ΑΡΧΙΚΗ Tech News Νέο Bluetooth 5, διπλάσια μετάδοση δεδομένων και πολλά ακόμη.

Νέο Bluetooth 5, διπλάσια μετάδοση δεδομένων και πολλά ακόμη.

1 min read
0
1,386

Ο Οργανισμός που καθορίζει τις προδιαγραφές και την τεχνολογία Bluetooth, Bluetooth Special Interest Group ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη η νέα έκδοση του ασύρματου πρωτοκόλλου επικοινωνίας.

Η νέα έκδοση του Bluetooth θα ονομάζετε Bluetooth 5 θα είναι πολύ πιο βελτιωμένη από την έκδοση που υπάρχει σήμερα δηλαδή την Bluetooth 4.2, καθώς θα εστιάζει και στην συμβατότητα με το Internet of Things [IoT]. 

Το νέο Bluetooth 5 θα επιτυγχάνει κάλυψη τετραπλάσιου εύρους και θα επιτρέπει την μετάδοση οκτώ φορές περισσότερων δεδομένων και με την διπλάσια ταχύτητα.
‘Όπως δήλωσε και ο Mark Powell, εκτελεστικός διευθυντής της Bluetooth SIG. «Η αύξηση εύρους απόστασης θα επιτρέψει συνδέσεις με συσκευές IoT που θα εκτείνονται πολύ πέρα από τα τείχη ενός σπιτιού ενώ η αύξηση της ταχύτητας θα υποστηρίζει μεταφορές δεδομένων και ενημερώσεις λογισμικού μεταξύ συσκευών.»

Η νέα έκδοση του Bluetooth θα ονομάζετε Bluetooth 5 θα είναι πολύ πιο βελτιωμένο

Το Bluetooth 5 προβλέπεται να κυκλοφορήσει στις συσκευές στα τέλη του 2016 με αρχές του 2017.
Σήμερα υπάρχουν στην αγορά 8,2 δισεκατομμύρια προϊόντα με την τεχνολογία Bluetooth.

Το Bluetooth είναι ένα βιομηχανικό πρότυπο για ασύρματα προσωπικά δίκτυα υπολογιστών (Wireless Personal Αrea Νetworks, WPAN). Πρόκειται για μια ασύρματη τηλεπικοινωνιακή τεχνολογία μικρών αποστάσεων, η οποία μπορεί να μεταδώσει σήματα μέσω μικροκυμάτων σε ψηφιακές συσκευές. Επομένως το Bluetooth είναι ένα πρωτόκολλο το οποίο παρέχει προτυποποιημένη ασύρματη επικοινωνία ανάμεσα σε συσκευές. PDA, κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, προσωπικοί υπολογιστές, εκτυπωτές, καθώς και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές ή ψηφιακές κάμερες. Όλα αυτά μέσω μιας ασφαλούς φθηνής και παγκοσμίως διαθέσιμης χωρίς ειδική άδεια ραδιοσυχνότητας μικρής εμβέλειας. Από τεχνικής άποψης το Bluetooth είναι ένα πρωτόκολλο ασύρματης δικτύωσης σε φυσικό επίπεδο, υποεπίπεδο MAC και, προαιρετικά, υποεπίπεδο LLC.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Tech News

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Τα καλύτερα sites για εύρεση εργασίας

Τα καλύτερα sites για εύρεση εργασίας: οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο μας επιτρέπουν…