ΑΡΧΙΚΗ Social Αιωνία η μνήμη μέσω Facebook!

Αιωνία η μνήμη μέσω Facebook!

12 second read
0
1,438

Τέλος στην αβεβαιότητα της μετά θανάτου facebook ζωής βάζει επιτέλους στους χρήστες του το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο, πλέον θα δίνεται η δυνατότητα του «ψηφιακού κληρονόμου», ο οποίος θα διαχειρίζεται το προφίλ του μακαρίτη, είναι διαθέσιμη ήδη στις ΗΠΑ, με την προοπτική να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.
Στις ρυθμίσεις ασφάλειας του Facebook ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα είτε να επιλέξει ψηφιακό κληρονόμο και ποίον (προφίλ) είτε την ολική διαγραφή του προφίλ μετά το θάνατό του.
Επιτέλους το Facebook επιτρέπει στους χρήστες να αποφασίζουν μόνοι τους για το τι θα συμβεί στο προφίλ τους αφού πεθάνουν. Ως κληρονόμος ή «επαφή κληρονομιάς» όπως το ονομάζει το Facebook, μπορεί να καθοριστεί μόνο ένας άλλος χρήστης του κοινωνικού δικτύου.
Μέχρι σήμερα το Facebook σε περίπτωση θανάτου ο λογαριασμός του χρήστη ήταν ενεργός, , προκαλώντας συχνά την οργή των συγγενών τους, οι οποίοι δεν είχαν καμία δυνατότητα παρέμβασης.
Ακόμα σε περίπτωση που το προφίλ του θανόντα περάσει στον κληρονόμο υπάρχουν περιορισμοί στις παρεμβάσεις του προφίλ, όπως να έχει τη δυνατότητα να αλλάζει τις φωτογραφίες του προφίλ, να απαντά σε αιτήματα φιλίας, αλλά δεν μπορεί να επεμβαίνει σε αναρτήσεις του εκλιπόντα ή να αφαιρεί φωτογραφίες ακόμα και να διαγράφει το προφίλ.
Αιώνια η μνήμη του ανθρώπου μέσω Facebook.
Άντε και ζωή σε μας …

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Social

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Τι ακριβώς αποδεχτήκαμε από το μήνυμα της meta στο Facebook ;

Τις τελευταίες μέρες ανοίγοντας το Facebook ή το Instagram παρατηρήσαμε μία ειδοποίηση όπο…