ΑΡΧΙΚΗ Οδηγοί Τεχνολογίας Ανάκτηση αρχείων από την κάρτα μνήμης.

Ανάκτηση αρχείων από την κάρτα μνήμης.

46 second read
0
3,136
ανάκτηση αρχείων από κάρτα μνήμης

Ανάκτηση αρχείων από την κάρτα μνήμης

Σε όλους μας έχει συμβεί κάποια στιγμή να χαθούν φωτογραφίες ή σημαντικά αρχεία μας τα οποία είναι αποθηκευμένα στην κάρτα μνήμης του κινητού ή της κάμερας. Εδώ θα σας δείξουμε πως μπορείτε να κάνετε ανάκτηση αρχείων από την κάρτα μνήμης.

Καταρχάς το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζεται είναι ότι όταν γίνεται μία διαγραφή αρχείου από μία κάρτα μνήμης δεν διαγράφετε το αρχείο από την κάρτα αλλά ο χώρος που καταλαμβάνει το αρχείο, αυτός μαρκάρετε σαν διαθέσιμος χώρος στην μνήμη. Το αρχείο θα χαθεί σε περίπτωση που αποθηκευτεί στον συγκεκριμένο χώρο κάποιο νέο αρχείο.

Ανάκτηση αρχείων από την κάρτα μνήμης για όλους τους υπολογιστές

Ένα από τα καλύτερα προγράμματα για ανάκτηση αρχείων από την κάρτα μνήμης είναι το PhotoRec το οποίο είναι δωρεάν για υπολογιστές με λειτουργικό Windows αλλά και με λειτουργικό Mac. Ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι ότι αγνοεί το file system και εξακολουθεί και ψάχνει τα αρχεία που θέλετε να ανακτήσετε ακόμα και μετά από Format της μνήμης!Είναι μία εφαρμογή με ένα όχι και τόσο οικείο interface, θυμίζει γραμμή εντολών (Dos) αλλά κάνει πολύ καλά την δουλειά του γρήγορα και αξιόπιστα, εάν δεν ανακτήσετε τα αρχεία με την συγκεκριμένη εφαρμογή δύσκολο θα είναι εφικτό και με κάποια άλλη.

Ανάκτηση αρχείων από την κάρτα μνήμης

Αφού το κατεβάσετε και το εγκαταστήσετε, πριν το ανοίξετε, συνδέστε την κάρτα μνήμης που θέλετε να κάνετε ανάκτηση των φωτογραφιών σας με το laptop ή τον υπολογιστή και μετά εκκινήστε την εφαρμογή. Επιλέξτε από τις διαθέσιμες επιλογές την κάρτα σας και το File system FAT32 και πατήστε Enter μετά επιλέξτε Other και ξανά Enter. Στο επόμενο βήμα θα δείτε δύο επιλογές Free ή Whole, την πρώτη επιλογή την κάνετε σε περίπτωση που υπάρχουν διαγραμμένα αρχεία από την κάρτα μνήμης, την δεύτερη επιλογή την κάνετε σε περίπτωση που η κάρτα σας έχει corrupted αρχεία. Τέλος πρέπει να επιλέξετε με τα βελάκια μέχρι να βρείτε το φάκελο που θέλετε να αποθηκευτούν τα ανακτημένα (χαμένα) αρχεία.

Και μην Ξεχνάτε..

Όσο πιο άμεσα ξεκινήσετε την διαδικασία ανάκτησης τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να βρείτε τα αρχεία σας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Θέμης Βασιλόπουλος
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Οδηγοί Τεχνολογίας

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές του 2024 για τηλεφωνικές κλήσεις μέσω Διαδικτύου

Το Google Meet, το Signal, το WhatsApp και το Voice είναι μερικές από τις κορυφαίες εφαρμο…