ΑΡΧΙΚΗ Internet Δημιουργήστε τον δικό σας ραδιοφωνικό σταθμό στο Internet.

Δημιουργήστε τον δικό σας ραδιοφωνικό σταθμό στο Internet.

1 min read
0
18,193
Δημιουργήστε τον δικό σας ραδιοφωνικό σταθμό στο Internet

Δημιουργήστε τον δικό σας ραδιοφωνικό σταθμό στο Internet

Οι εποχές αλλάζουν και εκεί που παλαιότερα η ραδιοφωνική εκπομπή απαιτούσε ειδικό εξοπλισμό έχουμε περάσει στην εποχή της υπηρεσίας και του Internet και το να δημιουργήστε το δικό σας ραδιοφωνικό σταθμό σήμερα, απαιτείται μόνο ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής ένα μικρόφωνο και φυσικά η υπηρεσία Radionomy.

Το Radionomy είναι μία υπηρεσία ραδιοφωνικού περιεχομένου (δωρεάν) που θα βρείτε ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά κατηγορία με οποιοδήποτε είδος μουσικής σας αρέσει και όχι μόνο αυτό, σας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξετε τον δικό σας ραδιοφωνικό σταθμό με playlist και τραγούδια της αρεσκείας σας μέσα από ένα πολύ εύχρηστο περιβάλλον.

Για να κάνετε όλα τα παραπάνω μπαίνετε στο Radionomy και από εκεί επιλέγετε από το επάνω μέρος του site το Listen, εκεί θα βρείτε πλήθος ραδιοφωνικών σταθμών [εικόνα 1] που έχουν δημιουργήσει άλλη χρήστες και είναι διαθέσιμοι on line.

δημιουργήστε το δικό σας ραδιοφωνικό σταθμό στο internet

εικόνα 1

Το πρώτο βήμα

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία της δικής σας ραδιοφωνικής εκπομπής θα επιλέξετε το Produce, και το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσετε μία εγγραφή [Register] στην υπηρεσία με τα στοιχεία σας όπως το email σας username και password και τέλος το όνομα που θέλετε να έχει ο σταθμός σας, εδώ να πούμε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τον λογαριασμό σας στο Fecebook ή στο Google+. Αμέσως μετά τη δημιουργία λογαριασμού και του σταθμού αρκεί να δώσετε κάποιες πληροφορίες για το είδος του σταθμού σας σε μορφή tags που θα υποδηλώνουν το μουσικό είδος και το περιεχόμενο των εκπομπών.

δημιουργήστε το δικό σας ραδιοφωνικό σταθμό-radionomy

Ανεβάστε μουσική στο σταθμό σας

Για να διαχειριστείτε το περιεχόμενο των εκπομπών του σταθμού σας αυτό θα το κάνετε μέσα από την κονσόλα Radio Manager [εικόνα 2] αυτό θα το βρείτε αριστερά στο κεντρικό μενού διαχείρισης  κάνοντας κλικ στο γρανάζι. Αφού μπείτε λοιπών στην κονσόλα του Radio Manager μπορείτε να φορτώσετε τη μουσική σας κάνοντας upload των τραγουδιών που θέλετε. Αυτό το βήμα μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο ανάλογο με τον όγκο των τραγουδιών που ανεβάζετε. Φυσικά μπορείτε να ανεβάσετε και δικά σας έτοιμα Playlists. Σε ότι ανεβάζετε μπορείτε να επέμβετε στο κομμάτι κάνοντας κλικ στο Edit.

radionomy

εικόνα 2

Στο μενού Fillers μπορείτε να δημιουργήσετε μουσική για τα γεμίσματα μεταξύ των εκπομπών σας και να ανεβάσετε εκεί του ήχους που θέλετε να ακούγοντε όταν δεν υπάρχει προγραμματισμένη εκπομπή.

Στο πεδίο Clocks μπορείτε να ρυθμίσετε τη διάρκεια μιας εκπομπής, να μοιράζετε τα έτοιμα σετ περιεχομένου που έχετε φτιάξει σε ένα συγκεκριμένο χρόνο, για παράδειγμα ένα 12ωρο ή 24ωρο και να καθορίζετε τη σειρά εκπομπής.

Στο Day Templates [εικόνα 3]ορίζετε την ώρα της ημέρας που θέλετε να παιχτεί μία εκπομπή ή ένα σετ εκπομπών, ενώ στο Planning έχετε τη δυνατότητα να βάλετε τα προγράμματά σας σε σειρά μέσα στις ημέρες της εβδομάδας διαλέγοντας από τα έτοιμα σετ στην δεξιά πλευρά της οθόνης, με drag and drop και τέλος επιλέγετε Save planning.

radionomy

Αποκτήστε ακροατές

Ακόμα και στατιστικά για το ακροατήριό σας αλλά και άλλα στοιχεία μπορείτε να πάρετε από το μενού Stats, ενώ στο Settings θα βρείτε την επιλογή Social Share που θα σας επιτρέψει να διαφημίσετε τον σταθμό σας στα κοινωνικά δίκτυα.

Γενικότερα οι δημιουργοί του Radionomy έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και έχουν απλοποιήσει αρκετά το τρόπο το να δημιουργήστε το δικό σας ραδιοφωνικό σταθμό γιαυτό λοιπόν θα χρειαστεί να πειραματιστείτε αρκετά με τις επιλογές που σας δίνει η υπηρεσία και να δείτε όλες τις δυνατότητες.

Ξεκινήστε λοιπόν και καλές εκπομπές!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ THINKTECH NEWS
Διαβάστε περισσότερα άρθρα webmedia
Διαβάστε περισσότερα άρθρα Internet

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Πως να διατηρήσετε την μπαταρία του laptop υγιή για μεγάλο χρονικό διάστημα

Όλες οι μπαταρίες των φορητών υπολογιστών ιόντων λιθίου (Li-ion batteries) μετά από κάποιο…