ΑΡΧΙΚΗ Tech News Όσο περπατάς πληρώνεσαι σε “Bitwalking dollars”

Όσο περπατάς πληρώνεσαι σε “Bitwalking dollars”

1 min read
0
2,017
Όσο περπατάς πληρώνεσαι σε ψηφιακό νόμισμα

Όσο περπατάς πληρώνεσαι σε ψηφιακό νόμισμα

Ένα νεo ψηφιακό νόμισμα το Bitwalking dollars που μας επιβραβεύει για το περπάτημα που κάνουμε. Το project λέγετε Bitwalking και όσο περισσότερο περπατά κανείς τόσα περισσότερα χρήματα θα βγάζει. Οι δύο δημιουργοί του ο Νισάν Μπαχάρ και ο Φράνκι Ιμπέζι έχουν εντυπωσιάσει τους επενδυτές με την ιδέα τους, καθώς έχει προσελκύσει πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια κυρίως από Ιάπωνες επενδυτές!

Το Bitwalking είναι μια εφαρμογή (App) για Android και iOS που σας πληρώνει με Bitwalking dollars ανάλογα με το πόσο περπατάτε κάθε ημέρα, πόσα βήματα κάνετε δηλαδή. Η ισοτιμία του Bitwalking είναι ένα Bitwalking dollar για κάθε 10.000 βήματα που κάνετε. Για να μπορέσει κανείς να εγκαταστήσει την εφαρμογή θα πρέπει να μπει στο bitwalking.com και να ζητήσει από εκεί ένα invite (πρόσκληση), δηλώνοντας την χώρα προέλευσης και το λειτουργικό σύστημα του smartphone του. Μόλις λάβει την πρόσκληση θα μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή και έπειτα να αρχίσει να μετρά βήματα. Η εφαρμογή αφού εγκατασταθεί στο κινητό σας μετρά με τη βοήθεια του ενσωματωμένου GPS τα βήματα που έχετε κάνει και τα μετατρέπει σε χρήματα (Bitwalking dollars) πιστώνοντας τον λογαριασμό σας.

Το Bitwalking dollar λειτουργεί όπως ένα ψηφιακό νόμισμα όπου θα μπορεί κανείς να το εξαργυρώσει σε διάφορες online συναλλαγές αγοράζοντας προϊόντα στα οποία οι τιμές θα είναι ίδιες σε κανονικά δολάρια και σε Bitwalking dollars.

Η όλη ιδέα του Bitwalking βασίζετε στο να δοθεί το κίνητρο σε ανθρώπους να αυξήσουν το εισοδημάτους περπατώντας κυρίως στις υποανάπτυκτες χώρες όπου οι άνθρωποι περπατάνε περισσότερο. Εκτιμάται ότι ένας μέσος άνθρωπος σε μια ανεπτυγμένη χώρα θα κέρδιζε από το περπάτημά του γύρω στα 15 Bitwalking dollars το μήνα, ενώ στις φτωχές χώρες, όπου οι άνθρωποι αναγκάζονται να περπατούν πολύ, τα Bitwalking dollars θα είναι πολύ περισσότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Tech News

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Τα καλύτερα sites για εύρεση εργασίας

Τα καλύτερα sites για εύρεση εργασίας: οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο μας επιτρέπουν…