ΑΡΧΙΚΗ Google Η Google επιβεβαιώνει ότι επιτρέπει την πρόσβαση στα gmail σε τρίτους.

Η Google επιβεβαιώνει ότι επιτρέπει την πρόσβαση στα gmail σε τρίτους.

36 second read
0
1,976

Νέα υπόθεση παραβίασης ιδιωτικότητας και απορρήτου επικοινωνιών έρχεται στο προσκήνιο, αυτή τη φορά από τη Google. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Wall Street Journal η εταιρία παραχωρεί πρόσβαση σε τρίτους στα emails χρηστών της όταν αυτοί εγγράφονται σε υπηρεσίες τρίτων, παίρνοντας την συναίνεση τους “στα ψιλά γράμματα”.

Χρήστες που έχουν συνδέσει τους λογαριασμούς τους με εφαρμογές τρίτων, μπορεί -χωρίς να το συνειδητοποιούν- να δίνουν στους τελευταίους την άδεια να διαβάσουν τα ηλεκτρονικά μηνύματά τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν μία εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών δήλωσε στην αμερικάνικη Wall Street Journal ότι πρόκειται για μία «κοινή πρακτική» και για ένα «βρώμικο μυστικό» όπου η Google δίνει πρόσβαση σε λογαριασμούς email σε εταιρείες εφαρμογών με σκοπό την βελτίωση και ανάπτυξή τους.

Όταν κάποιος χρήστης συνδέσει το λογαριασμό του στη Google με κάποια τρίτη εφαρμογή ή υπηρεσία συχνά καλείται να δώσει την άδειά του για πρόσβαση της εφαρμογής ή της υπηρεσίας στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο-gmail. Μερικές φορές πρακτικά αυτό σημαίνει ότι άνθρωποι τρίτων εταιρειών, έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα των χρηστών.

Η Google επιβεβαίωσε ότι πιθανόν προσωπικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνουν οι χρήστες μέσω του Gmail μπορεί μερικές φορές να έχουν διαβασθεί από τρίτες εταιρείες που αναπτύσσουν εφαρμογές.

Η Google δήλωσε ότι μόνο εταιρείες που έχουν περάσει από έλεγχο της πολιτικής ιδιωτικότητας μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε μηνύματα χρηστών και μόνο εφόσον οι χρήστες είχαν σαφώς δώσει προηγουμένως τη συγκατάθεσή τους για κάτι τέτοιο.

Μάλιστα συμβούλευσε τους χρήστες να επισκεφθούν τη σελίδα του λογαριασμού τους Google, για να δουν προσεκτικά ποιές εφαρμογές τρίτων είναι συνδεμένες με το λογαριασμό τους και στη συνέχεια να ανακαλέσουν την άδεια από αυτές που δεν θέλουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Google

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Τα καλύτερα sites για εύρεση εργασίας

Τα καλύτερα sites για εύρεση εργασίας: οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο μας επιτρέπουν…