ΑΡΧΙΚΗ Tech News Βρείτε σε ποιον πάροχο ανήκει ένας τηλεφωνικός αριθμός.

Βρείτε σε ποιον πάροχο ανήκει ένας τηλεφωνικός αριθμός.

10 second read
0
11,921
πάροχο

Βρείτε σε ποιον πάροχο ανήκει ένας τηλεφωνικός αριθμός

Κάποιες φορές χρειάζεται να γνωρίζουμε τον πάροχο στον οποίο ανήκει ένας τηλεφωνικός αριθμός που μας καλεί, είτε αυτός ανήκει σε σταθερό τηλέφωνο, είτε σε κινητό. Παλιότερα αυτό μπορούσε να γίνει εύκολα αντιληπτό, αφού η αριθμοδότηση κάθε παρόχου τηλεφωνίας διαφέρει σε κάποια συγκεκριμένα ψηφία στα κινητά, πχ 694χχχχχχχ για κάποιο πάροχο και 695χχχχχχχ για κάποιον άλλο, ή στο ψηφίο ανάμεσα στον αυτόματο και τον τηλεφωνικό αριθμό στα σταθερά, π.χ. χχχχ- 1 – χχχχχ και χχχχ- 5 – χχχχχ.

Η διαφορετική αριθμοδότηση εξακολουθεί βεβαίως να ισχύει για τις νέες γραμμές και συνεπώς αριθμούς, όμως η διαδικασία της φορητότητας , δηλαδή της μεταφοράς του τηλεφωνικού μας αριθμού , ως έχει, από μία εταιρεία τηλεπικοινωνιών σε κάποια άλλη, δε μας επιτρέπει να γνωρίζουμε που ανήκει στην παρούσα φάση κάποιος αριθμός, αλλά ίσως μόνο από ποια εταιρεία δημιουργήθηκε. Το τελευταίο όμως στοιχείο σπάνια μας ενδιαφέρει.

Η αναγνώριση του παρόχου ενός αριθμού όμως μπορεί να είναι απαραίτητη σε περίπτωση που ο κάτοχος του μας «ενοχλεί» με κλήσεις και εμείς απλά δε τον γνωρίζουμε.  Ίσως αυτό το στοιχείο μας βοηθήσει να εντοπίσουμε τον καλούντα ή να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε καθημερινή βάση, από την άλλη πλευρά, μπορούμε να ελέγξουμε σε ποιον πάροχο ανήκει ένας τηλεφωνικός αριθμός, για να υπολογίσουμε ποια θα είναι η χρέωση μας αν τον καλέσουμε. Για παράδειγμα, αν ο αριθμός ανήκει στον ίδιο πάροχο με το δικό μας ενδέχεται η χρέωση της κλήσης να είναι μικρότερη ή να προβλέπεται δωρεάν χρόνος προς συνδρομητές του ίδιου παρόχου από το πρόγραμμα που έχουμε επιλέξει.

Για τους παραπάνω λόγους και για άλλους που μπορεί να προκύψουν, καλό θα είναι να μπορούμε να βρούμε τον πάροχο του κάθε τηλεφωνικού αριθμού.

Από το site λοιπόν foritotita.gr  πληκτρολογώντας τον αριθμό κινητού ή σταθερού στο πεδίο, το σύστημα σας πληροφορεί για τον πάροχο του αριθμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Tech News

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Τα καλύτερα sites για εύρεση εργασίας

Τα καλύτερα sites για εύρεση εργασίας: οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο μας επιτρέπουν…