ΑΡΧΙΚΗ Tech News Μπαταρίες <<Οργανικές>> φορτίζουν σε 5 λεπτά!

Μπαταρίες <<Οργανικές>> φορτίζουν σε 5 λεπτά!

30 second read
0
3,054

Μία εταιρεία νεοφυής από το Ισραήλ με το όνομα StoreDot ανακάλυψε μία νέα τεχνολογία στις μπαταρίες (FlashBattery) όπου τις κάνει να επαναφορτίζονται σε μόλις 5 λεπτά!

Ενώ οι τάσεις για τις μπαταρίες του μέλλοντος στόχευαν στην αύξηση της χωρητικότητας της μπαταρίας η StoreDot υιοθέτησε μία νέα προσέγγιση για την αντιμετώπιση της συνεχόμενης φόρτισης των Smartphones, τη γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας!

Σύμφωνα με την StoreDot, οι «οργανικές» μπαταρίες που εξελίσσει επαναφορτίζονται σε μόλις 5 λεπτά της ώρα, εξασφαλίζοντας αυτονομία για το υπόλοιπο της ημέρας.

Η τεχνολογία αυτών των μπαταριών ενσωματώνει χημικά οργανικά μόρια μη βιολογικής προέλευσης. Αυτά τα καινοτόμα μόρια συγκεντρώνουν μοναδικά συντονισμένες οπτικές και ηλεκτροχημικές ιδιότητες οι οποίες επιτρέπουν την αυξημένη απόδοση των συσκευών αποθήκευσης ενέργειας. Τα υλικά, τα χημικά και ο τρόπος που αποθηκεύουν ενέργεια οι συγκεκριμένες μπαταρίες είναι πολύ πιο φιλικός στο περιβάλλον από της υπάρχουσες μπαταρίες.

Η νέα αυτή τεχνολογία FlashBattery φορτίζει την μπαταρία ταχύτερα και αποθηκεύει περισσότερη ισχύ ανά δευτερόλεπτο από οποιαδήποτε άλλη μπαταρία Li-Ion(Lib) ιόντων λιθίου. Αυτός ο συνδυασμός γρήγορης φόρτισης και ενεργειακής πυκνότητας έχει τραβήξει την προσοχή πολυεθνικών εταιρειών μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η Daimler και η Samsung.

Παρότι κάθε διαθέσιμη λύση γρήγορης φόρτισης μειώνει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας αντίθετα η τεχνολογία FlashBattery  αντέχει επαρκείς κύκλους φόρτισης/εκφόρτισης χωρίς να αλλοιώνει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Φυσικά αυτή η μοναδική νέα τεχνολογία FlashBattery πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε μπαταρίες βιομηχανιών, κινητών συσκευών, ηλεκτρικών αυτοκινήτων οικιακές συσκευές και ηλεκτρικά εργαλεία.

Μάλιστα η νεοφυής εταιρεία από το Ισραήλ που εργάζεται πάνω στην εξέλιξη των συγκεκριμένων μπαταριών φέρεται να έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων ώστε να ολοκληρώσει το φιλόδοξο project της. Ενώ στα σχέδια της εταιρείας βρίσκεται και η κατασκευή ενός εργοστασίου (OneGiga) στην Κίνα με παραγωγική δυναμικότητα που θα κυμαίνεται σε ετήσια βάση μεταξύ του 1 και των 10 GWh.

Τέλος η ισραηλινή εταιρεία ξεκαθαρίζει πως η μαζική παραγωγή των συγκεκριμένων μπαταριών δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν το 2022.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Tech News

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Τα καλύτερα sites για εύρεση εργασίας

Τα καλύτερα sites για εύρεση εργασίας: οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο μας επιτρέπουν…