Δύο οθόνες σε ένα desktop.

54 second read
0
7,319

Έχω δύο οθόνες HP 1740 και θέλω να τις βάλω δίπλα-δίπλα να μου δείχνουν την επιφάνεια εργασίας μισή-μισή (για να κερδίσω μέγεθος), γίνεται;  Η κάρτα γραφικών έχει μόνο VGA, πρέπει να πάρω άλλη; Ποια; Έχω ένα box που μπορώ να δίνω ή στη μία ή στην άλλη. Κάνει τίποτα αυτό.


Απάντηση:

Για να υλοποιήσεις αυτό που θες, δηλαδή η επιφάνεια εργασίας να απεικονίζεται σε δύο οθόνες απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κάρτα γραφικών σου να διαθέτη δύο εξόδους σύνδεσης οθόνης.
Είτε δύο VGA, είτε μία VGA και DVI ή HDMI έξοδο, σε κάθε περίπτωση πάντως οι δύο έξοδοι στην κάρτα γραφικών είναι απαραίτητη προϋπόθεση.
Συνδέοντας την κάθε οθόνη σε κάθε έξοδο μεταφέρεις το σήμα και τον δύο οθονών στον υπολογιστή σου, και μέσα από της ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών επιλέγεις την διάταξη προβολής οθονών που θέλεις.

Στο ερώτημά σου πια κάρτα να πάρεις, η απάντηση είναι οποιοδήποτε κάρτα (αντέχει το πορτοφόλι σου) αρκεί να έχει δύο εξόδους σύνδεσης για να συνδέσεις την αντίστοιχη οθόνη σε κάθε έξοδο. Υπάρχουν στην αγορά πολύ οικονομικές λύσεις από 30 €.
Οι οθόνες που μας περιγράφεις ότι έχεις διαθέτουν και οι δύο VGA σύνδεση οπότε για την συγκεκριμένη υλοποίηση θα χρειαστείς μία κάρτα με δύο VGA εξόδους, μπορείς να χρησιμοποιήσεις
και κάρτα με μία έξοδο VGA και μία DVI απλά θα χρειαστείς και έναν αντάπτορα από VGA σε DVI.

Δύο οθόνες σε ένα desktop
Κάρτα με δύο εξόδους VGA

 

Τέλος, αν το motherboard σου διαθέτη on board κάρτα γραφικών με έξοδο VGA και έχεις και επιπλέον κάρτα γραφικών στο σύστημά σου, δοκίμασε να συνδέσεις τις οθόνες σε κάθε
αντίστοιχη σύνδεση (μία οθόνη στην κάρτα VGA και μία οθόνη στην VGA έξοδο του motherboard) και μέσα από τα properties της επιφάνειας εργασίας (δεξί κλικ επιφάνειας εργασίας)
δες αν βλέπεις τις δύο οθόνες που σύνδεσες, και ανάλογα προχώρησε στις ρυθμίσεις που θέλεις.

Δύο οθόνες σε ένα desktop
Κάρτα με μία έξοδο VGA και μία DVI
Απάντηση σε κάθε Πρόβλημα !  Μπορείτε να μας στέλνετε και εσείς ερωτήσεις από πιθανά προβλήματα που αντιμετωπίζετε, μέσα από την σελίδα Επικοινωνία με θέμα “Τι έπαθε ο Υπολογιστής μου”.

Διαβάστε περισσότερα Τι έπαθε ο Υπολογιστής μου;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Πως να σβήνουν ταυτόχρονα και οι δυο οθόνες μου;

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ PC ME WINDOWS 10 ,ΟΤΑΝ ΠΑΤΑΩ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΑ ΣΒΗΝΟΥΝ Α…