ΑΡΧΙΚΗ Google Εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες ασφάλειας του Google Chrome.

Εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες ασφάλειας του Google Chrome.

1 min read
0
2,664

Ο Google Chrome είναι από τους δημοφιλέστερος web browsers στις προτιμήσεις τον χρηστών, περνώντας ατελείωτες ώρες βλέποντας διάφορα sites και περιεχόμενο μέσα από το πρόγραμμα περιήγησης της Google.

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν καλό θα είναι να γνωρίζουμε κάποιες απλές ρυθμίσεις που θα μας απαλλάξουν από προβλήματα ασφαλείας του προφίλ μας αλλά και θα μας βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης.

Sign in & Συγχρονισμός

Στον Google Chrome μπορείτε να κάνετε sign in με τα στοιχεία του λογαριασμού σας στην Google και από εκεί να γίνετε ο συγχρονισμός με άλλες συσκευές στις οποίες έχετε εγκαταστήσει τον Chrome.

Αυτό το κάνετε από το Menu (επάνω δεξιά στον Chrome στις κάθετες τρεις τελείες)>settings (Ρυθμίσεις) σας ανοίγουν όλες οι ρυθμίσεις. Οι επιλογές συγχρονισμού είναι στην πρώτη σειρά (Σύνθετες ρυθμίσεις συγχρονισμού) δείτε εικόνες 1 και 2, από εκεί μπορείτε να επιλέξετε αναλυτικά τι θέλετε να συγχρονίζει ο Chrome με άλλες συσκευές σας κωδικούς πρόσβασης, σελιδοδείκτες, ιστορικό πλοήγησης και όποια άλλη επιλογή εσείς θέλετε.

Παρακάτω βρίσκετε η επιλογή Διαχείριση άλλων ατόμων όπου μπορείτε να επιλέξετε κάποιο ανάμεσα σε πολλαπλά προφίλ χρηστών Google (αν υπάρχουν) ή αν είστε σε κάποιον υπολογιστή που δεν σας ανήκει και δεν θέλετε να βάλετε τον λογαριασμό σας τότε μπορείτε να επιλέξετε Περιήγηση ως επισκέπτης. 

Ένα δυνατό σημείο του Chrome είναι ότι έχετε την δυνατότητα να ορίζετε τις online υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται αλλά και τι μπορούν να κάνουν τα websites την ώρα που κάνετε πλοήγηση. Αυτό μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας settings>και πηγαίνοντας στο κάτω μέρος τον ρυθμίσεων επιλέγετε το Advance (σύνθετες) και σας ανοίγει η καρτέλα Privacy (απόρρητο και ασφάλεια). Εκεί θα δείτε αναλυτικά όλες τις επιμέρους ρυθμίσεις που έχετε στην διάθεσή σας σχετικά με τον έλεγχο της πλοήγησις σας.

Από την  επιλογή Content Settings (Ρυθμίσεις περιεχομένου) μπορείτε να καθορίσετε το τι μπορούν να κάνουν οι ιστοσελίδες που επισκέπτεστε στον Chrome. Και εδώ οι επιλογές είναι πολλές.

Γενικότερα όλες οι ρυθμίσεις που βρίσκονται στην επιλογή Advance>Privacy (Σύνθετες>Privacy) είναι πολύ σημαντικές διότι έχουν να κάνουν με την διασφάλιση της ιδιωτικότητας των περιηγήσεων που κάνουμε στο Internet. Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο βλέποντας με προσοχή όλες τις επιλογές των ρυθμίσεων και να προβείτε σε αυτές που κρίνετε σωστές για εσάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Google

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Πως να διατηρήσετε την μπαταρία του laptop υγιή για μεγάλο χρονικό διάστημα

Όλες οι μπαταρίες των φορητών υπολογιστών ιόντων λιθίου (Li-ion batteries) μετά από κάποιο…