ΑΡΧΙΚΗ Οδηγοί Τεχνολογίας Αντίγραφα ασφαλείας στο Cloud

Αντίγραφα ασφαλείας στο Cloud

3 min read
0
2,626
Αντίγραφα ασφαλείας στο Cloud

Αντίγραφα ασφαλείας στο Cloud.

Το πόσο σημαντικά είναι τα αρχεία μας που έχουμε αποθηκευμένα στον υπολογιστή μας ή στο κινητό μας ή στο tablet μας το γνωρίζουμε όλοι καλά, αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ότι ο κίνδυνος κάποια συσκευή μας να χαλάσει και να μην έχουμε πλέον πρόσβαση στις φωτογραφίες μας ή σε άλλα σημαντικά αρχεία είναι μεγάλος και οδυνηρός. Ακόμα και όταν αλλάζουμε μία συσκευή με καινούργια ο χρόνος που απαιτείται για την μεταφορά των αρχείων στην νέα συσκευή είναι μεγάλος και χρονοβόρος.

Απόλυτη Ασφάλεια Δεδομένων

Εάν θέλουμε την απόλυτη ασφάλεια των δεδομένων μας αλλά και την γρήγορη και άμεση επαναφορά των αρχείων μας σε όποια ατυχία και αν μας συμβεί τότε ή λύση είναι, “αντίγραφα ασφαλείας στο cloud” με την εφαρμογή IDrive, μία από τις ποιο δυνατές cloud backup υπηρεσίες.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία προσφέρει 5 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου για backup των αρχείων σας ενώ έχει μία πολύ γενναιόδωρη και οικονομική τιμολογιακή πολιτική για αυτούς που θέλουν περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, με 44,62/χρόνο δολάρια (με έκπτωση) ανεβάζει το όριο στο 1 TB, χωρίς κανέναν περιορισμό στον αριθμό συσκευών που θα κρατάτε αντίγραφα ασφαλείας ενώ υποστηρίζει εξωτερικούς και δικτυακούς δίσκους ακόμα και στην free έκδοση.

Εγκατάσταση

Καταρχάς να πούμε ότι την εφαρμογή IDrive μπορείτε να την εγκαταστήσετε σε πλατφόρμα Windows ή Mac καθώς και σε συσκευές Android, Windows mobile είτε iphone. Από εδώ μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή για την πλατφόρμα που θέλετε.  Αφού κάνετε την εγκατάσταση στον υπολογιστή σας, η οποία είναι πολύ απλή και εύκολη, η πρώτη οθόνη που θα δείτε είναι όπως η εικόνα 1.

Αντίγραφα ασφαλείας στο Cloud-IDrive

εικόνα 1

Δημιουργία λογαριασμού ασφαλείας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό κάνοντας κλικ στην επιλογή Signup for new account όπου θα σας μεταφέρει στο site της εταιρείας για την δημιουργία του λογαριασμού σας, (εικόνα 2). Πρώτα πρέπει να επιλέξετε το Free 5 GB που είναι στο πάνω μέρος του παραθύρου και μετά να συμπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία σας, με την δημιουργία του λογαριασμού είστε έτοιμοι.

Αντίγραφα ασφαλείας στο Cloud-Signup Idrive

εικόνα 2

Το πρώτο Backup στο Cloud

Επιστρέφοντας στην κύρια οθόνη του προγράμματος (εικόνα 1) αριστερά έχετε το κύριο μενού της εφαρμογής και δεξιά αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία του λογαριασμό που δημιουργήσατε έχετε όλα τα αρχεία και τους φακέλους του υπολογιστή σας. Εφόσον είστε ήδη στο μενού Backup επιλέγετε τα αρχεία ή τους φακέλους που θέλετε κάνετε αντίγραφα ασφαλείας στο cloud, αφού βεβαιωθείτε για τα αρχεία που επιλέξατε πατάτε το κουμπί Backup που βρίσκετε κάτω δεξιά και ξεκινάει η διαδικασία αντιγραφής των αρχείων σας στο cloud, τόσο απλό!

Από την επιλογή του μενού αριστερά Restore μπορείτε να επαναφέρετε το αρχείο ή τα αρχεία (αφού πρώτα έχετε κάνει το πρώτο σας Backup) από το αντίγραφο ασφαλείας στο cloud στον υπολογιστή σας και πάλι. Στην επιλογή από το μενού Scheduler μπορείτε να προγραμματίσετε να γίνονται αυτόματα τα αντίγραφα ασφαλείας στο cloud χωρίς να χρειάζεται δική σας παρέμβαση. Η επιλογή Sync σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τα αρχεία σας από οποιονδήποτε υπολογιστή έχετε εγκαταστήσει το IDrive ενώ αυτά συγχρονίζονται αυτόματα στον φάκελο που έχετε ορίσει (όπως στο Dropbox).

Το IDrive λειτουργεί προεπιλεγμένα σε ημερήσια βάση, ωστόσο μπορείτε να το ρυθμίσετε να αντιγράφει απευθείας αρχεία στα οποία κάνετε αλλαγές (πχ σε ένα excel), το σημαντικό εδώ είναι ότι η υπηρεσία αρχειοθετεί μέχρι και δέκα εκδόσεις αρχείων (αλλαγές στο αρχείο) που έχετε αποθηκεύσει, π.χ κάνοντας δεξί κλικ σε πάνω ένα αρχείο excel επιλέγετε ποια έκδοση θα επαναφέρετε.

Το IDrive είναι εφοδιασμένο επίσης όπως αναφέραμε και παραπάνω με εφαρμογές για iOS, Android και Windows Phone που σας προσφέρει μερικές επιπλέον ενδιαφέρουσες δυνατότητες όπως, να κρατήσετε αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών σας στο Facebook και στο Instagram ακόμη και αντίγραφα των αρχείων της συσκευής σας συμπεριλαμβανομένων των επαφών σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Οδηγοί Τεχνολογίας

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Πως να διατηρήσετε την μπαταρία του laptop υγιή για μεγάλο χρονικό διάστημα

Όλες οι μπαταρίες των φορητών υπολογιστών ιόντων λιθίου (Li-ion batteries) μετά από κάποιο…