωθούν σύντομα. Μέχρι το 2025, οι δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν στα 270 δισεκατομμύρια δολάρια .
Δείτε εδώ αναλυτικά την πολύ ενδιαφέρουσα αναλυτική έρευνα της Sensor Tower για της εφαρμογές και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.
Αναδημοσίευση από : visualcapitalist.com
Διαβάστε επίσης : Προσοχή στους κωδικούς QR είναι στόχος για εγκληματίες του κυβερνοχώρου
Μηχανικός Πληροφορικής – Web Content Publisher
Ονομάζομαι Θέμης Βασιλόπουλος και μέσα από το blog thinktech.gr επικεντρώνομαι σε θέματα τεχνολογίας με σκοπό να είναι κατανοητή από όλους.
Ακολουθήστε με στα Social και εγγραφτείτε στο newsletter για να ενημερώνεσθε όποτε δημοσιεύω καινούριο άρθρο.
“Η Τεχνολογία με απλά λόγια”