![τι ξέρει η Google για εσάς](https://thinktech.gr/wp-content/uploads/2016/05/τι-ξέρει-η-Google.jpg)
Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε ή θα έπρεπε να γνωρίζουμε, κάνοντας χρήση των “δωρεάν” υπηρεσιών της Google όπως Gmail, Google Μaps, Υoutube, αλλά και γενικότερα υπηρεσιών μέσα από android συσκευές το τίμημα που “πληρώνουμε” είναι η καταγραφή των επιλογών και των προτιμήσεων μας που εκδηλώνουμε μέσω internet από τις υπηρεσίες Google. Εκεί άλλωστε βασίζετε και όλο το επιχειρηματικό μοντέλο των εσόδων του Κολοσσού του internet. Προβάλει δηλαδή διαφημίσεις με βάσει τα ενδιαφέροντα σας χρησιμοποιώντας όλες τις καταγεγραμμένες πληροφορίες που υπάρχουν στα συστήματα της Google.
H Google λοιπόν δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες των υπηρεσιών της να ελέγξουν κατά κάποιο τρόπο το ιστορικό των αναζητήσεων τους στο internet και να μπορούν να επέμβουν σε κάποιες σχετικές πληροφορίες.
Αν λοιπόν έχετε απορία για τι καταγράφει για εσάς η Google δεν έχετε παρά να μπείτε με τον λογαριασμό σας στη διεύθυνση https://history.google.com/history/. Η πρώτη εικόνα που θα δείτε μπαίνοντας στην σελίδα είναι η Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών (εικόνα) όπου εδώ μπορείτε να δείτε τι sites έχετε επισκεφθεί και τι αναζητήσεις έχετε κάνει.
εικόνα
Επάνω αριστερά στην σελίδα μπορείτε να δείτε δεδομένα σας που έχουν καταγραφεί μέσα από κινητές συσκευές, το ιστορικό τοποθεσίας σας αλλά και άλλες ενδιαφέρουσες καταγραφές, που έχουν να κάνουν με τα “ίχνη” σας στο διαδίκτυο. Σε περίπτωση που θέλετε να διαγράψετε κάποια από τα “ίχνη” σας στο διαδίκτυο που έχει καταγεγραμμένα η Google, τότε το σύστημα θα σας προειδοποιήσει να μην το κάνετε αλλά θα σας αφήνει να προχωρήσετε την διαγραφή αλλά μέρα-μέρα όχι μαζικά.
![](https://thinktech.gr/wp-content/uploads/2024/09/My_profile_2.jpg)
Μηχανικός Πληροφορικής – Web Content Publisher
Ονομάζομαι Θέμης Βασιλόπουλος και μέσα από το blog thinktech.gr επικεντρώνομαι σε θέματα τεχνολογίας με σκοπό να είναι κατανοητή από όλους.
Ακολουθήστε με στα Social και εγγραφτείτε στο newsletter για να ενημερώνεσθε όποτε δημοσιεύω καινούριο άρθρο.
“Η Τεχνολογία με απλά λόγια”