Home Απορίες Τι είναι το Linkedin, και πως μπορώ να φτιάξω ένα επαγγελματικό profile.

Τι είναι το Linkedin, και πως μπορώ να φτιάξω ένα επαγγελματικό profile.

1 min read
0
4,804

Τι είναι το Linkedin

To LinkedIn είναι ένας δικτυακός τόπος κοινωνικής δικτύωσης που εξειδικεύεται σε επιχειρηματικές δραστηριότητες, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μία ψηφιακή έκδοση του βιογραφικού σας. Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να δημιουργήσουν ένα δίκτυο από υπάρχουσες και νέες επαγγελματικές επαφές (που αποκαλούνται συνδέσεις – connections). Όταν προσθέτεις μια νέα σύνδεση, οι συνδέσεις αυτής και οι συνδέσεις αυτών των συνδέσεων θα προστεθούν επίσης στο δικό σου δίκτυο. Αυτό προσφέρει σε έναν επαγγελματία απίστευτα μεγάλο πεδίο επαφών και επαγγελματικών προσανατολισμών. Ακόμα και αν κάποιος είναι εργοδότης δίνει την δυνατότητα να απόκτηση πρόσβαση σε μία ανεξάντλητη βάση δεδομένων με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Σύμφωνα με τη Wikipedia, το Linkedin έχει περισσότερους από 30 εκατομμύρια χρήστες και προσελκύει περισσότερους από 3,2 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα προσφέροντας 1,45 εκατομμύρια θέσεις εργασίας την ημέρα! Σαφώς και υπερτερεί σημαντικά έναντι των κύριων ανταγωνιστών του Viadeo  και XING.

Πως δημιουργώ ένα επαγγελματικό προφίλ

Μπαίνοντας στο Linkedin.com θα χρειαστείτε να δώσετε το ονοματεπώνυμο σας που μπορεί να είναι Ελληνικά ή Αγγλικά, ένα email λογαριασμό και φυσικά ένα password που να αποτελείτε πάνω από έξι χαρακτήρες. Στη συνέχεια ακολουθείτε της οδηγίες στο email που θα σας σταλεί στον λογαριασμό που δηλώσατε, και το πρώτο βήμα έγινε!

Τι είναι το Linkedin, και πως μπορώ να φτιάξω ένα σωστό profil.

 

Με την εγγραφή σας στο LinkedIn, δημιουργείτε ένα προφίλ το οποίο έχει σαφώς επαγγελματικό προσανατολισμό, αφού συμπληρώσετε στοιχεία όπως σπουδές, προϋπηρεσία, επαγγελματικές δεξιότητες, ενδιαφέροντα, φανταστείτε ότι συμπληρώνετε ένα εκτεταμένο ψηφιακό βιογραφικό. Στη συνέχεια «συνδέεστε» με άτομα που γνωρίζετε (συναδέλφους, συμφοιτητές, φίλους). Η προσθήκη συνδέσεων είναι το πρώτο βήμα για να στήσετε το επαγγελματικό σας δίκτυο αφού στη συνέχεια μπορείτε να δείτε με ποιους συνδέονται οι δικοί σας γνωστοί στο Linkedin. Να έχετε υπόψιν σας ότι όσα περισσότερα στοιχεία συμπληρώσετε για την επαγγελματική σας διαδρομή και την επαγγελματική σας εμπειρία έχετε περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε το στόχο σας.

Δημιουργείτε έτσι ένα ευρύ δίκτυο επαφών και αποκτάτε πρόσβαση σε ένα σημαντικό όγκο πληροφοριών και λειτουργιών του LinkedIn, όπως προσθήκη νέων ατόμων στο δίκτυό σας, συμμετοχή σε ομάδες κοινού ενδιαφέροντος, ή δημιουργία της δικής σας ομάδας, αναζήτηση θέσεων εργασίας, αναζήτηση εταιριών και εργαζομένων σε αυτές, κατασκευή εταιρικής σελίδας για την επιχείρησή σας, επαγγελματικές συστάσεις, ακόμα ερωτήσεις και απαντήσεις σε όποιο θέμα μπορεί να σας ενδιαφέρει.

Αφού έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα για το βιογραφικό σας, σας προτείνουμε στη συνέχεια κάποιες σημαντικές δυνατότητες για να δικτυωθείτε σωστά.

Φτιάξτε το δικό σας url

Το Linkedin σας δίνει την δυνατότητα να φτιάξετε το προσωπικό σας URL (διεύθυνση), πράγμα που θα σας βοηθήσει να εμφανίζετε το όνομά σας σε περισσότερα αποτελέσματα αναζήτησης. Πηγαίνετε στο Edit Profile και επιλέξτε Edit δίπλα από το Public Profile και μετά κάντε κλικ στο Customize Your Public Profile URL. Σε αυτό το σημείο εισάγετε το όνομά σας ή το όνομα της επιχείρησής σας και τέλος επιλέξτε Set Custom URL.

Ζητήστε συστάσεις από συνεργάτες σας

Μία πολύ σημαντική ενότητα για το profile σας που μπορεί να βοηθήσει στη ιδιαίτερα στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας είναι οι συστάσεις ατόμων για εσάς. Κάντε το εξής, από Privacy & Settings>Helpful Links>Manage You Recommendations>Ask for Recommendations.

Μπείτε σε κάποιο Group

Μπορείτε να βρείτε μία ομάδα με παρόμοια ενδιαφέροντα με εσάς χρησιμοποιώντας το πεδίο αναζήτησης του Linkedin με τίτλο Groups You May Like και ζητήστε να γίνετε μέλος κάποιου group Που σας ενδιαφέρει. Μέσα από τα Groups μπορείτε να λαμβάνετε μέρος σε συζητήσεις σχετικά με το επάγγελμά σας και από εκεί να επεκτείνετε το δίκτυό σας.

Επιβεβαίωση των ικανοτήτων σας, με Endorsements

Το Linkedin επιτρέπει σε όσους βρίσκονται στο δίκτυό σας να επιβεβαιώσουν ότι διαθέτετε τις συγκεκριμένες δυνατότητες που περιγράφετε στο βιογραφικό σας. Για να ενεργοποιήσετε αυτή την δυνατότητα θα πάτε Privacy & Setting>Helpfull Links>Manage Your Recommendations>Ask For Recommendations.

Ρυθμίστε το Linkedin για μηνύματα με νέες θέσεις εργασίας

Πηγαίνοντας στο menu Jobs στο πάνω μέρος της σελίδας σας μπορείτε να επιλέξετε εταιρίες και γεωγραφική περιοχή ώστε να σας έρχονται μηνύματα με νέες θέσεις εργασίας. Αυτά θα τα βλέπετε σαν Email Alerts στα μηνύματά σας.

Ψάξτε ανώνυμα

‘Όταν κοιτάτε ένα προφίλ στο Linkedin το όνομά σας φαίνεται, εάν δεν θέλετε να συμβαίνει αυτό μπορείτε να το ενεργοποιήσετε πηγαίνοντας Account Settings>Privacy & Settings>Profile>What Others See When You’ve Viewed Their Profile, εδώ να πούμε ότι εάν ενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή δεν θα μπορείτε να δείτε ούτε εσείς ποιος βλέπει το προφίλ σας.

Γενικότερα να γνωρίζετε ότι το μυστικό στο LinkedIn είναι απλό. Όσο περισσότερες συνδέσεις κάνεις, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να βρεις δουλειά. Για να επεκτείνεις το δίκτυό σου θα πρέπει να είσαι πολύ δραστήριος εκεί και να επαναξιολογείς κάθε μήνα τις συνδέσεις σου. Έτσι γρήγορα θα πετύχεις το στόχο σου.

Διαβάστε επίσης : Πως να κλειδώσετε τα usb sticks και storage σε έναν υπολογιστή

Δείτε περισσότερα σχετικά άρθρα
Σχετικά άρθρα κατηγορίας Απορίες

Αφήστε μια απάντηση

Check Also

Ασφάλεια Λογαριασμού στα Social Media.

Οι λογαριασμοί που έχουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιέχουν προσωπικές ευαίσθητες πλ…